iwa79 04.08.05, 14:02 Dzien dobry prosze udzielic mi odp.na pytanie czy dziewica moze miec wykonane usg dopochwowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tracja4 Re: usg dopochwowe 04.08.05, 14:56 Oczywiście. Ale chyba tylko w razie konieczności, bo w moim przypadku lekarka powiedziała, że już oszczędzi mi tego stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: usg dopochwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:22 no jasne że może...ja miałam i wcale nie był to stres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finezja Re: usg dopochwowe IP: *.chello.pl 04.08.05, 22:41 Gdzieś w literaturze fachowej czytałam,że dziewicom robią badanie przez odbyt jeżeli zaistnieje uzasadniona konieczność. Na ogół wystarcza usg przez powłokę brzuszną. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: usg dopochwowe 05.08.05, 13:23 ja bedac dziewica mialam wykonywane usg przez odbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: usg dopochwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:45 jest cos na rzeczy, bo jak robiłam usg dopochwowe,a robiłam 2x lekarz za każdym razem najpierw zapytał czy jestem dziewicą. to musi mieć znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: usg dopochwowe 05.08.05, 13:48 z całym szacunkiem ale głowica do usg dopochwowego wygląda nieco jak wibrator - niby jak bez rozrywania błony dziewiczej można coś takiego wprowadzić do pochwy i jeszcze tym poruszać żeby wszystko dobrze zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: usg dopochwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:42 można...nie jest to problem jak ktoś ma odpowiednio rozciągliwą błonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: usg dopochwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:52 dziewicom robi sie przez odbyt Odpowiedz Link Zgłoś