Gość: ?? IP: 81.210.83.* 15.11.05, 13:47 używałam zwykłego nivea bo ponoc tłusty, potem garnier na suche ręce, nic mi nie pomaga....najabrdziej suche okolice to między palcami.......help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia1001 Re: na SUCHE DŁONIE 15.11.05, 16:40 nivea jest chyba nawilzający, a nie tłusty. Sprobuj oliwkę na wilgotne dłoni- lepiej się wchłania Odpowiedz Link Zgłoś
fiszki Re: na SUCHE DŁONIE 15.11.05, 16:54 Polecam emulsję Nanobase. Do kupienia w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: na SUCHE DŁONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:34 Ja tez mialam taki problem i zadne kremy nie pomagaly.Wreszcie trafilam na rewelacyjny krem Kolastyny z rumiankiem z zimowej serii ochronnej.Na probe kupilam jeden i po kilku dniach moje rece wygladaja super.Poszlam i kupilam cala zgrzewke bo trudno go dostac,ja znalazlam w supermarkecie,jest tani,kosztuje 5 zl. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nj Re: na SUCHE DŁONIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.11.05, 23:26 neutrogena lub balneum Odpowiedz Link Zgłoś
tuniaa Re: na SUCHE DŁONIE 16.11.05, 00:10 dokładnie neutrogena jest super, a ja jeszcze alergik jestem i nie uczula, a poprawa w ciągu 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werciula Re: na SUCHE DŁONIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 02:51 Ważne jest również to, czym myjesz ręce. Ja miałam podobnie, nawet jeszcze gorzej. Rady dermatologa: - myć czymś o naturalnym ph, czyli hipoalergicznym (ja używam kostki AA), - do smarowania używam Clobazy i Cutibazy, oba kremy do nabycia w aptece, każdy ok. 5 zł. - rękawiczki (ja uzywam teflonowych - zgodnie z radą lekarza) do wszystkich prac domowych związanych z używaniem chemikaliów. Byłam z tym problemem (między innymi) u dwojga dermatologów. I obydwoje powiedzieli, że zmyłam sobie barierę ochronną skóry agresywnymi mydłami. Bo przecież ręce myjemy najczęściej... Odpowiedz Link Zgłoś