Dodaj do ulubionych

duzy brzuch

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:41
Moja ciocia (59 lat)jest w zasadzie szczupła. Ma chude ręce i nogi. Natomiast
ma ogromny brzuch. To wygląda jakby była w ciąży z bliżniakami. Brzuch jest
twardy. wygląda to wszystko dosyć dziwnie. Ona boi się iść do lekarza. Czy
może wiecie co to może być? Czy to niebezpieczne? Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: duzy brzuch 10.05.05, 11:50
      wybacz, ale jeśli coś cie niepokoi, to naprawdę powinnaś ciocię namówić na
      wizytę u lekarza
      wirtualne stawianie diagnozy jest ryzykowne, a leczenie - niemozliwe
    • anneczka78 Re: duzy brzuch 10.05.05, 11:56
      A im wcześniejsze wykrycie ewentualnej choroby, tym skuteczniejsze leczenie!
    • Gość: anni Re: duzy brzuch IP: 217.11.141.* 10.05.05, 11:58
      wybor jest duzy od przepukliny po guz az po raka
      na co czekac???
      • kurova Re: duzy brzuch 10.05.05, 15:17
        Mam ciotkę, chuda niemiłosiernie, miała brzuszek wyglądający na siódmy m-c
        ciąży , bo wyhodowała sobie mięśniaka w macicy wielkośći główki dziecka, a
        ponieważ należy do bardzo świętobliwych nie chciała poddać się operacji,
        modlitwa jej pomogła przez kilkanaście lat ten brzuch jej zmalał, ale miała aż
        tak że krew jej po nogach ciekła.
        Namów ciotkę ,żeby nie robiła takich eksperymentów.
    • marzenia11 Re: duzy brzuch 10.05.05, 19:38
      Jeżeli nie robi regularnie kontrolnych badań u ginekologa to obawiam się, że
      może to być duzych rozmiarów mięśniak. Niech idzie. I tak w końcu trafi do
      lekarza (bo nie da się uniknąć), a po co ma się dłużej denerwować. Sama
      przeszłam operację usunięcia dużego mięśniaka (objawy te same) i teraz jest ok.
      Wspieraj ją bardzo i niech pójdzie, a może pójdziecie razem? Trzymam kciuki.
      • Gość: lucy Re: duzy brzuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:28
        Dziękuję za odpowiedzi. Macie rację. Wszyscy się o nią martwimy. Jednak przy
        każdej rozmowie na ten temat, ona się obraża. Mówi do swoich córek, że to nie
        ich sprawa albo zmienia temat. Lucy
        • marzenia11 Re: duzy brzuch 11.05.05, 22:32
          Normalna sprawa-wypieranie.Też tak robiłam. Nie wiem jak jest u Twojej cioci
          ale ja-mimo że mówiłam że nic mi nie jest-sama wiedziałam że coś jest nie tak i
          bardzo, bardzo nawet przeraźliwie się bałam.Pomógł mi mój znajomy
          lekarz,ktoremu pokazałam brzuch i on rozmawiał ze mną 4 godziny w nocy.Rano
          poszłam na usg i dalej się potoczyło. Piszę Ci o mojej dropdze bo może
          zainspiruje Cię to do jakichs działań.NIe wiem jakie są układy, komu ona ufa, z
          kim się przyjaźni-może można (Ty, ktoś inny?) powiedzieć, że rozumiesz że ona
          się boi i nie chce o tym rozmawiać, nawet bardzo rozumiesz,ale nie wyjdziesz z
          pokoju dopóki z Tobą na spokojnie i szczerze nie porozmawia. MOżesz powiedzieć,
          że znasz osobę ktora też miała takie objawy i co się okazalo i że jest teraz
          zdrowa i szczęśliwa i cieszy się życiem. Jeden warunek:taka rozmowa musi być
          tylko we dwie lub dwoje! Żadnych osób towarzyszących, córek itp. Tylko ciocia i
          ta osoba, ktorej ufa i ktora będzie miała dla niej dużo wyrozumiałości i
          cierpliwości. Ona na pewno wie, że coś sie dzieje i lęk ją paraliżuje. Ale
          trzeba jej pomóc. Trzymam za Was kciuki.
    • kasik1982r Re: duzy brzuch 11.05.05, 23:35
      Niech jak najszybciej idzie do lekarza. Może to nic takiego, ale przebadać się
      trzeba. Moja kochana babcia kiedy straciła okres, stwierdziła, że już nigdy nie
      pójdzie do ginekologa. To był jej błąd. Zmarła w listopadzie.sadMiała raka
      narządów rodnych, później choroba przerzuciła się na całą jamę brzuszną. Też
      miała duży brzuch, z roku na rok był trochę większy, a ogólnie była
      szczuplutka. Mam nadzieję, ze z Twoją ciocią to nic takiego, ale koniecznie
      niech pójdzie się przebadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka