Gość: Mewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:04 Dni plodne - czy to jest tylko 5-6 dni, podczas ktorych wystepuje okres, czy jeszcze pare dni po okresie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mewa Re: dni plodne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:19 Jezeli 1 marca dostalam okresu, to czy 9 marca jest dniem plodnym czy tez nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:26 Rany boskie, ile masz lat i co robiłaś na lekcjach biologii?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:26 po pierwsze nie wiem jakiej dlugosci masz cykle, jezeli standartowe 28 dni to dni plodne zaczynaja sie kolo 10 dnia cyklu i koncza kolo 17 (1 dzien cyklu to poierwszy dzien miesiaczki) im dluzsze cykle tym faza niepolodnsci po miesiaczce dluzsza, gdy masz cykle bardzo krotkie 21 - 22 dni to wowczas dni plodne moga zaczynac sie juz w trakcie miesiaczki - pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:54 > po pierwsze nie wiem jakiej dlugosci masz cykle, jezeli standartowe 28 dni to > dni plodne zaczynaja sie kolo 10 dnia cyklu i koncza kolo 17 Przepis na szybką ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:01 a kto tu mowi o przepisie na szybka ciaze! dni plodne u kobiety z cyklem 28 dniowym wypadaja mniej wiecej w tych dniach co napsialam, autorka nie pytala sie o dobra antykoncepcje tylko o to kiedy sa dni plodne.....a sadzilam ze raczej wiadomo powszechnie ze na kalendarzyk nie ma co liczyc i lepiej zawsze sotosowac cos dodatkowego - i tyle i o co ten szum widze ze bardzo sie nudzisz lepiej pomz mamie w porzadkach - nie pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:05 Porządki mam dawno porobione, tak jak Ty. Mama z nami nie mieszka a porządki robią dzieci. Skąd wiesz u licha, kiedy ona ma dni płodne??? Jeszcze skorzysta z Twojej wyliczanki i wpłynie na przyrost naturalny. Jak sie radzi, to z sensem a nie mniej więcej. wesołego jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:11 pozostawie to bez komentarza jednaktwoim dzieciom z gory wspolczuje (ciekawe czemu co?) naucz sie czytac ona nie pyatal kiedy nei zjadzie w ciasze cos sie tak tego uczepila a jesli chodzi o mnie to akurat nic nie wyliczam obserwuje sowj organizm , sluz i stosuje prezerwatywy gsdyby zapytala sie o antykoncepcje tez bymjej to powiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:15 Magunko uczepiłam się, bo nie wiem, czy w czasie świat dziewczyna nie wykorzysta Twojego wyliczania. Jak myślisz po co pyta? Jak obserwujesz swój organizm to powinnaś wiedzieć, że dni płodne zaczynają sie z chwilą pojawienia sie śluzu a nie w dniu nr x, czy y. Nie pytam cię o antykoncepcje i w ogóle o nic nie pytam. Wesołego jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: dni plodne?? IP: 80.51.229.* 26.03.05, 18:21 masz racje zle to ujelam - rowniez zycze wesolych Swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dni plodne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:27 oj kobieto kobieto. Dni płodne są między 10 a 16 dniem cyklu, ale dla pewności lepiej nie kochać sie miedzy 9 a 17 dc. A jakbyś nie wiedziała, pierwszy dzien cyklu zaczyna sie wraz z pierwszym dniem miesiączki. Kiedy kobieta ma okres teoretycznie jest bezpłodna, ale kiedys niejaki roberto 26, ginekolog z krajów islamskich napisał, że miał taki przypadek , że kobieta zaszła w ciążę podczas okresu...Więc rób swoje ryzyko jest Twoje Odpowiedz Link Zgłoś
kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 17:53 oj kobieto kobieto. Dni płodne są między 10 a 16 dniem cyklu, ale dla pewności > lepiej nie kochać sie miedzy 9 a 17 dc Tere-fere. Miłego zajścia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimeraa Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:00 Tu masz o dniach płodnych i niepłodnych. Nie próbuj tego WYLICZAĆ, bo sie przeliczysz!!! www.lmm.pl/npr/kurs/1.html Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:15 albo podoszkalaj się z cyklu kobiety albo zacznij się zabezpieczać jak dojrzała kobieta, bo to co napisałaś o dniach płodnych w czasie okresu kwalifikuje cię do matki wielodzietnej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: dni plodne?? 26.03.05, 18:17 choc może autorka po prostu się pomyliła i pytała o dni niepłodne... ale co się dziwić - mój facet był święcie przekonany, że komórka jajowa żyje aż do okresu i wtedy kobieta jest płodna... Odpowiedz Link Zgłoś