Dodaj do ulubionych

Ten pierwszy raz...

IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 12:57
Nadejszła wiekopomna chwila. Jutro, czyli w poniedziałek, idę do gina po raz
pierwszy... no i jak by nie było, boje sie. Boje sie zreszta wszystkiego, a
juz najbardziej lekarzy. Zwlaszcza, ze ja zawsze zwlekam z wizyta u lekarza
więc i tym razem mam choróbsko, z ktorym nie poszlam, wiec boje sie troche
reakcji pani doktor uncertain
W związku z tym mam do Was kilka pytań.
O czym powinnam pamiętać na pierwszej wizycie? Co zabrać? czego się
spodziewać? Jak się ubrać [jeżeli to jakaś różnica]?
...oraz co tam Wam jeszze do głowy przyjdzie, prosze, piszcie. Jestem na forum
stosunkowo od niedawna i znalezienie podobnwgo tematu zajeloby mi chyba wieki...
Jeżeli jest podobny temat na forum, to oczywiście, możecie po prostu podać linka.

Dziekuję z góry i pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • fraaszka Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 13:06
      no to proszę

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=29700350&a=29700350
      www.pierwszawizyta.pl/
      • Gość: K Re: Ten pierwszy raz... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 13:09
        Dziękuję bardzo!!!!!!
        *kłania się*
    • theday Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 13:10
      no hmmmm
      ubierz się jak chcesz
      podmyj się przed wizytą ale bez irygacji pochwy
      pamiętaj o terminie ostatniej miesiaczki
      najlepiej zapisz sobie wszystkie pytania jakie masz do pani doktor na kartce i
      z niej przeczytaj bo nerwy mogą cię zjeść a potem bedziesz załowała ze nie
      zapytałaś
      no i przede wszystkim wybierz starszego doświadczonego lekarza który niejedno w
      zyciu widział i wiele wie- to najlepsi specjalisci (choć bywa czasem ze taka
      starsza osoba spoczęła na laurach i sięnei dokształca- wtedy do niej nei warto
      oczywiscie iśc)
      powodzenia
    • zlotoslanos Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 13:22
      Przypomnij sobie datę pierwszej miesiączki,jak często je masz ,jakie są.
      Na wszelki wypadek idż w spódnicy,nie w każdym gabinecie jest fartuch więc po
      co masz paradować z gołą pupą.
      • Gość: be mine Re: Ten pierwszy raz... IP: 83.168.96.* 23.10.05, 13:44
        Nikt nie wspomnial o tym czy nalezaloby wygolic okolice bikini. Ja tez mam przed
        soba pierwsza wizyte i mnie to ciekawi. Poza tym sprobuje namowic lekarza by nie
        badal mnie przez odbyt,bo na sama mysl mnie skreca,a i tak taka pierwsza wizyta
        wymaga ode mnie wiele stresu.
        • Gość: be mine Re: Ten pierwszy raz... IP: 83.168.96.* 23.10.05, 13:46
          Wiem,ze lekarz widzial juz wiele...ale chcialabym wiedziec jak Wy postapilyscie.
          • hippophae Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 14:01
            ja akurat na codzień usuwam włoski całkowicie lub częściowo, ale w żadnym wypadku nie ma takich zaleceń przy wizycie, dla lekarza jest to obojętne, wielu wręcz odradza depilację miejsc intymnych bo wosy stanowią one naturalną ochronę.
            • Gość: be mine Re: Ten pierwszy raz... IP: 83.168.96.* 23.10.05, 14:19
              Wlasnie ja na codzien takze je usuwam,ale teraz mam okres wiec nie czuje
              potrzeby, a po okresie mam zamiar pierwszy raz sie wybrac do takiego lekarza i
              zastanawia mnie czy zostawic to co juz uroslo podczas tego tygodnia czy moze
              zlikwidowacsuspicious
              • kocio-kocio Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 14:38
                Zostawić :o)
                • Gość: K Re: Ten pierwszy raz... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 17:03
                  No właśnie, miałam o to spytać. Na wszelki wypadek juz sie podgolilam, ale
                  nieduzo, na tyle po prostu, zeby nie zabic porostem w pelni rozwinietym big_grin
                  Zartuję. Robię to regularnie z 2 powodów:
                  1. GRYZĄ!!!!
                  2. chodzę regularnie na basen
                  Poza tym wydaje mi się to bardziej estetyczne.

I broń Cie Panie, niech mnie tylko zacznie sie dobierac od tylu!!! :o

p.s. kurczę, nie chcę w spódnicy sad a w moim miescie, mimo ze to dobra
                  przychodnia, na bank nie bedzie fartuszkow sad
                  • zlotoslanos Re: Ten pierwszy raz... 23.10.05, 17:31
                    No to będzie problem big_grin
                  • Gość: K2 Re: Ten pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:46
                    Masz taką samą ksywę jak ja... smile Dlaczego nie możesz iść w spódnicy?
                    Lekarzowi jest obojętne w co bedziesz ubrana, ale bardziej komfortowo będziesz
                    się czuć w spódnicy, bo z przebieralni do fotela jakoś trzeba dojść i potem z
                    niego wrócić.
                    • Gość: K1 Re: Ten pierwszy raz... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 19:06
                      sorki, nie wiedziałam, chciałam tylko szybko napisać i została pierwsza litera
                      mojego imienia smileZreszta moja ulubiona litera big_grin taka "kobieca" big_grin
                      A co do spódnicy... nie cierpie szamotania sięz rajstopami, w dodatku idą
                      chłody, zwłaszcza rano, a ja zmarzluch jestem.... ==' i flek mi od obcasa odpadl big_grin
                      A jeszcze jedno - wymaz boli? Bo jak zdarzlo mi sie za mocno tampon wsadzic i
                      przycisnelam szyjke to az mnie zamroczylo... dlatego nieco sie boje tego =='
                      • Gość: K2 Re: Ten pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:16
                        Ok, moje imię też się zaczyna na K. smile Jeżeli masz długi sweter, zakrywający
                        pupę, to możesz pójść w nim i w spodniach. A czy wymaz boli, to nie wiem, bo
                        nie mialam robionego, u ginekolga byłam tylko raz w życiu (we wrześniu) i też
                        się bałam, ale wcale nie było strasznie, tylko trochę mnie bolał brzuch po
                        badaniu wizernikiem (przez kilka godzin), tak jakby lekarz coś mi tam w środku
                        poruszył.
                        • Gość: K1 Re: Ten pierwszy raz... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 19:31
                          Znalazlam sweter smile Ale kolezanka wpadla na lepszy pomysl - ubrac ta nieszczesna
                          spodnice, ale z podkolanowkami. Nie szamotac sie. Tylko buty i bielizne zdjąć i
                          gotowe! Ha, mam nadzieje tylko ze podkolanowki znajde big_grin
                          Swoja droga zastanawiam sie jak oni tam wymacują te jajniki uncertain jak mi zgniecie
                          to zatluke XD
                      • Gość: .................. wymaz nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:28
                        lekarz może cię zapytać od kiedy miesiączkujesz, więc sobie przypomnij. na
                        fotelu musisz się wyluzować i będzie ok.
                        pojawiło się powyżej pytanie o badanie dziewicy (czy konieczne jest
                        przeprowadzenie go przez odbyt). zależy od rodzaju błony dziewiczej. jeśli jest
                        nieduża, rozciągliwa to badanie odbywa się tak jak u niedziewicy.
                        • Gość: K1 Re: wymaz nie boli. IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.05, 19:32
                          Ah, daj Bóg, zeby byla rozciagliwa sad
                          A moze jej juz nie ma? niby jestem dziewica, ale uzywam tamponow od 3 lat... i
                          to nie tych najmniejszych ><
                          • Gość: K Re: wymaz nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:43
                            Ja się zastanawiam, czy podczas pierwszego razu byłam dziewicą, bo nie czułam
                            żadnego bólu ani nie krwawiłam, możliwe, że jakoś wcześniej straciłam
                            dziewictwo (uzywałam tamponów super plus, nie wiem, czy to mogło być przyczyną)
                            albo urodziłam się bez błony...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka