Dodaj do ulubionych

mdlosci ale nie ciaza

30.03.06, 09:09
Moze ktos mial podobnie, od kilku miesiecy glownie rano i wieczorami mam
mdlosci i ogolny dyskomfort zoladka. Czy myslicie ze jest to nerwica zoladka?-
co mozna na to poradzic, biore magnez dla uspokojenia. Wnioskuje po tym ze
czesto jednak po zdenerwowaniu dolegliwosci sie nasilaja, a i ogolnie mam
zoladek spiety. A moze jednak wybrac sie na gastroskopie-ktorej sie taak
boje.. Jak sie ratowac!
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: mdlosci ale nie ciaza 30.03.06, 11:00
      A może za wcześnie jesz kolację i się budzisz potwornie głodna?
      Mnie zawsze mdli z głodu.
      • Gość: vanilla Re: mdlosci ale nie ciaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:50
        Tez tak miałam.Zaczeło sie na poczatku listopada i trwało jakos do końca
        stycznia:/Ciąża była wykluczona a mnie denerwowało co to i z czego sie mi tak
        zrobiło.Myslałam ze to zołądek bo mam "delikatny" i czasami musze uważac z
        potrawami szczególnie pikantnymi.W życiu tyle badań nie przeszłam co wtedy-od
        skopii żołądka poprzez usg jamy brzusznej do gastrospokii!!(nie było wcale tak
        straszniesmiletez mnie straszyli ale gdybym miała isc drugi raz to bym poszłasmile)Co
        ciekawe wszytko było OK!!Rodzinny i gastrolog zrozkładali ręce a ja teraz wiem
        ze to było z nerwów a dokładnie jak mi później wyjasnili skutki stresów który
        mógł miec miejsce kiedys tam a teraz nawet nie wiąrze ze soba jego
        konsekwencji.Oprócz mdłosci byłam osłabiona kołatało mi serce nie mogłam spac
        budziłam sie w nocy miałam wrazenie ze zaraz zemdleje.Robiłam 2 razy morfologie
        krwi-wyniki książkowe!!Dopiero jak dałam sobie na luz i tlumaczyłam ze nie warto
        tracic zycia na nwery uspokoiło sie.Będzie dobrze
        Pozdrawiam
    • wyuzdana1 Re: mdlosci ale nie ciaza 30.03.06, 13:31
      Zjedz na czczo codziennie 3-4 migdały, powinno pomóc. Zamiast obrzydliwej
      gastroskopii możesz zrobic test na helikobacter pylori (ok.30zł w aptece) jeśli
      pozytywny to trzeba go wyleczyc bo prowadzi do owrzodzenia.
    • Gość: barka Re: mdlosci ale nie ciaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:41
      Warto zrobic gastroskopię. 10 minut kłopotu, a diagnoza pewna. Badanie w końcu
      nie jest takie straszne jak sie wydaje.
      • angela2628 Re: mdlosci ale nie ciaza 30.03.06, 14:05
        Dzieki wielkie, moze faktycznie sie odwaze, bede miala pewnosc, a poza tym
        wyluzuje. Najgorsze ze chcemy starac sie o dzidzi wiec nie mam duzo czasu.

Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka