IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 09:29
robac manicure, zranilam sie w skorke, teraz palec jest czerwony i lekko
spuchniety. co robic?
Obserwuj wątek
    • 56at Re: palec :/ 25.12.05, 09:53
      Wkłądaj na przemian do wrzatku i do zimnej wody jak nie pomoże gnaj do lekarza
      zeby zakażenia nie było sad
      • ziyi Re: palec :/ 25.12.05, 10:14
        56at ma racje, zaparz pare razy we wrzatku i powinno byc OK
        • f_emmefatale Re: palec :/ 25.12.05, 12:27
          Dobrze dziewczyny radza. Zrob tak! Moja mama przez zadarta skorke miala
          zastrzal-przez pol roku palec ropial i zszedl z niego paznokiec.
    • Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 25.12.05, 22:22
      skoro palec boli i jest czerwony tzn ze jest juz zakazenie - do lakarza po
      antybiotyk ewent do chirurgicznego naciecia . a z tym wrzątkiem to rozumiem, ze
      lepiej będzie leczyć oparzenie??
      • f_emmefatale Re: palec :/ 25.12.05, 22:25
        Czy kiedy rozwalisz sobie kolano...spusznie Ci i zrobi sie czerwone w ulamku
        sekundy...czy to oznacza,ze jest juz zakazone? No...odpowiedz sobie na to
        pytanie sama.

A co do wrzadku...zdziwilabys sie,ale tak wlasnie radza lekarze.
        • Gość: ada mocz IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 26.12.05, 09:00
          proponuję obmywać moczem kilka razy dziennie...to nie są żarty...zobaczysz,że
          mocz zdziała cuda
          • Gość: polla4 Re: mocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:35
            Gość portalu: ada napisał(a):

> proponuję obmywać moczem kilka razy dziennie...to nie są żarty...zobaczysz,że
            > mocz zdziała cuda

Bez przesady, nie tak radykalnie. Niedawno tez miałam taki problem z palcem i
            właściwie nic nie robiłam z nim oprócz dezynfekcji, a zakażenia nie było i nie
            ma. Polecam olejek z drzeqwa herbacianego
            • Gość: magda do wrzatku... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.12.05, 21:18
              a ja radze palec ugotowac...rosolek na paluszku -pycha!!! lub na 3 zdrowaski do
              pieca
        • Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 26.12.05, 21:18
          kolano co najwyżej może zsinieć na skutek wylewu podskórnego - a stara zasada -
          ból, zaczerwienienie,obrzek, nadmiernie ucieplenie to stan zapalny.
        • Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 26.12.05, 21:19
          poza tym zakłucie się przy manicure zazwyczaj wywołuje zastrzał lub zanokcicę i
          samo to nie przejdzie smile))
          • Gość: Edithael Re: palec :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:47
            Kup sobie maść antybiotykową w saszetkach - tribiotic.
            A ten wrzątek też pomaga - w końcu paskudztwa giną w wysokich temperaturach...
            No i nie trzyma się palca we wrzątku tylko zanurza w nim na moment. Potem można
            posmarować rivanolem.

Wszytsko sprawdziłam na sobie, ciągle zacinam sobie skórki...
          • f_emmefatale Re: palec :/ 26.12.05, 23:26
            To wlasnie napisalam -moja mam na wskotek podobnego zaciecia miala zastrzal.
            W kolejnym poscie napisalam ,ze lekarza radza na to wlasnie ten wrzatek.

Co do oparzenia...przeciez nie bedzie sie polewac tym wrzadkiem ma tylko
            'maczac' palec...<maczac,czyt.na niecala sekunde>.
    • Gość: alka Re: palec :/ IP: *.devs.futuro.pl 27.12.05, 08:41
      posmarowac albo sama jodyna albo mascia z jodyna. Ja mam tak ZAWSZE jak robie
      manicure, jak sie nie polepszy (a nie wierze w to!) to musisz isc do
      chirurga...pozdrawiam
      • Gość: anna_deszczowa Re: palec :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:15
        oglaszam wszytskim ze sie polepszylo i juz sobie poszlo. dzieki za rady.
        • Gość: izzi Re: palec :/ IP: *.toya.net.pl 27.12.05, 21:48
          uciąć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka