Dodaj do ulubionych

problem intmny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:19
Dziewczny podpowiedzcie proszę! Od dwóch dni odczuwam w okolicy intymnej
świąd i nieprzyjemne pieczenie, nie mam żadnej konkretnej wydzieliny. Już
czasem mi się to zdarzało, ale wedy jeszcze miałam w "domowej apteczce"
jakieś leki na receptę, którch użwała moja mama, gd coś takiego jej się
zdarzało i wszystko wracało do normy. Albo też czekałam na miesiączkę i
później wczystko przechodziło. Teraz nie chcę iść do lekarza, bo nie wydaje
mi się, żeby moja dolegliwość była czymś, co tego wymaga. Jakim sposobem mogę
sobie ulżyć? Czy są jakieś leki dostępne bez recepty, które mogą mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: problem intmny 02.09.05, 09:29
      Teraz nie chcę iść do lekarza, bo nie wydaje
      > mi się, żeby moja dolegliwość była czymś, co tego wymaga

źle ci się wydaje.
      na 70% grzybica zapukała do tego domu.
      • Gość: Baśka Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:33
        a czy grzybicę można złapać z powietrza? Od 4 dni nie wychodzę z domu, nie
        mogłam tego podłapać tak po prostu. Dbam o higienę, w domu nikt nie choruje.
        Skąd to się mogło wziąć?
        • lilith76 Re: problem intmny 02.09.05, 09:35
          mój lekarz (bo też raz mnie dopadła i dopytywałam się go załamana) powiedział,
          że po prostu się przytrafia. czai się i wychodzi w jakimś momencie osłabienia
          organizmu, więc nie ma co sobie zarzucać zaniedbań.
          a poszłam do niego bo odczuwałam straszną suchość i potworne pieczenie przy
          stosunku. żadnych upławów.
          • Gość: Tosia85 Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:43
            ale czy mimo wszystko nie mogę sobie jakoś pomóc? Już kiedyś tak mi się
            zdarzało i zawsze samo przechodziło. Ja odwiedzam mojego ginekologa
            przynajmniej raz na 4 miesiące, nie mogę mu znowu zatruwać. Weźmie mnie za
            hipochondryczkę.
            • antosia77 Re: problem intmny 02.09.05, 09:47
              Clotrimazolum krem, bez recepty, cena ok 3.50zl. Jesli nie pomoze to na pewno
              zlagodzi objawy. Pozdrawiam
              • Gość: ewa Re: problem intmny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:48
                Idz zrob posiew i czystosc pochwy,zaniedbane grzybice nawracaja i wtedy jest
                problem.
            • kocio-kocio Re: problem intmny 02.09.05, 09:52
              Nie weźmie!
              Idź do lekarza, bo im dłużej z tym chodzisz, tym trudniej się tego pozbyć.
              Zresztą sama piszesz, że wcześniej Ci pomagały leki na receptę Twojej mamy...

Grzybicę pochwy, a właściwie drożdżycę, powodują właśnie drożdże, które
              normalnie żyją w organiźmie człowieka. I tak, jak pisała Lilka, osłabienie
              organizmu może spowodować ich nadmierny rozwój i objawy, o których piszesz.

Aha: nie leczona drożdżyca, która powoduje uszkodzenia śluzówki, może ułatwić
              zakażenie bakteryjne, które bywa bardzo trudne do wyleczenia.
              • Gość: Baśka Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:09
                Dziękuję za rady! Wiem, że wszystko co piszecie, to prawda, lek na receptę
                mojej mamy to właśnie Clotrimazolum (tyle, że w globulkach). Najpierw spróbuję
                się podleczyć Clotrimazolum w kremie. Za 3 miesiące mam umówioną wizytę u
                ginekologa (chyba, że w domu sama sobie nie poradzę z moim problemem, to wtedy
                pójdę wcześniej). Nie chcę odwiedzać lekarza przed planowaną wizytą, ponieważ
                leczę się prywatnie i to niestety kosztuje, a później i tak będę musiała się do
                niego wybrać. Za 3 miesiące przypada mi bowiem termin kolejnej cytologii. Jeśli
                się uda, poproszę o zrobienie badań na czystość pochwy.
    • kaja72 Re: problem intmny 02.09.05, 10:55
      Hej. Zdarzał mi się taki problem, ostanio zapytałąm o to mojego gina i polecił
      mi przez trzy dni zastosować tantum rosa do irygacji - zadziałało.Pozdrawiam
      • Gość: Baśka Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:44
        Dziekuję. Tak zrobię.
    • Gość: kasia Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:17
      ja wlasnie wyleczylam sie z takich dolegliwosci smile kup sobie TANTUM ROSA
      IIRYGATOR I SASZETKI oraz masc CLOTRIMAZOLUM te 2 rzeczy sa bez recepty, gdyby
      jednak ci nie przechodzilo to masc DETREOMYCYNA 2% jest fantastyczna i leczy w
      2 dni ale na nia juz musisz miec recepte!pozdrawiam
      • Gość: Baśka Re: problem intmny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:21
        Dziękuję jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka