Dodaj do ulubionych

Kiedy First Minute

12.09.11, 13:50
Od kiedy warto obserwować oferty first minute i w których biurach?
Obserwuj wątek
    • Gość: emi39 Re: Kiedy First Minute IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 12.09.11, 14:31
      Od 01.12 w Itace, naprawde warto zniżki do 40%.
    • Gość: Szcześniak Re: Kiedy First Minute IP: *.gemini.net.pl 22.12.11, 08:18
      Największe zniżki są chyba teraz, w okolicach Świąt, bo taka podróż to przecież świetny prezent dla całej rodziny. A jeśli chodzi o biuro, to wybór spory www.tanie-podrozowanie.net/first-minute może aż za duży. Każdy ma już chyba swoje sprawdzone biuro podróży, moim zdaniem warto się go trzymać, nawet jeśli ma ciut gorszą ofertę - nie jestem ryzykantem, lubię to co stałe.
      • Gość: Anq28 Re: Kiedy First Minute IP: *.173.46.19.tesatnet.pl 22.12.11, 23:11
        Przestań spamować...ile razy jeszcze to wkleisz?
        • Gość: jasiu... Re: Kiedy First Minute IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.11, 14:07
          W Niemczech oferty First Minute na wakacje skończyły się dobry miesiąc, półtora temu. First Minute, to oferty, kupowane z wyprzedzeniem prawie rocznym. Obecnie ceny są bardzo wysokie. czy będą niższe - wątpię, bo problemy ma ThomasCook, czyli Neckermann. Znajomi mówią, że biura robią się ostrożniejsze, wolą mniej sprzedać, byle by nie dopłacać do imprez i w przyszłym roku może być zwyczajnie drożej.
          • jusytka Re: Kiedy First Minute 23.12.11, 15:56
            Ja tez korzystam z niemieckich biur i wakacje bukuje co najmniej pół roku wcześniej, w tym roku osobno zarezerwowałam hotel i osobno przelot, bo tak jest sporo taniej. Wakacje letnie mam już wykupione od dwóch miesięcy. Teraz jest już drożej, zwłaszcza podskoczyła cena przelotu.
            • Gość: Inka Re: Kiedy First Minute IP: *.stk.vectranet.pl 26.12.11, 07:42
              Mogę potwierdzić słowa poprzedniczki. Też latam z Niemiec, z końcem listopada 2011 r. zarezerwowałam hotel na Gran Canarii ( z przelotem - z TUI ). Teraz widzę, że zdążył podrożeć o prawie 200 euro na 2 osobach :(
              Kurs euro nie jest stabilny, wycieczki mogą podrożeć, ale i stanieć też. To już ryzyko wpisane niejako w FM.
              Na tanie lasty za bardzo bym nie liczyła, ale kto to wie?
              A że tyle wcześniej zarezerwowane? Są odpowiednie ubezpieczenia i wprawdzie podrażają koszt wycieczki, ale dają poczucie bezpieczeństwa.
              • jusytka Re: Kiedy First Minute 26.12.11, 09:06
                Niestety te ubezpieczenia maja spore ograniczenia. By z nich skorzystać trzeba mieć np. wiarygodną dokumentację medyczną. To że ktoś nie zdążył na samolot nie ze swojej winy (np poprzedni samolot się opóźnił) nie jest powodem do skorzystania z tego ubezpieczenia.
                • Gość: Anq28 Re: Kiedy First Minute IP: *.tosa.pl 26.12.11, 16:36
                  ty mowisz o zupełnie innych ubezpieczeniach, my mamy od zmian kursów walut, cen paliwa...czyli od podwyżek. Jak euro nagle podrożeje do 5zł to mnie to nie będzie obchodziło...Jeżeli chodzi o rezygnację to tak samo może dojść do różnych sytuacji na krótko przed wylotem czy kupisz LM na 2 tyg przed wylotem czy na pol roku...
                • Gość: Inka Re: Kiedy First Minute IP: *.stk.vectranet.pl 27.12.11, 07:56
                  Jusytka, a dlaczego miałabym się spóźnić na samolot? Wyjedź/wyleć jak my, dzień wcześniej i śpisz spokojnie :)
                  O jakiej dokumentacji lekarskiej mówisz? Jeśli się coś złego przydarzy to dokumentacja jest i niczego "zbierać" nie musisz i na pewno będzie wiarygodna.
                  Anq - dlaczego "uciekłaś" z "Wakacji"?
                  Pozdrawiam.
                  • jusytka Re: Kiedy First Minute 27.12.11, 08:20
                    Ja akurat na większe lotnisko muszę jechać autem co najmniej 3,5 godziny. Pewnie, że mogę wyjechać wcześniej i spać w Berlinie, ale to znacząco podraża koszty. Jednak pisząc poprzedni post miałam raczej na myśli sytuację, kiedy ktoś ma lot łączony (z przesiadką). Może się zdarzyć, że na kolejny lot nie zdąży z powodu opóźnienia tego pierwszego. Kiedyś wykupienie ubezpieczenia od kosztów rezygnacji wydawało mi się oczywiste. Jednak kiedy wytłumaczono mi w biurze jakie ma ograniczenia wydaje mi się teraz zbędnym wydatkiem.
                    • Gość: jasiu... Re: Kiedy First Minute IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.11, 14:58
                      Nigdy nie wykupywałem ubezpieczeń, proponowanych przez biura podróży, ponieważ tak naprawdę niczego one nie wnoszą. Ubezpieczenie zdrowotne korzystniej jest zawrzeć indywidualnie (ja mam z ADAC, zdrowotne plus np. koszty transportu medycznego), a ubezpieczenia lotniskowe nie mają sensu. Za bagaż jest odpowiedzialny przewodnik i to on zawsze pomaga w takiej sytuacji (jest zobligowany przepisami - Konwencja Montrealska). Poza tym jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby bagaż zgubili, czy zniszczyli. A ubezpieczeń od spóźnienia się na lot (również przy łączonych kilku lotach) po prostu nie ma.
                      • rege2 Re: Kiedy First Minute 30.01.12, 22:42
                        późno znalazłam ofertę, zanim się zdecydowałam , to cena rosła z każdym dniem o 100pln
                        miała być promocja do 31.01, a podnosili /wTui/
                        kiedyś w się nacięłam, kupiłam w XII, a w lipcu było prawie połowę taniej..
                        i badź tu mądry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka