Dodaj do ulubionych

Tantum rosa czy pomaga?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:01
Witam
Szukam czegoś łagodzącego podrażnienia i przeciwgrzybicznego. Słyszałam o
tantum rosa.czy pomaga?
Obserwuj wątek
    • Gość: fsd Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.09.05, 22:07
      pomaga.
    • Gość: Buziaczek Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.09.05, 22:25
      A mnie uczuliłouncertain Zależy pewnie od tego co komu pasuje.
    • Gość: essanelle Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.09.05, 22:26
      Mnie pomogla:0)
    • Gość: milkaa Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.09.05, 08:34
      próbowałam po porodzie, jestem na to uczulona. efekt odwrotny od oczekiwanego
    • Gość: CCC Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: 213.17.171.* 30.09.05, 09:29
      jest dobry, ale mozesz też stosować Lactovaginal.
    • lilith76 Re: Tantum rosa czy pomaga? 30.09.05, 09:38
      skorzystam z wątku - ginekolog kazał mi przez 10 dni robić irygację z Tantum
      Rosa (po leczeniu stanu zapalnego), ale ja mam opory przed pompowaniem w siebie
      czegokolwiek. czy można zamiast tego aplikować Lactovaginal? czy jednak
      irygacja będzie lepsza?
      • kowali do lilith76 - lactovaginal 30.09.05, 12:54
        Czytałam, że częste irygacje wymywają z pochwy kwas mlekowy i inne ochronne
        bakterie. Dlatego zaleca się po każdej irygacji wsadzać lactovaginal (to nic
        innego jak pałeczki kwasu mlekowego ale nie łagodzą stanu zapalnego tylko
        przywracają własciwą mikroflorę w pochwie)poza tym zbyt częste irygację nie są
        dobre, bo właśnie wyjałowiają pochwę. czytałam tak, sama staram sięrobić
        irygacje rzadko
        • lilith76 Re: do lilith76 - lactovaginal 30.09.05, 13:41
          czyli różnica jest. trudno.
          nie zamierzać stać się fanką irygacji, ale to ma podobno pomóc w gojeniu się po
          stanie zapalnym (już jestem po kuracji globulkami i maścią).
          • kowali Re: do lilith76 - lactovaginal 30.09.05, 13:47
            Zamiast lactovaginal (bo to nie tanie) mozna wkladać sobie na palcu do pochwy
            kefir. Podobno super działa. Dziś po praz pierwszy zastosowałam zamiast
            lactovaginalu , zobaczymy. a na podrażnienia ja stosuję roztwór olejku z drzewa
            herbacianego z wodą (dwie krople na 1/2 szkl. wody) i przemywam miejsca
            podraznione. chyba pomaga. to lek przeciwbakteryjny i łagodzący podraznienia
            polecam
    • marghot Re: Tantum rosa czy pomaga? 30.09.05, 09:45
      W moim przypadku b. ładnie łagodzi uczucie swędzenie, czy pieczenia. Jestem w
      trakcie leczenia antybiotykami i po przemyciu TR, widze znaczną poprawę.
      Stopsuje także tak "na wszelki wypadek" po stosunku.
      • Gość: kasiulek Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:55
        Tantum rosa to bardzo łagodny preparat. Pomaga (jeśli nie ma się alergii) tylko
        na lekkie dolegliwości wynikające z grzybicy lub stanów zapalnych
        • kasiulek_mysiulek Re: Tantum rosa czy pomaga? 30.09.05, 10:32
          Na początku zawsze pomaga, później organizm się przyzwyczaja...
          • Gość: ccc Re: Tantum rosa czy pomaga? IP: 213.17.171.* 30.09.05, 10:58
            zgadza się no i może też proste: jogurt naturalny - wprowdzić trochę na palcu.
            • moniak7 Re: Tantum rosa czy pomaga? 30.09.05, 11:40
              Pomaga. Nie wyleczy przy mocnym zaawansowaniu, ale pomaga. Tyle ze to zupelnie
              co innego niz lactovaginal. ja stosuje je razem , po irygacji lactovaginal.
              Tyle, ze ja robie slaby roztwor-nie w 1/2 litra tylko w litrze wody. Saszetke
              mam na dwa plukania.
              W szpitalu po porodzie tez krocze polozne nam przeplukiwaly tantum rosa-
              wszystko pieknie sie goilo.
    • bzikk1 mi pomaga Pimafucin 30.09.05, 15:59
      Mi ginekolożka poradziła Pimafucin (krem).
      Pomaga prawie zawsze, ale z tym kefirem chyba spróbuję
      smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka