Dodaj do ulubionych

dni plodne??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:04
Dni plodne - czy to jest tylko 5-6 dni, podczas ktorych wystepuje okres, czy jeszcze pare dni po okresie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Mewa Re: dni plodne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:19
      Jezeli 1 marca dostalam okresu, to czy 9 marca jest dniem plodnym czy tez nie??
    • jop Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:26
      Rany boskie, ile masz lat i co robiłaś na lekcjach biologii?!
    • Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:26
      po pierwsze nie wiem jakiej dlugosci masz cykle, jezeli standartowe 28 dni to
      dni plodne zaczynaja sie kolo 10 dnia cyklu i koncza kolo 17 (1 dzien cyklu to
      poierwszy dzien miesiaczki) im dluzsze cykle tym faza niepolodnsci po
      miesiaczce dluzsza, gdy masz cykle bardzo krotkie 21 - 22 dni to wowczas dni
      plodne moga zaczynac sie juz w trakcie miesiaczki - pozdrawiam Gosia
      • kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:54
        > po pierwsze nie wiem jakiej dlugosci masz cykle, jezeli standartowe 28 dni to
        > dni plodne zaczynaja sie kolo 10 dnia cyklu i koncza kolo 17

Przepis na szybką ciążę?
        • Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:01
          a kto tu mowi o przepisie na szybka ciaze! dni plodne u kobiety z cyklem 28
          dniowym wypadaja mniej wiecej w tych dniach co napsialam, autorka nie pytala
          sie o dobra antykoncepcje tylko o to kiedy sa dni plodne.....a sadzilam ze
          raczej wiadomo powszechnie ze na kalendarzyk nie ma co liczyc i lepiej zawsze
          sotosowac cos dodatkowego - i tyle i o co ten szum widze ze bardzo sie nudzisz
          lepiej pomz mamie w porzadkach - nie pozdrawiam G.
          • kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:05
            Porządki mam dawno porobione, tak jak Ty. Mama z nami nie mieszka a porządki
            robią dzieci.
            Skąd wiesz u licha, kiedy ona ma dni płodne??? Jeszcze skorzysta z Twojej
            wyliczanki i wpłynie na przyrost naturalny. Jak sie radzi, to z sensem a nie
            mniej więcej.

wesołego jajka.
            • Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:11
              pozostawie to bez komentarza jednaktwoim dzieciom z gory wspolczuje (ciekawe
              czemu co?) naucz sie czytac ona nie pyatal kiedy nei zjadzie w ciasze cos sie
              tak tego uczepila a jesli chodzi o mnie to akurat nic nie wyliczam obserwuje
              sowj organizm , sluz i stosuje prezerwatywy gsdyby zapytala sie o antykoncepcje
              tez bymjej to powiedziala
              • kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:15
                Magunko uczepiłam się, bo nie wiem, czy w czasie świat dziewczyna nie
                wykorzysta Twojego wyliczania. Jak myślisz po co pyta?
                Jak obserwujesz swój organizm to powinnaś wiedzieć, że dni płodne zaczynają sie
                z chwilą pojawienia sie śluzu a nie w dniu nr x, czy y. Nie pytam cię o
                antykoncepcje i w ogóle o nic nie pytam.

Wesołego jajka.
                • Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:21
                  masz racje zle to ujelam - rowniez zycze wesolych Swiat!
    • Gość: Marta Re: dni plodne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:27
      oj kobieto kobieto. Dni płodne są między 10 a 16 dniem cyklu, ale dla pewności
      lepiej nie kochać sie miedzy 9 a 17 dc. A jakbyś nie wiedziała, pierwszy dzien
      cyklu zaczyna sie wraz z pierwszym dniem miesiączki. Kiedy kobieta ma okres
      teoretycznie jest bezpłodna, ale kiedys niejaki roberto 26, ginekolog z krajów
      islamskich napisał, że miał taki przypadek , że kobieta zaszła w ciążę podczas
      okresu...Więc rób swoje ryzyko jest Twoje tongue_out
      • kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:53
        oj kobieto kobieto. Dni płodne są między 10 a 16 dniem cyklu, ale dla pewności
        > lepiej nie kochać sie miedzy 9 a 17 dc

Tere-fere. Miłego zajścia.
    • kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:00

Tu masz o dniach płodnych i niepłodnych. Nie próbuj tego WYLICZAĆ, bo sie
      przeliczysz!!!
      www.lmm.pl/npr/kurs/1.html
    • lilith76 Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:15
      albo podoszkalaj się z cyklu kobiety albo zacznij się zabezpieczać jak dojrzała kobieta, bo to co napisałaś o dniach płodnych w czasie okresu kwalifikuje cię do matki wielodzietnej.
    • lilith76 Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:17
      choc może autorka po prostu się pomyliła i pytała o dni niepłodne...

ale co się dziwić - mój facet był święcie przekonany, że komórka jajowa żyje aż do okresu i wtedy kobieta jest płodna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka