Dodaj do ulubionych

BARDZO !!! PILNE

09.04.05, 19:46
Prosze o odpowiedz osoby ktore spotkały sie z podobnym rozpoznaniem.Moja
bratowa była na USG .Kiedys stwierdzono u niej mięsniaki.Ale dość długo bo
chyba z 1,5 roku nie robiła USG i po tym okresie lekarz napisał ze mięśniak
się powiększył ale również zwiększyła wymiary macica .W zwiazku z czym musi
sie poddac zabiegowi usuniecia macicy wraz z przydatkami bo jest w wieku 50
lat i lekarze uznaja ze teraz juz tylko taki zabieg wchodzi w gre bo nie
bedzie rodzic.Ale problem o ktory pytam polega na tym czy ta macica mogła sie
powiekszyc dlatego ze ten miesniak urósł czy z innych powodow.Podaje
wym.10cmx12cm .Badanie było robione 3 dni przed miesiączka czy to tez ma wpływ
na wielkosc macicy.
Obserwuj wątek
    • joisana Re: BARDZO !!! PILNE 09.04.05, 19:51
      Oczywiście, że dzień cyklu ma wpływ na wygląd narządów rodnych, a z drugiej
      strony, powięsza się mięśniak, jeśli wystarczająco, to i macica, najlepiej się
      skonsultować z jeszcze jednym specjalistą, i nie robić tragedii z powodu
      usunięcia narządu, faktycznie czasem lepiej usunąć niż ryzykować, nie będzie
      specjalnej różnicy w samopoczuciu po zabiegu samego wycięcia mięsniaków
      (zakładjąć, że taki zabieg byłby możliwy), a usunięciem wszystkiego co wydaje
      się być rozsądniejsze.
      • ulka32 Re: BARDZO !!! PILNE 09.04.05, 19:57
        Badało ja trzech lekarzy ale tych co to pracuja na oddziałach .Z tymi nie ma
        dyskusji albo woz albo przewóz.A rozmowy wygladaja w taki sposob ze mozna
        wykitowac na zawał.Nie bede cytowac bo czytaja napewno to osoby ktore maja
        podobne problemy.Dobrze jest jak ktos nie ma pojecia o chorobach.Wtedy mozna
        przetrzymac taka wizyte.
        • joisana Re: BARDZO !!! PILNE 09.04.05, 20:16
          To przykre, ale prawdziwe, stosunek do pacjęta wciąż jest beznadziejny sad. Ale
          czasem lepiej postraszyć niż pozostawić pacjentce wybór, albo wątpliwości, ja
          tam bym chciała, żeby ktoś na mnie nakrzyczał-"masz usunąć i to już" wink, bo na
          taką operację się wybieram mimo 27 lat, i mimo, że wiem, że to najlepsze
          wyjście, to lekarze są średniozdecydowani, bo im mnie szkoda, a to głupota, bo
          zagraża mojemu zdrowiu.
          p.s.
          I mimo, że rozumiem, że to było ważne, to na przyszłość nie używaj dużych
          liter, oznaczaja krzyk.
        • Gość: Położnik Re: BARDZO !!! PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:39
          Bo ci co to pracują na oddziałach naprawdę wiedzą co mówią ,i pewnie wycieli
          jakieś 3000 macic.Jak trzeba to trzeba,nie straszą nie szantarzują,nie dają
          nadzieji na wyleczenie ziółkami,nie polecają bioenergoterapeutów.Zaufaj im.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka