Gość: gość-mana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 21:58 Od roku jestem po operacji macicy, od momentu stosowania plastrów zauważyłam otyłość brzuszną, może są inne rodzje hormonów, które nie powodują takiej otyłości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: PLASTRY-HTZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:03 Odpowiadasz na : Gość portalu: gość-mana napisał(a HTZ niestety moze powodowac takie objawy i nie tylko plastry.A musisz brac takie hormony?CZy roslinne nie wystarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mana Re: PLASTRY-HTZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 22:24 Roślinne pomagają jedynienie w okresie przekwitania, a mój organizm musi jeszcze przez ok. 5 lat normalnie funkcjonować, HTZ zapobiega osteoporozie, starzeniu się itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: PLASTRY-HTZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:49 Przepraszam Cię że zadaje ci tyle pytan.Moja bratowa w wieku 52 lat miała usuwaną macice z przydatkami z powodu silnych miesiaczek.Dokładnie 6 mies.temu i lekarz nie zalecił jej HTZ .Powiedział zeby dla swojego dobra raczej stosowac roślinne poniewaz duzu ubocznych działań maja syntetyczne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: PLASTRY-HTZ IP: *.crowley.pl 16.10.05, 00:22 Bo 52 lata to okres fizjologicznego zaniku funkcji jajnikow. A jak usuwa sie jajniki 30- lub 40-latce to zazwyczaj niedobory hormonalne sie uzupelnia. Odpowiedz Link Zgłoś