Dodaj do ulubionych

krew z nosa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:57
krwawienie z nosa. Od jakiegoś czasu ( trzeci rok) mam straszne krwotoki z
nosa. Zawsze dzieje się to zimą. Lekarz powiedział że anemia ale biore
witaminy, dbam o siebie. Krew zawsze leci mi tylko z jednej dziurki. Mam przy
tym zawroty głowy i robie się blada. Sa jakieś domowe sposoby na to???
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: krew z nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:33
      moze zrob badania krwi? czas krzepniecia itp.
      ja bralam witamine K.

pzdr.
    • Gość: vesna Re: krew z nosa IP: *.torun.mm.pl 20.01.06, 17:41
      Jak ja tak miałam (ale nie tak długo, po dwóch miesiącach poszłam do lekarza, bo
      się przestraszyłam) to lekarz kazał mi brać rutinoscorbin. A jak nie przejdzie -
      wrócić do niego, bo to może być jakiś polip w nosie i cos trzeba będzie wypalać
      (? mogłam cos pochrzanić teraz, bo to było dość dawno, ale w każdym razie
      chodziło o jakiś zabieg). Na szczęście przeszło.
      Ale ja bym tego nie bagatelizowała na Twoim miejscu i zrobiła jakieś badania, bo
      to może być znak czegoś groźnego uncertain
      • Gość: olka Re: krew z nosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:13
        z tym polipem mneiprzestraszyłas, bo dziwi mnie to że krew zawsze leci z jednej
        i tej samej dziurki. w poniedziałek ide do lekarza
        • Gość: vesna Re: krew z nosa IP: *.torun.mm.pl 20.01.06, 18:56
          Nie chciałam straszyć, zresztą wtedy lekarz mnie uspokajał, że ten zabieg też
          nie taki straszny. więc głowa do góry. Gorzej, gdyby to rzeczywiście jakaś
          anemia była, czy coś... Do lekarza w każdym razie idź!!
    • Gość: mimi Re: krew z nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:55
      Ja też miałam krwotoki z nosa - zawsze z jednej ,tej samej dziurki.Nasilały sie
      w okresie wiosennym i jesiennym. Wybralam sie do laryngologa, ktory stwierdzil
      ze mam slabe naczynka, i przepisal kilka lekow na kuracje miesieczna: calcium
      dobesilate, venoruton I jeszces jeden ale nie pamietam.Zalecil tez bym chronila
      twarz przed sloncem, nie wysilala sie. I od tamtej pory (czerwiec) nie mialam
      krwawien, a przed leczeniem mialam nawet kilka w tygodniu, co bylo bardzo
      uciazliwe.A i jeszcze jedno: odchodzi sie od leczenia za pomoca przypalania
      naczynek poniewaz prowadzi to nawet do powstawania dziur w pzregrodzie nosowej.
      Pozdrawiam !!!
      • anka.g1 Re: krew z nosa 22.01.06, 12:40
        Mam to samo.Byłam u laryngologa, ale zalecił mi jedynie jakąś wodę morską w spray`u i ASCORUTICAL, bo ma jakieś składniki wzmacniające naczynia krwionośne.Zauważyłam poprawe, choć jak tylko odstawie tabletki to krwotoki wracają.
        • Gość: olka Re: krew z nosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:04
          ja ide jutro do lekarza, bo dzisiaj znowumiałam krwotok jak tylko nachyliłam
          głowe nad umywalką. To jest strasznie męczące.
          • anka.g1 Re: krew z nosa 22.01.06, 13:22
            Wiem, znam ten ból. Dobrze że choć nad umywalką.Ja tydzień temu miałam taką "przygodę", że ledwo otworzyłam nad ranem oczy, przechyliłam głowe, a tu niespodziewanie krew się zaczyna lać. I żebym się chociaz w ten nos uderzyła,a tu z niczego od razu krwotok.Koszmaruncertain
            • wegeta23 Re: krew z nosa 22.01.06, 13:38
              no ja tak własnie mam najczesciej, Rano ide myć ząbki a tu krew. Raz siedziałam
              w pracy nad kompem i zachlapałam bluzkę, na szczście miałam dodatkowy sweterek.
              Porazka poprostu, boje się kichnąć...
              • wegeta23 Re: krew z nosa 22.01.06, 13:38
                ps wegeta to ja olka smile
    • Gość: ewka Re: krew z nosa IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 24.01.06, 08:45
      To co napisałaś to sytuacja jaką przeżywałam z moją 5 letnią córeczką. Pewnie
      jesteś trochę starszasmile ale myślę, że i Tobie pomoże najprostsza metoda jaką
      zalecił laryngolog dziecięcy. W okresie zimowym smaruję małej dziurki w nosie
      maścią Alantan, która nawilża i natłuszcza śluzówkę. Profilaktycznie łykaj
      rutinoscorbin lub tańszy cerutin na wzmocnienie naczynek krwionośnych. Wszysko
      będzxie o.k. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka