Dodaj do ulubionych

pytanie o gina

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:05
Witam
Moze wstyd sie przyznac ale jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa.Mam prawie
22.Nie współżyłam jeszcze (jedynie petting) i szczerze powiem ze nie wiem czy
jestem dziewica czy nie.Planuje wybrac sie do gina ot tak na kontrolne badanie
ale nie bardzo wiem jak sie zachowac.Jakie badania bedzie mi robił?Czy jeżeli
zechce zbada mnie normalnie czy przez odbyt?I nie wiem jeszcze czy isc lepiej
do mężczyzny czy kobiety.Prosze o cenne rady.Z góry dziekuje
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: pytanie o gina 06.01.06, 17:12
      www.pierwszawizyta.pl
    • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:14
      Rodzaj badania zalezy wyłącznie od ginekologa. Ja jestem dziewicą i mnie badał
      przez pochwę. Nie musisz lekarzowi opowiadać ze pieściałaś się z chłopakiem. On
      Cię zapyta czy współżyłaś. Powiedz zgodnie z prawdą albo tak albo nie. A jeżeli
      chodzi o błonę to może ona zostać rozwerwana nie tylko przy penetracji ale np
      podczas wkładania tamponu, albo masz taka żę wogóle nie da się jej przerwać bo
      są znikome szczątkowe fragmenty. Weź lusterko i zobacz jaką masz błonę.
      • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:21
        To sokor nie współżyłam a był tylko petting a on zapyta o współżycie to
        powiedziec ze nie??A na początek lepsza kobita czy mężczyzna?
        Pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:23
          Pewnie że powiedz że nie, jeśli nie było penetracji. Nie wiem któ lepszy. Ja
          wybrałam mężczyznę poleconego przez kolezankę. Zapytaj koleżnki może Ci kogoś
          polecą.A masz jakiś konkretny problem?
          • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:29
            Szczerze to nie tylko myślałam ze 22 lata to i tak późno na pierwsza wizyte. Co
            do @ to teraz juz lepiej z regularnościa 3-4 dni czasami sie spóźni-kiedys było
            gorzej.Ale bolesny mam strasznie pierwszy dzień czasami tez drugi ale juz mniej.
            A i ostatnio miałam delikatne swędzenie i podejrzewałam bakterie.Tyle ze
            mama(pielegniarka) dała mi maśc clotrimazolum i canesten i troche przeszło teraz
            nie wiem bo zaraz po tym dostałam okresu.Wczoraj sie skonczył.Swędzenia nie ma
            narazie ale przed okrese było.I chocby dlatego sie zastanawiam nad wizytą.Co
            może byc przyczyna bakterii?
            pozdrawiam
            • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:34
              To lepiej odwiedź gina. Ja poszłam pierwszy raz w wieku 27 lat i tylko dlatego
              że miałam problem. Tez się bałam, ale nie taki diabeł straszny. Jak masz mamę
              pielęgniarkę to porozmawiaj z nią, przeciez ona na pewno zna jakiegoś dobrego
              ginekologa i sama na pewno tez do jakiegoś chodzi.
              • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:37
                No własnie mi poradziła-mężczyznesmile tylko ze ja zawsze myślałam ze pójde do
                kobiety.No i to mnie troche peszy:/Ale chyba jednak sie na niego skusze
                smile(dwuznacznie to zabrzmiało)
                Pozdrawiam
            • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:35
              Acha i koniecznie napisz jak było na wizycie
              • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:59
                A z jakiego jesteś miasta?
    • Gość: firanka Re: pytanie o gina IP: *.pronet.lublin.pl 06.01.06, 18:10
      wcale nie wstyd, ja byłam całkiem niedawno pierwszy raz a jestem od Ciebie
      starsza. Miałam badanie przez odbyt i powiem szczerze ze lekarka była bardzo
      miła i naprawdę nie czułam ani skrępowania ani bólu. Fakt, ze badanie do
      przyjemnych nie nalezy. Ale naprawdę nie ma się czego bać. Tak szczerze to dziwi
      mnie, że niektórzy lekarze badają dziewice przez pochwę.
      • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:16
        Firanko a jak wygląda Twoja błona? Może po prostu uniemożliwia badanie przez
        pochwę?
    • Gość: K Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:28
      Ja też pierwszy raz do gina poszłam, gdy miałam 22 lata. Był to facet polecony
      przez koleżankę i był tak miły, że nie czułam skrępowania, chociaż oczywiście
      nie jest to najprzyjemniejsze badanie na świecie, ale jeżeli miałabym do wyboru
      pobieranie krwi czy gina- wybieram gina! smile Ja do lekarza poszłam po tabletki
      anty. Jeżeli masz jakieś zapalenie itp. to koniecznie nie zwlekaj z wizytą!
      • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:35
        Ja jestem z małego miasta koło Lublina.Szczerze mówiąc wolałabym byc badana
        przez pochwe niz przez odbyt.Okaze sie.Po wizycie dam znac.A ty firanka to byłas
        z jakiegos okreslonego powodu czy tez raczej kontrolnie?
        Pozdrawiam
        • Gość: K Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:11
          Nie zapomnij o spódnicy!
    • Gość: biedronka Re: pytanie o gina IP: *.chello.pl 06.01.06, 19:49
      dziewice ginekolog bada jednym palcem przez pochwe.przez odbyt to juz chyba
      historia jest?
    • Gość: kropa Re: pytanie o gina IP: *.kalisz.mm.pl 07.01.06, 13:26
      Gola uszy do gorysmile)))
      Ja w zeszlym miesiacu tez bylam u gina pierwszy raz. Wachalam sie miedzy
      facetem a kobieta ale zrobilam maly wywiadzik wsrod kolezanek i poszlam do
      faceta. POlecila mi go znajoma. Jestem dziewica i lekarz badal mnie przez
      odbyt. Fakt, ze badanie jest krepujace i nieprzyjemne ale nie boli!! I idzie
      sie przyzwyczaic!! Przezyjeszwink
      Lekarz zapyta czy wspolzylas czy juz kiedys bylas u gina. Jesli powiesz, ze nie
      t bedzie Ci wszystko po kolei tlumaczyl
      Trzymam kciukismile
      Pozdrawiam
    • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:30
      Dziś sie wybieram tak jak wczesniej zapowiadałam i jednak to bedzie kobietasmile
      Napisze jak było.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:32
        Czekamy z niecierpliwoscia na Twoje odczucia i wrazenia po pierwszej wizycie.
    • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:17
      No i jestem!!!Wróciłam z tej wizyty.Powiem tak.Miała byc kobieta wyszło na
      mężczyznesmile bo kobieta nie przyjmowała dzis wie juz sie zarejestrowałam do
      faceta.Była przyjemna atmosfera, fakt byłam troche spięta i dlatego średnio
      przyjemnie było przy badaniu(przez pochwe wziernikiem dla dziewic)Ogólenie było
      spoko.Nie ma sie czym stresowac!(do dziewczyn które czekaja na pierwsza wizyte)A
      wynik badania tez w porządku no i gitsmiletylko powiedział ze macice troche mam
      mała confusedto często spotykane czy nie?(to nic takiego bo powiedział ze wszytko w
      porządku ale tak sie pytam)
      Pozdrawiam
    • Gość: taka jedna Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:14
      Tak czytam i czytam posty dot. wizyty u gina od kilku dni i ciągle czuję jak
      mnie skręca na samą myśl o badaniu. Mam 20 lat, nigdy nie byłam u ginekologa,
      ale wybieram się w najliższy piątek. Powodów jest kilka:
      1. Czas na badanie kontrolne.
      2. Mam nieregularny okres od jaiegoś czasu.
      3. Mój Ukochany już denerwuje się na mnie, że jeszcze nie byłam, a powinnam
      sprawdzić czy wszystko dobrze z moim zdrowiem.
      Mam iść do gina-faceta... to moja największa obawa chyba. Obcy facet! I do tego
      po 30! A ja biedna mam mu się pokazać bez majtek!?!? surprised sad Wiem, że ten lekarz
      jest kompetentny i sympatyczny, ale moje opory są ogromne... Kobitki,
      przekonajcie mnie...
      Ps. Mam jeszcze taki problem. Zapewne gin zapyta czy współżyłam, a sprawa jest
      taka, że podjęłam takie próby, ale bardzo mnie bolało i nie pozwalałam na
      głębszą penetrację. Chociaż po chwili od silniejszego pchnięcia uleciało ze
      mnie trochę krwi. Wydaje mi się, że doszło do przerwania błonki... ale czy
      napewno? Jak myślicie?
      • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:55
        Nie masz czego sie obawiac naprawde.wiem ze teraz jestem mądra smile ale jeszcze
        dzis rano takie same miałam obawy.Tyle ze ja od początku myślałam ze ide do
        kobiety i było mi troche lżej.Zajeżdzam pod gabinet a tu sie okazuje ze nie
        przyjmuje.A ze dzis mam tylko czas wolny to juz postanowiłam sie zarejstrowac do
        innego gina specjalisty niezaleznie od tego czy baba czy chłop(szczerze jak sie
        rejestrowałam miałam nadzieje ze to jednak bedzie kobietasmile))Ale nie
        była.Pojechałam z moim chłopakiem.Jak czekaliśmy w poczekalni na doktora w końcu
        sie zjawił.Jak go zobaczyłam...No mówie przeraziłam sie taki miał wyraz
        twarzy.Myślałam ze ucieknę bo takie same obawy miałam ze jakis obcy facet bedzie
        mnie tam "molestował" hehe.Ale było Ok naprawde nie ma sie co martwic.I chyba
        dobrze mi mama powiedziała przed ta wizyta ze z facetem lepiej sie dogadam.Był
        naprawde miły i nawet grypsował i tak naprawde to tylko jego mina była groźna a
        on jaki całokształt to tylko wykfalifikowany specjalista-lekarz.Głowa do góry.
        Napisz po wizycie.
        Pozdrawiam
        • Gość: taka jedna Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:07
          Dzięki gola... Mam nadzieję, że piątkowa wizyta wypali, bo mam dość fochów
          mojego faceta wink No i też wybieram się z nim, może będzie mi łatwiej. No i
          ponawiam pytanie z postu powyżej, z mojego PS.
          Pozdrowienia
    • lalka100 Re: pytanie o gina 09.01.06, 23:19
      skąd jesteś ???
      Bo nie wiem jak daleko chcesz jechać?? Przede wszystkim szukaj dobrego lekarza a
      nie sugeruj się płcią.
      pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 06:56
        Gola i nic Cię badanie nie bolało? Bo mnie pierwsze badanie w życiu bolało. Nie
        bolało Cię jak Ci zakładał wziernik?
        • Gość: k Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:47
          dziewczyny napiszcie jak to zakładają ten wziernik ja jeszcze też przed wizytą
          po co lekarz to zakłada i co wkłada potem tam palce czy jak??
          • Gość: Ewa Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:50
            Wsadza taki plastokowy bądz metalowy przyrzad i nim rozszerza ścianki pochwy
            żeby mógł zobaczyć szyjkę
            Jak pobiera cytologie to najpierw wkłada ten wziernik a potem palce.
            • Gość: gola Re: pytanie o gina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:52
              Oj troche zabolało ale wszystko da sie wytrzymacsmileTak jak pisałam byłam troche
              spięta to wtedy troche zabolało ale jak powiedział zebym sie wyluzowała to juz
              było lepiej.Co do twojego pytania z PS(taka jedna) to nie wiem co tam sie u
              ciebie stało.Ja nie podejmowałam takiej próby(tylko petting)i nie wiem czy to
              błona czy nie.Może dziewczyny które juz to przeszły cos ci pomogą.
              Pozdrawiam
              • Gość: zofia Re: pytanie o gina IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.01.06, 17:05
                mozna zmniejszyć bolesne doznania towarzyszące badaniu ginekologicznemu
                oddychając w odpowiedni sposób -sa to głebokie wdechy przez nos powoli
                nabierając powietrze w płuca i powoli wypuszczając + postarać się trzeba przy
                tym jak najbardziej rozluźnić wszystkie mięsnie (nie spinac sie i nie zaciskać
                momowolnie mięsni krocza )
                mozna pocwiczyc w domu ,szczególnie oddychanie smile
                • Gość: k Re: pytanie o gina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:43
                  napiszcie dziewczyny jak usiąść na tym fotelu to też mnie przeraża czy lekarz
                  mnie poinformuje czy mam sama główkować jak to zrobić??
                  • Gość: pchelka Re: pytanie o gina IP: *.kalisz.mm.pl 11.01.06, 12:54
                    Oczywiscie, ze Cie poinformuje - np. mi mowil wszystko (jak mam usiasc, potem
                    wysunac sie do przodu, podniesc posladki-opuscic itp.)

3maj sie i glowa do gory11wink)
                • lilith76 Re: pytanie o gina 11.01.06, 12:54
                  postarać się trzeba przy
                  > tym jak najbardziej rozluźnić wszystkie mięsnie (nie spinac sie i nie zaciskać
                  > momowolnie mięsni krocza )

o tak. na pierwszych wizytach chciałam się wydać taka szczupła i kobieca i
                  odruchowo wciągałam na fotelu brzuch - nie pomagało to w badaniu smile
                  mój ginekolog stosuje inną metodę, jak jestem na fotelu każe mi coś opowiadać i
                  nie przestawać mówić. nie da się spinać i gadać jednocześnie smile

co do wchodzenia na fotel -najpierw siadasz na środkowym miejscu pupą nieco
                  dalej, potem wsuwasz nogi i zsuwasz pupę spowrotem na brzed fotela. kuriozalna
                  czynność, ale można nabrać wprawy. zawsze można z uśmiechem poprosić lekarza o
                  pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka