Dodaj do ulubionych

dziwne objawy

IP: 192.168.229.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 12.10.01, 15:29
Od pol roku staramy sie zajsc w ciaze (niestety bez skutku mimo regularnego
wspolzycia w dni plodne). Od odstawienia pigulki mam dziwne obserwacje. Cykle
mam (jak zawsze) regularne: 28 dni. Ale nigdy wczesniej nie mialam takich
objawow: bolace piersi od 14/15 dnia cyklu do krwawienia oraz na 4/5 dni
przed "wlasciwym" krwawieniem wystepuje jakby plamienie - zawsze wieczorem,
zabarwiony sluz, czasami bardzo intensywnie czerwony. Niepokoje sie, czy
slusznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: szperlik Re: dziwne objawy IP: *.gleeds.com.pl 12.10.01, 16:44
      Cześć, opisujesz dokładnie moje objawy. Staramy się jednocześnie z mężem o
      dziecko i każde takie objawy doprowadzają mnie do szału. Jeśli uzyskasz
      odpowiedź, proszę prześlij ją również do mnie, bo niestety rzadko mam okazję
      zajrzeć na tę stronę, a bardzo mi zależy na tej odpowiedzi. Będę wdzięczna. Mój
      adres: szperlik@poczta.onet.pl
      Dzięki piękne. Monika
      • monika.antepowicz Re: dziwne objawy 15.10.01, 00:50
        Myslę,że mogą one świadczyc o zaburzeniach hormonalnych (na przykład niedomodze
        lutealnej) Aby to potwierdxic -polecam mierzenie podstawowej temperatury
        ciała>MA
        • Gość: b. Re: dziwne objawy IP: 192.168.229.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 15.10.01, 13:55
          Dziekuje za odpowiedz, Pani Doktor!
          Ale co to jest ta niedomoga lutealna? Wiem, ze dotyczy to drugiej fazy cyklu,
          ale co oznacza? Bede musiala zrobic jakies badania? Na jakies "zjawiska" mam
          szczegolnie zwrocic uwage?
          Czy przez mierzenie temperatury podstawowej mam rozumiec zaczynanie dnia od
          pomiaru na lezaco, "w srodku", przez caly cykl czy tylko w okolicach dni
          plodnych...?
          Bede wdzieczna za podpowiedz - lekarza spotkam dopiero za dwa tygodnie, do tego
          czasu moze juz bede mogla z Pani pomoca dysponowac wieksza iloscia informacji
          pomocnych w diagnozie...
          • Gość: Iwona Re: dziwne objawy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 14:02
            Temperaturę należy mierzyć rano zawsze o tej samej godzinie przynajmniej po 3
            godzinach leżenia. Zawsze też tym samym termometrem, najlepiej w pochwie. Każdy
            ruch, czyli pójście po termometr czy też do łazienki może wpłynąć na wynik,
            dlatego najlepiej uszykować sobie termometr przy łóżku. Mierzyć można od 10
            dnia cyklu.
          • monika.antepowicz Re: dziwne objawy 17.10.01, 22:47
            Ma Pani rano po obudzeniu co dzień również w czasie miesiaczki, przed wstaniem
            z łóżka zmierzyc temperatur- w ustach , pochwie lub odbycie. Niedomoga lutealna-
            to niedobór hormonu II fazy cyklu -progesteronu wydzielanego przez jajnikowe
            ciałko żółte po jajeczkowaniu. Nie mozna wykluczyć też,że ma Pani cykle
            bezowulacyjne. Jest to najtańszy i najłatwiejszy sposób, by to sprawdzxić. Może
            też Pani zakupić lek dostępny bez recepty- Castagnus>MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka