abi28 16.05.05, 09:42 Witam. Mam pytanie, czy drugiego dnia po skończonej miesiączce mogłam zajść w ciążę? Mam cykle 28 dniowe. Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apja Re: Pytanie do Pani Doktor koala.mb 16.05.05, 10:21 A ile trwa miesiączka? bo jesli 7 dni to drugi dzień rozumiemy jako dziewiąty dzień. Więc teoretycznie ten dzień nie jest pŁodny(o ile dobrze się znam to od 10-tego dnia cyklu są dni plodne), ale "niestety" przez takie liczenie mam córeczkę. I źle że nazwałam to niestety bo baaaaaaaaardzo ją kocham i pomimo iż byla to wpadka to byla bardzo szczęsliwa dla nas wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
abi28 Re: Pytanie do Pani Doktor koala.mb 16.05.05, 10:28 Był to szósty dzień cyklu licząc od pierwszego dnia miesiączki... Miesiączka trwała 4 dni, czyli dwa dni po....... Mam już 5 letniego synka i wcale bym sobie włosów z głowy nie rwała, ale jeszcze chcieliśmy zaczekać.Apja, dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
caillou Re: Pytanie do Pani Doktor koala.mb 16.05.05, 10:32 Poczytaj www.npr.prolife.pl/reguly.htm reguły wyznaczania przedowulacyjnej fazy niepłodności (względnej) Zachęcam do poczytania też szerzej o fizjologii cyklu na ww stronie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś