Gość: kobieta20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:02 Wstałąm dziś rano i prawie kompletnie nie moge mówić! wydobywa się ze mnie tylko jakiś potwrny, gruby głos(. Gardło mnie nie boli, ale coś na nim czuję. Czy to może być zapalenie krtani? Jeśli tak, jak mam się leczyć? Poradźcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @l@ Re: ! NIE Mogę Mówić ! IP: *.net.pl / *.net.pl 13.07.05, 10:14 zima mi sie to zdarza co drugi miesiąc! przestalo mnie to napadac po antybiotyku 9nie pamietam jaki) i po takich tabletkach ktore musialam zazywac chyba z 3 tyg.LORATAN kosztuja chyba ok 20-25 zl.radze isc do laryngologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta20 Re: ! NIE Mogę Mówić ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:26 Loratan to na alergię jest, ja tego raczej nie mam przez alergię, pierwszy raz w zyciu mnie tak chwyciło . Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ! NIE Mogę Mówić ! 13.07.05, 10:27 Gość portalu: kobieta20 napisał(a): jak mam się leczyć? Poradźcie... lekarzem, kobieto, lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta20 Re: ! NIE Mogę Mówić ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:40 Jakbym miała zamiar iść dolekarza to nie pisałabym tutaj. Lekarz mi zaraz walnie antybiotyk!! Nie ma domowych sposobów na zapalenie krtani?? (proszę o wypowiedzi tych co to mieli) Odpowiedz Link Zgłoś
99maja Re: ! NIE Mogę Mówić ! 13.07.05, 10:44 Mie wiem czy na zapalenie krtani to pomoże ale spróbuj plukać gardło wodą z miodem i obrać sobie cytryne a potem pokroić ją na kawałki i zjeść ssąc najpierw każdy kawałek. Poza tym z ziół pomaga płukanie gardła szałwią. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: ! NIE Mogę Mówić ! 13.07.05, 10:46 A może to jednak coś innego niż zapalenie krtani i jednak warto by było pójśc do lekarza. Domowe sposoby to witaminki, cebulka, czosnek, miodzik (choć nie zawsze), cytrynka, mleczko, inhalacje, ale poważniejszej choroby raczej nie wyleczą, jedynie mogą wspomóc właściwą kurację. Poza tym - nie każdy lekarz od razu przepisuje antybiotyk, poza tym Ty możesz zaprotestować i jednak domagać się innych leków. A czasami - nie da rady i właśnie antybityk trzeba zastosować (ale wtedy koniecznie pamiętaj o jakiejś osłonie przeciwgrzybicznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do zaby-pelagii IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 13.07.05, 10:42 Po co Ty wogóle komentujesz wątki, ilekroć czytam Twoje wypowiedzi to wyziera z nich przemądrzałość i złośliwość, poza tym Twoje "po pierwsze nie krzycz", często pojawiające się w wypowiedziach, doprowadza mnie do szału. Z reguły poza "nie krzycz" i zwrotem "idź do lekarza" nie masz nic do powiedzenia. Pewnie, że trzeba iść do lekarza, ale ludzie w większości przypadków szukają tu pocieszenia i wsparcia a nie nabzdyczonej ropuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia od zaby-pelagii 13.07.05, 11:58 moja droga, 1. duze litery w necie są oznaką wrzasku i braku szacunku dla wspólpisaczy tako rzecze netyketa i inni, np. szanowna adminka tego forum 2. z jakis powodów nasz kraj przoduje np. w zgonach z powodu raka szyjki; tak kończą sie domowe sposoby leczenia oraz teksty w stylu "nigdy nie pójde do lekarza" 3. nie jestem nabzdyczona jestem tylko wredna i złośliwa ale nie wtedy, gdy radzę ludziom, zeby poszli do lekarza, zrobili badania i dowiedzieli się co im napradę dolega, a nie grali w rosyjską ruletke ze swoim zdrowiem Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: od zaby-pelagii 13.07.05, 12:04 i jeszcze droga ago, zdecyduj sama, co poradzisz w tej sytuacji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=26393477&a=26393477 a. do lekarza? b. czy pocieszać delikwentke, że się zagoi samo i zaproponujesz jej jakies domowe sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: od zaby-pelagii IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 13.07.05, 12:40 Droga żabo ja np. nie wiedziałam, że duże litery oznaczają krzyk i są oznaką braku szacunku (dowiedziałam się przez przypadek) ponieważ nie rozpoczynałam dyskusji na forum od przeczytania regulaminu (może to błąd ale przypuszczam, że większość osób go nie czytało). Poza tym oczywiście, że należy chodzić do lekarza i ja zawsze tak robię jeżeli tylko coś mnie niepokoi, ale czasem ktoś potrzebuje dobrego słowa, a nie od razu z grubej rury "kobieto do lekarza" mam wrażenie, że to forum ma być raczej taka grupą wsparcia, gdzie człowiek pomału dojrzewa do wizyty u lekarza chociaż wcześniej się zapierał (ostatnio śledziłam właśnie taki wątek). Oczywiście wybieram odp. a, tyle że polecam mniej obcesowości w wypowiedziach, a więcej serca i zrozumienia dla obaw "delikwentek" Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: od zaby-pelagii 13.07.05, 13:02 widzisz, gdyby niektórzy mogli dlugo dojrzewac do wizyty do lekarza, życie byłoby prostsze i dłuższe ale przy wątkach "rok temu znaleziono u mnie guza, lekarz kazał iśc do onkologa, dziewczyny, co mam robić?" cierpliwość sie wyczerpuje i zostaje walenie tylko pięścią w stół jeśli prześledzisz dokładnie forum zobaczysz, ze na większość wątków naprawdę nalezy odpowiedzieć "idz do lekarza, zrób badania" chociażby dlatego, ze nikt o zdrowych zmysłach, nie będący lekarzem, nie postawi diagnozy przez net opierając sie jedynie na opisie "ratunku, od wczoraj cierpnie, puchnie i sinieje mi noga". weźmiesz odpowiedzialność za ludzkie zdrowie i życie? no, własnie pozdrawiam PS oczywiście, mozna dodawać "idz do lekarza, kochanienka", ale ja jestem przecież wredną ropuchą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: od zaby-pelagii IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 13.07.05, 13:15 nabzdyczoną ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
jusska1 Re: ! NIE Mogę Mówić ! 13.07.05, 12:58 Są w aptekach tabletki homeopatyczne na zapalenie krtani, może pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś