Dodaj do ulubionych

kłucie w sercu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:50
Od dłuższego czasu, dośc niereguralnie, raz co kilka dni, raz co kilka
tygodni, mam krótkie kłucia w okolicach serca. Trwaja około 2/3 sekund, czasem
kłucie pojawia się przy próbie wzięcia głębszego oddechu. Nigdy się tym nie
przejmowałam, bo pojawia się badzo nieregularnie i w sumie rzadko...ale czy
powinnam się martwić? Co to może być? Mam 21 lat i jak dotąd żadnych problemów
ze zdrowiem.
Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: kłucie w sercu IP: 195.136.112.* 04.10.05, 14:58
      Mam dokładnie to samo, tylko u mnei trwa to dłużej.Od kilku sekund do kilku
      minut.Nie moge wtedy za bardzo nabrać powietrza.Dzieje sie to po wysiłku ,
      czasem nawet lekkim.Czasem gdy sie stresuje.Mysle,ze to jakies nerwobóle.
      • Gość: lady_m Re: kłucie w sercu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:52
        U mnie z kolei ani po wysiłku, ani w stresie, ot tak.
    • Gość: mayka Re: kłucie w sercu IP: *.bhv.pl 04.10.05, 16:41
      Dziewczyny, zbadajcie sobie poziom TSh (to hormon, pobiera się z krwi). Te
      kłucia mogą mieć coś wspólnego z tarczycą. Ja tak miałam przez dłuższy czas,
      napady kłucia, a czasami jakby chwilowo ktoś przyłożył mi gorące żelazo do
      serca. Do tego sucha skóra, drżące dłonie i ogólne poddenerowanie. Okazało się,
      że ni z tego ni z owego przeszłam zapalenie tarczycy i mam mega niedoczynność.
      Taki utrzymujący się długo stan powoduje wyniszczanie organizmu i często
      prowadzi do bezpłodoności. Teraz łykam codziennie tabletki z hormonem i jest
      ok.
    • Gość: gość Re: kłucie w sercu IP: *.mzk.stalowa-wola.pl 05.10.05, 07:28
      przyczyną może być stres
    • sylka22 Re: kłucie w sercu 05.10.05, 07:48
      ja też tak mam...i wtedy też nie mogę nabrać głęboko powietrza...badałam się
      nic nie wyszło żle...takie bóle jak powiedział lekarz moga być własnie
      spowodowane stresem tudzież nerwicą...to nerwobóle...i nie ma na to
      lekarstwa...mniej sie stresowac jedynie smile
      • Gość: mayka Re: kłucie w sercu IP: *.bhv.pl 05.10.05, 09:54
        hmmm... mi też przez dwa lata lekarz wmawiał nerwicę i nawet nie pomyślał, że
        to może być problem z tarczycą. A potem okazało się, że wystarczy wyregulować
        TSH i nerwica minęła też wink
    • mamapyza Re: kłucie w sercu 05.10.05, 11:10
      A może należy jednak porządnie się przebadać. Mój syn skarżył się od dwóch lat
      na "szczypanie serca", co pediatra bez badań wiązał z bólami rozwojowymi.
      Psycholog szpitalny nazwał to bólami psychogennymi. A jednak powód był zgoła
      inny - wada serca w postaci uszkodzenia dwóch zastawek, być może wrodzona, być
      może skutek angin. Co więcej kardiolog w klinice przy wypisie dziecka po
      dokonanym wywiadzie kazał przebadac się równiez mnie ( echo serca) , ponieważ
      podejrzewa, iz równiez ja mogę mieć uszkodzone zastwaki - u mnie bóle serca
      objawiają się w postaci "przeciskania". Do tej pory jakoś nie miałam czasu na
      to, ale teraz wiem, że nie można tak sobie to lekceważyć. Mama
      • Gość: focus Re: kłucie w sercu IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 15:31
        wiem cos o tym slyszalam (jezeli to akurat to ) to sa nerwobole typowe
        dlamlodych osob kiedy sie denerwujemy przezywamy cos stresujacego to tak jest
        mozemy siedziec spokojnie i nagle lapie mnie tonp. taki ostrybol klujacy tak ze
        niemoge sie ruszyc czasami nawet podczas przewracania sie na drugi bok podczas
        spania
        • aneton Re: kłucie w sercu 14.10.05, 23:56
          takie bole moga tez byc od kregoslupa, np. wskutek czestego garbienia sie, lub przeciazenia. moze to tez byc wypadanie platka zastawki, duzo kobiet to ma. Wystepuje wyniku stresu, przemeczenia, przeciazenia, zazwyczaj u szczuplych kobiet, choc nie ma na to reguly
          • nataliamackowiak Re: kłucie w sercu 26.11.05, 18:32
            Ja mam 25 lat, dziecko roczne; od jakiegoś czasu mam też bóle, kłucie w sercu;
            ostatnie dni to jest codziennie, takie "ataki" np. 5 razy dziennie to wraca,
            jeden taki "skurcz" trwa kilka sekund, ale cała "seria" ok.pół godz... Nigdy
            nie miałam problemów z sercem, ale mój ojciec i dziadek to sercowcy...
            Co robić?
            Natalia
            • Gość: dana Re: kłucie w sercu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:11
              Ja mam 44 lata i takie kłucia serca miałam w młodym wieku potem to mineło i
              najprawdopodobniej były to nerwbóle
              • nataliamackowiak Re: kłucie w sercu 01.12.05, 08:06
                Wiecie Dziewczyny, to mi mineło, wcale już mnie serce nie kłuje, to musiało być
                od nerwów.
                Pozdrawiam.
                Natalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka