Dodaj do ulubionych

Mięśniaki-Pomoc

31.03.05, 17:57
Możtoś sie do mnie odezwie i powie jak wyglada zabieg usuniecia mięśniakó,jak
długo trzeba być w szpitalu.Jakie dodatkowe badania robia przed zabiegiem.Ja
mam kilka mięśniaków.Różnej wielkości.Ostatnie USG robiłam w styczniu 2003
r.Mięsniaki były na tyle duze ze lekarz właściwie mi nie proponował
zabiegu.Dzisiaj poszłam zrobić kontrolne badanie i ten sam lekarz po dwóch
latach od poprzedniego powiedzial ze trzeba usunąć macice poniewaz sobie
urosły.Największy ma 55mm.NO i tym samym macica tez ma większe rozmiary
tzn.110mm.Jestem załamana i tak sie boje tego zabiegu i zastanawiam sie czy
sie poddac tej operacji.Prosze niech ktos sie do mnie odezwie z podobnymi
problemami.Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • iza99 Re: Mięśniaki-Pomoc 31.03.05, 19:55
      Czy ktoś sie odezwie.Czekam!!!
      • Gość: kinga Re: Mięśniaki-Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:08
        Nie jestes sama z tym problemem,gdyz kiedys gin powiedzial,ze co 3 kobieta ma
        miesniaki.Skoro sa duze to napewno masz dolegliwosci z nimi zwiazane.Nie boj
        sie operacji-znam kilka osob ,ktore sa po zabiegu i czuja sie swietnie.Pobyt w
        szpitalu trwa okolo tygodnia a dokladne badania napewno zleci lekarz.Nie ma co
        czekac bo one same nie znikna a jeszcze co zlego sie z nich narobi- i co wtedy?
        • kasia668 Re: Mięśniaki-Pomoc 31.03.05, 20:49
          Witam ja mam tez problem z mięśniakiem ,ale mój ginekolog powiedział zeby go
          nie ruszać .Takze chodze na kontrole napoczatku co miesiąc a ostanio to kazał
          mi przyjśc dopiero po pół roku ide nie długo.Mój mięśniak miał 2cm.Szkoda ze
          one nie chcą zniknąć same ,a lekarstwa na nie nie ma oprócz zabiegu.Pozdrawiam
          • Gość: Wina_smak Re: Mięśniaki-Pomoc IP: *.ssnet.pl 31.03.05, 20:59
            Wpisz do wyszukiwarki forumowej "mięśniaki" i znajdziesz sporo na tem temat. Ja
            sama jestem już prawie 3 miesiące po operacji usunięcia macicy.Czuję się
            dobrze, pracuję i cieszę się życiem. Pozdrawiam ciepło. Trzymaj się mocno,
            będzie dobrze!!!
            • Gość: iza99 Re: Mięśniaki-Pomoc do Wina smak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:30
              Gość portalu: Wina_smak napisał(a):

> Wpisz do wyszukiwarki forumowej "mięśniaki" i znajdziesz sporo na tem temat. Ja
              >
              > sama jestem już prawie 3 miesiące po operacji usunięcia macicy.Czuję się
              > dobrze, pracuję i cieszę się życiem. Pozdrawiam ciepło. Trzymaj się mocno,
              > będzie dobrze!!!

Mam pytanie jaki duży był twoj mięśniak?Jak szybko wzrastał.Czy miałaś jakieś
              dokuczliwe objawy.Bo mnie lekarz postraszył ze w ciągu 2lat i2mies.urósł 2cm
              oczywiscie jeden z nich bo sa i mniejsze i tym samym macica powiekszona to kto
              to wie co to bedzie.Wyszłam z gabinetu to byłam cała mokra ze strachu.A mnie sie
              wydaje ze za taki okres to chyba nie za duzy wzrost.Już sama nie wiem co pisze
              mam taki dołek bo z człowiekiem tak rozmawiaja jakby szedł na stracenie.Czytałam
              niektore posty to dziewczyny maja takie po 8cm i nikt larum nie robi.Prosze Cię
              odpowiedz.

Z pozdrowieniami Iza
              • Gość: Wina_smak Tak było IP: *.ssnet.pl 01.04.05, 19:48
                Ja miałam bardzo liczne mięśniaki, które na dodatek szybko rosły. Oprócz tego
                baaaardzooo obfite i baaardzo długie miesiączki (anemia), baaardzo silne bóle
                (macica była twarda i nie umiała się obkurczać). Próbowałam najpierw seansów u
                bioenergo potem homeopatii a skończyło się... wiadomo. Zostawiono mi jajniki i
                hormony mam spoko.
                Pozdrawiam
                • iza99 Re: Tak było Wina-smak 01.04.05, 21:12
                  Bardzo ci dziękuję .Byłam dziś u ginekologa.Ide do szpitala we wtorek.Zbadał
                  mnie i powiedział ze tez sa już duże największy 55mm ,macica powiększona.Pytałam
                  go wiesz jak to widzi mowi do mnie ze zagrożenie jest zawsze choc badanie
                  histopatologiczne wyjasni wszystko.Na wynik badania czeka sie 3 tyg.Ale mozna
                  samemu zawieżć tzn.ktos z rodziny do Histopatologa i opłacić wtedy sie czeka 3-4
                  dni.Już jestem tak zmęczona tymi krwawieniami ze zdecydowałam sie jednego dnia
                  na zabieg.Ale mam taki dół psychiczny ze nie wiem jak to przetrzymam.
                  • Gość: kinga Re: Tak było Wina-smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:27
                    Wytrzymasz napewno.Nie martw sie -bedzie dobrze.Trzymaj sie mocno a potem
                    odezwij sie do nas.Duzo zdrowka Ci zycze.Kinga
          • Gość: emilianna Re: Mięśniaki-Pomoc IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:04
            ja miałam mieśniaka malutkiego, dowiedziałam sę o nim na wizycie, jak poszłam
            bo zaszłam w ciążę, gin mówił że to bardzo dobrze, ale z miesniakiem jest
            ryzyko poronienia, mi się udało, w ciązy mieśniak zanika.ł, a po porodzie,
            podaczas usg okazało się że go nie widać, ciąża prawdopodnobnie go znisczyła,
            podobno tak czasem się dzieje.
    • Gość: asia Zanim zdecydujesz sie na operacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:29
      Juz to opisywalam, ale napisze i dla Ciebie.
      Czasem lekarze zbyt chetnie proponuja operacje.
      Moja mama miala dwa miesniaki duzy i maly. Po wedrowaniu od lekarza do lekarza
      w koncu trafila na pewnego szanowanego lekarza, ktory zalecil wyciecie macicy i
      przy okazji jajnikow, bo i tak juz niedlugo menopauza. Mama juz nie miala sily,
      zgodzila sie. Przez caly tan czas szukania dobrego lekarza mama brala leki
      ziolowe o nazwie vilcacora. Lekarz nie sprawdzil przed operacja stanu
      miesniakow, po operacji okazalo sie, ze byl tylko jeden maly miesniak.
      Vilcacora spowodowala znkiniecie malego miesniaka i zmniejszenie duzego.
      Po wycieciu jajnikow, trzeba oczywiscie brac hormony, np. brak estrogenu
      powoduje osteoporoze. Mama bardzo zle tolerowala te leki hormonalne i w koncu
      zdecydowala sie na kuracje sojowa. Po operacji byla strasznie nerwowa i tak to
      zostalo do dzisiaj, jedynie jest mniej awantur.
      Nie wolno sie decydowac na operacje, dopoki sie nie wyprobuje wszystkich
      mozliwych lekow, nawet ziola moga pomoc - niestety ich pomoc nie zostala
      zauwazona na czas.
    • Gość: Jasmine Re: Mięśniaki-Pomoc IP: *.petrus.com.pl 08.04.05, 19:19
      A może niekoniecznie od razu operacja-może lepsza byłaby embolizacja?
      www.miesniaki.lublin.pl
      • Gość: dżina Re: Mięśniaki-Pomoc IP: *.lot.pl 09.04.05, 11:16
        dzien dobry, jakie ziola pomagaja w leczeniu mieśniaków? jedna Pani wspominala
        powyzej o tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka