Gość: anna_deszczowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 09:29 robac manicure, zranilam sie w skorke, teraz palec jest czerwony i lekko spuchniety. co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: palec :/ 25.12.05, 09:53 Wkłądaj na przemian do wrzatku i do zimnej wody jak nie pomoże gnaj do lekarza zeby zakażenia nie było Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: palec :/ 25.12.05, 10:14 56at ma racje, zaparz pare razy we wrzatku i powinno byc OK Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: palec :/ 25.12.05, 12:27 Dobrze dziewczyny radza. Zrob tak! Moja mama przez zadarta skorke miala zastrzal-przez pol roku palec ropial i zszedl z niego paznokiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 25.12.05, 22:22 skoro palec boli i jest czerwony tzn ze jest juz zakazenie - do lakarza po antybiotyk ewent do chirurgicznego naciecia . a z tym wrzątkiem to rozumiem, ze lepiej będzie leczyć oparzenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: palec :/ 25.12.05, 22:25 Czy kiedy rozwalisz sobie kolano...spusznie Ci i zrobi sie czerwone w ulamku sekundy...czy to oznacza,ze jest juz zakazone? No...odpowiedz sobie na to pytanie sama. A co do wrzadku...zdziwilabys sie,ale tak wlasnie radza lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada mocz IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 26.12.05, 09:00 proponuję obmywać moczem kilka razy dziennie...to nie są żarty...zobaczysz,że mocz zdziała cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: mocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:35 Gość portalu: ada napisał(a): > proponuję obmywać moczem kilka razy dziennie...to nie są żarty...zobaczysz,że > mocz zdziała cuda Bez przesady, nie tak radykalnie. Niedawno tez miałam taki problem z palcem i właściwie nic nie robiłam z nim oprócz dezynfekcji, a zakażenia nie było i nie ma. Polecam olejek z drzeqwa herbacianego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda do wrzatku... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.12.05, 21:18 a ja radze palec ugotowac...rosolek na paluszku -pycha!!! lub na 3 zdrowaski do pieca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 26.12.05, 21:18 kolano co najwyżej może zsinieć na skutek wylewu podskórnego - a stara zasada - ból, zaczerwienienie,obrzek, nadmiernie ucieplenie to stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: palec :/ IP: 80.54.27.* 26.12.05, 21:19 poza tym zakłucie się przy manicure zazwyczaj wywołuje zastrzał lub zanokcicę i samo to nie przejdzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edithael Re: palec :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:47 Kup sobie maść antybiotykową w saszetkach - tribiotic. A ten wrzątek też pomaga - w końcu paskudztwa giną w wysokich temperaturach... No i nie trzyma się palca we wrzątku tylko zanurza w nim na moment. Potem można posmarować rivanolem. Wszytsko sprawdziłam na sobie, ciągle zacinam sobie skórki... Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: palec :/ 26.12.05, 23:26 To wlasnie napisalam -moja mam na wskotek podobnego zaciecia miala zastrzal. W kolejnym poscie napisalam ,ze lekarza radza na to wlasnie ten wrzatek. Co do oparzenia...przeciez nie bedzie sie polewac tym wrzadkiem ma tylko 'maczac' palec...<maczac,czyt.na niecala sekunde>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: palec :/ IP: *.devs.futuro.pl 27.12.05, 08:41 posmarowac albo sama jodyna albo mascia z jodyna. Ja mam tak ZAWSZE jak robie manicure, jak sie nie polepszy (a nie wierze w to!) to musisz isc do chirurga...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_deszczowa Re: palec :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:15 oglaszam wszytskim ze sie polepszylo i juz sobie poszlo. dzieki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś