Dodaj do ulubionych

brak okresu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.06, 14:59
Moje ostatnie miesiączki: 12.09.2005 i 15.11.2005. Teraz nadal nie mam. Zawsze
mialam nieregularne okresy, odkad siegam pamiecia. Nie wspolzyje z chlopakiem,
wiec ciaze wykluczam... Od 2 tyg strasznie bolą mnie piersi, lecz nadal
nic.... sad U ginekologa bylam latem z tym samym problemem, stwierdzil ze to
sie zdarza, ze jestem jeszcze mloda (mam 21 lat!)i przepisal jakies tabletki
na wywolanie miesiaczki.... a ja sie boje, ze to cos powaznego, typu
bezplodnosc itp sad
Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: sis Re: brak okresu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.06, 15:23
      nie martw sie, ale warto wykonac jakies badania w tym kierunku i spotkac sie z
      dobrym ginekologiem.

mialas usg ? moze jakies torbielki Ci sie robia, moze zwykle zaburzenia
      hormonalne spowodowane stresem itp. duzo jest mozliwosci i wcale nie znacza nic
      zlego smile warto jednak zajac sie sprawa.

pozdrawiam i zycze zdrowka smile
      • katrinka9 Re: brak okresu 21.01.06, 22:39
        Witaj, musisz udać się do ginekologa. Ja mam podobny problem. Lekarz przepisał
        mi tabletki wywołujące okres. Poza tym muszę iść na badania: być może przyczyną
        jest zbyt dużo prolaktyny. Staram się o dziecko więc jak tylko unormuję sobie
        miesiączkę pobiegnę porobić wszystkie wyniki. Poza tym podczas usg lekarz
        stwierdził,że mam powiększony jeden jajnik. Lekarz mówił że nie jest to coś
        groźnego. Mam 27 lat.
        • zella_ziege Re: brak okresu 22.01.06, 22:51
          a jak z jedzeniem?
          nie masz problemów anorektyczno - bulimicznych przypadkiem?
          zresztą, i tak dopiero lekarz będzie w stanie coś powiedzieć...
          • Gość: pannamarianna22 Re: brak okresu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.06, 16:05
            Nie mam problemow z jedzeniem. Moje miesiaczki sa strasznie nieregularne,
            zdarzalo sie ze mialam co 2 miesiac ale teraz zgodnie z zasada co drugi miesiac
            powinnam miec okres juz ponad tydzien temusad nie wiem o co chodzi.... Bylam
            chora - to fakt, stresuje sie - to tez fakt ale czy to wszystko az tak opoznia????
            • lilith76 Re: brak okresu 25.01.06, 08:50
              idź do lekarza, porozmawiać na temat nieregularnych miesiączek.
              • Gość: eve_23 Re: brak okresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:22
                jeżeli lekarz cie olewa, wiec zmien na innego masz do tego prawo, to nie jest
                normalne, ze w takich odstepach czasowych masz okres. Zaburzenia hormonalne
                moga byc przyczyna pojawienia sie takich długich cyklów. Własnie przerabiam ten
                sam temat, tyle ze u mnie usg wykazało nie pekniety pecherzyk, wiec brak II
                fazy cyklu, prawdopodobnie za duzo mam hormonu prolaktyny lub tarczycy, co bede
                oznaczac w sobote i czeka mnie dalsze leczenie. Ja poprostu przestałam czekac
                na cud i wierzyc w słowa lekarza ze "wszystko sie unormuje samo" hehee. Mam 24
                lata i takie zaburzenia hormonalne związane z dojrzewaniem to juz przeszłam.
                Pytanie do ciebie od kiedy tak masz, czy chodzisz do lekarza z kasy chorych (bo
                oni oszczedzaja na wszystkim jak tylko mogą) i czy miałas robione usg??
                • Gość: pannamarianna22 Re: brak okresu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.06, 18:57
                  Nie chodze do lekarza z kasy chorych, tylko zwyklego ginekologa, bardzo zreszta
                  dobrego lecz niestety juz pod 70. To taki nasz "rodzinny" lekarz, chodzila do
                  niego babcia, teraz chodze ja z mama i siostrami, odbieral porod gdy ja sie
                  rodzilam prawie 21 lat temu:]

Na usg nie bylam, gdyz lekarz nie skierowal mnie. Miesiaczkuje od 13 roku zycia
                  wiec juz 8 lat, ZAWSZE mialam nieregularne okresy mniej lub bardziej, nigdy nie
                  maialm 28 dniowego cyklu, najkrotsze to 35 dni, zdarzaly sie po 45 lub tez (i to
                  coraz czesciej) po prostu brak miesiaczkisad

Bola mnie piersi, brzuch jak przed miesiaczka,mam pryszcze na piersiach i jest
                  mi niedobrze (zawsze przed miesiaczka jest mi niedobrze, to jakies tradycje
                  rodzinne). Nie wspolzyje, wiec ciaze wykluczam.
                  • lilith76 Re: brak okresu 26.01.06, 09:02
                    sugeruję konsultację także z innym lekarzem. od lat 50-tych, kiedy twój gin
                    kończył studia sporo się w ginekologii zdarzyło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka