Dodaj do ulubionych

najtańsze tabletki anty jakie znacie?

IP: *.vlan.euronet.net.pl 12.01.06, 20:50
chce zacząć brać tabletki, ale ze względu na brak pieniędzy chcę poprosić
lekarza o przepisanie mi tabletek z "tańszej półki". czy są wogóle takie,
które cenowo znacząco odbiegają od innych i czy ich skuteczność jest taka
sama jak tych droższych?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 12.01.06, 20:54
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
      tam masz tez link do ceny leków.
    • Gość: martta Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 12.01.06, 20:56
      najtansze to stediril 30 kosztuja jakies 3zł i sa refundowane, tylko prawda
      jest taka ze nie sugeruj sie cena ponieważ moze tak być ze tych tanszych twój
      organizm w ogóle nie bedzie tolerował - mozesz miec bóle głowy, nudności,
      zatrzymywanie wody w organizmie albo tycie - ale równie dobrze po tych
      drozszych tez mozesz żle sie czuć, dlatego tabletki dobiera sie indywidualnie,
      ponieważ zawieraja różne dawki hormonów, są jedno - dwu - (u nas chyba
      niedostępne jesli dobrze pamietam) i wielofazowe i pamiętaj że tu chodzi o
      twoje zdrowie wiec lepiej nie patrz na cene
    • Gość: justy Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: 213.241.34.* 13.01.06, 10:33
      stediril- 2,85zł
    • Gość: K Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:19
      Ja biorę rigevidon- na 3 miesiące wychodzi 22,50. W porównaniu z tabletkami,
      ktore kosztują 30- 40 zł (cena za opakowanie) to niewiele.
      • mycha231 Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 13.01.06, 16:11
        Gorąco polecam Microgynon 21,są bardzo dobrze tolerowane(próbowałam wielu i po
        innych mialam nudności),a kosztują niecałe 10zł!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: reelfemme Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:09
      To musisz najpierw popytać w aptekach, a potem zobaczysz, co zaproponuje Ci
      lekarz. Ja biorę Cilest, mi on odpowiada jako mojemu organizmowi, i znalazłam
      apteke, w której jest najtańszy za 28.99.
      Powodzenia smile
    • lida82 Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 13.01.06, 20:50
      diane tabletki sa tanie nie pamietam dokladnie ceny ale to jedne z tanszych
      chyba okolo10zl i maja dobry wplyw na cere
      • Gość: martta Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 13.01.06, 21:23
        lida82 napisała:

> diane tabletki sa tanie nie pamietam dokladnie ceny ale to jedne z tanszych
        > chyba okolo10zl i maja dobry wplyw na cere

tak, ale maja końska dawke hormonów
      • nymphaea88 Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 15.01.06, 12:43
        lida82 napisała:

> diane tabletki sa tanie nie pamietam dokladnie ceny ale to jedne z tanszych
        > chyba okolo10zl i maja dobry wplyw na cere

Dziwne, bo ja za jedno opakowanie płace prawie 30 zł.
        • Gość: martta Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 15.01.06, 13:21
          no to musisz ta sprawe wyjasnić, ponieważ diane sa refundowane i osoba
          ubezpieczona placi ok 10zł, osoba nieubezpieczona tak jak piszesz ok 30zł
          a może też lekarz na recepcie nie zaznacza kasy chorych? nie wiem czemy płacisz
          tyle ale wyjaśnij to
          • nymphaea88 Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 15.01.06, 13:48
            A moze to mieć związek z tym że chodze po recepte prywatnie, nie państwowo?
            • Gość: K Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:31
              Jeżeli jesteś ubezpieczona, to NIE. Ktos Cię zwyczajnie oszukuje.
            • Gość: martta Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 15.01.06, 14:34
              nie ma znaczenia czy recpte dostajesz prywatnie czy panstwowo - jesli jesteś
              ubezpieczona masz prawo do zniżki ! ktoś po prostu cie oszukuje
    • tremollo Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 13.01.06, 23:30
      ja biore microgynon, 8.50 za opakowanie i świetnie go toleruję. ale to lekarz
      wyraza zgode, biorąc pod uwage to co dla ciebie najlepsze.
      • Gość: nowicjuszka Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? IP: *.vlan.euronet.net.pl 14.01.06, 15:18
        wiem, ze decyzje podejmuje lekarz po dokladnym zbadaniu mnie. ale ja chce
        poprosic go o to, zeby przepisal cos tanszego. mysle ze z tanszych tabletek tez
        sa takie ktore sa dobre (inaczej nie bylyby dopuszczone do sprzedazy, jakby nie
        spelanily swojej roli) i takie, ktore beda dobre akurat dla mnie, dla mojego
        organizmu. nie stac mnie na to zeby placic 30 zl. miesiecznie, a jednak chce
        zadbac o to, aby moc uprawiac bezpieczny seks.
        • lidek0 Re: najtańsze tabletki anty jakie znacie? 14.01.06, 22:16
          Każde tabletki anty są sprawdzane, ale te najtańsze nie muszą być dla Ciebie
          odpowiednie, ich dobór to sprawa bardzo indywidualna i zależy nie od ceny ale
          od ocenty Twojego stanu zdrowia. Jeżeli dla gina wyznacznikiem za Twoją
          sugestią będzie cena to cieszę się, że nie jstem jego pacjentką.
    • aretse11 stediril 30 14.01.06, 18:37
      na recepte z znizka 5zl opakowanie,dawka hormonow taka sama jak w microgynon 21..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka