glanka15 20.03.06, 19:35 Dziś poraz pierwszy założyłam tampon. Wszedł mi ale dosyć płytko, bo dalej już nie mogłam. Myślałam, że tampon wejdzie w każdego! a jednak nie... o co chodzi? jak to możliwe? P.S. Uzywałam możliwie najmniejszego rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albertyna666 Re: Tampon 20.03.06, 19:42 Tampon nie wchodzi w każdego.Mógłby ewentualnie w każdą ale z tego co piszesz wynika,że również nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tampon IP: 83.168.106.* 20.03.06, 19:44 tak to możliwe, ze zapewne nie byłaś dostatecznie rozluźniona. spinałaś sie, może nawet nieświadomie. wrzuć w wyszukiwarke tampon-było kilka wątków z poradami Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: Tampon 20.03.06, 19:47 Nie wiem czy mam rację ale może nie wkładałaś pod odpowiednim kątem i trafiłaś po prostu w ściankę pochwy. Mi się to często zdarzało na poczatku. Trzeba dość konkretnie celować "do tyłu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Tampon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:27 A jakie to tampony? Jeżeli bez aplikatora, to wypróbuj takich z apliaktorem... Odpowiedz Link Zgłoś
glanka15 Re: Tampon 20.03.06, 20:49 Byłam rozluźniona, nawet wcześniej wzięłam prysznic. a tampon wkładałam pod dobrym kątem tylko po prostu robiło sie coraz ciaśniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau do glanki IP: *.fbx.proxad.net 20.03.06, 22:15 Glanka, mi też sie tak czasem zdarza, a mam 27 lat i jestem mężatką. Myślę że za bardzo celowalaś na dol i trafilaś na szyjkę macicy, którą prawdopodobnie masz nisko, bo taka już twoja natura. Spróbuj następnym razem celować do tylu i jednocześnie na dol / lub jednocześnie do góry (a nie tylko bezwiednie do środka). Odpowiedz Link Zgłoś
glanka15 Re: Tampon 20.03.06, 20:50 ...a tampony były bez aplikatora. z aplikatorem to sie troche boje urzywać, bo są jeszcze większe niż te zwykłe Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Tampon 20.03.06, 21:10 Ja, jeszcze bedac dziewica, uzywalam tych z aplikatorem.. i nie mialam problemu z aplikacją.. bo nie dosc, ze one pomagają umiescic tampon pod odpowiednim kątek to jeszcze na odpowiednią głębokość. Do dzis uzywam tamponów TYLKO z aplikatorem - aplikacja wygodniejsza i bardziej higieniczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Tampon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:59 Popieram. Zakładanie tamponów bez aplikatora zawsze mnie trochę bolało, teraz, gdy nie jestem dziewicą, też mnie trochę boli, a z apliaktorem nigdy nie mialam żadnych problemów, nawet gdy bylam dziewicą używałam Tampaxów Super Plus... apliaktor jest śliski i łatwo wchodzi... polecam Tampaxy Compact... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Tampon IP: *.fbx.proxad.net 20.03.06, 22:17 A ja sobie TOTALNIE nie radzę z tamponami z aplikatorem. Jak dla mnie to jakaś padaka, ten aplikator. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: Tampon 21.03.06, 09:05 hippophae ma racje moze trafilas na scianke,spielas miesnie,zle sie ustawilas ja zauwazylam ze nie w kazdej pozycji moge wlozyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Tampon IP: *.osiedle.net.pl 20.03.06, 22:05 Polecam tampony O.B. zsilikonową otoczką "mini"lub "light".Są rewelacyjne i właściwie same "wślizgują" się we właściwe miejsce.Jako dziewica miałam również problemy z wprowadzeniem tamponu i od tamtej pory używam tylko tych z silikonową otoczką.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaaaaaaaa Re: Tampon IP: *.nat.renicom.pl 21.03.06, 00:06 tampon nie zawsze wejdzie gładko, nie tylko, jeśli źle sie wyceluje i natrafi na ściankę pochwy. jeśli w pochwie jest sucho, to z aplikacją może być problem, czasem nawet dość bolesny i silikonowa otoczka niewiele pomoże... te z aplikatoram są lepsze, bardziej higieniczne, łatwiej je włożyc szkoda tylko, że na naszym rynku jest ich taki mały wybór Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Tampon 21.03.06, 10:27 moje pierwsze tampony też wchodziły płytko i z opowiadań koleżanek wiem, że nie tylko mnie. z czasem nabierzesz wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś