Dodaj do ulubionych

Macmiror Complex 500

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:45
czesc! czy moglybyscie mi doradzic?

1) dzis w nocy skonczylam opakowanie globulek macmiror (bralam z powodu
cyt.gr.II i stan zapalny przy nadzerce) i zastanawiam sie, kiedy zastosowac
lactovaginal (okres dostane w niedziele) i czy stosowac go tylko na noc, czy
w dzien tez (tylko, wtedy pewnie wyplynie szybciej)? pobrac teraz do okresu
(jak okres wplynie na te dobre bakterie? zdaza sie tam "osiedlic"?wink), czy
zaczac dopiero po, czy moze i przed i po?

2) czy stosowalyscie ten lek i pomogl Wam na dluzej?

pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • maalza Re: Macmiror Complex 500 19.04.06, 10:05
      Radze brac lactovaginal juz po okresie (2 x dziennie, rano i wieczorem), tak
      przerywac w polowie leczenia na okres to nie jest dobrze.
      ja bralam macmiror na nadżerke i stan zapalny,ale nie pomoglo,teraz biore znow.
      Lecze stan zapalny szyjki macicy juz 4 miesiące i juz powoli trace nadzieje....

Zycze wszysktiego dobrego
      • Gość: annamaria Re: Macmiror Complex 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:39
        maalza napisała:

> Radze brac lactovaginal juz po okresie (2 x dziennie, rano i wieczorem), tak
        > przerywac w polowie leczenia na okres to nie jest dobrze.

a czy przez ten tydzien miedzy zakonczeniem leku (wczorajszej nocy ostatnia
        globulka macmiror), a rozpoczeciem lactovaginalu (po okresie to dopiero w
        przyszly czwartek zastosuje) nic sie tam znow nie zacznie dziac (w sensie
        pochwa wyjalowiona i czy sie nie namnoza jakies zle bakterie?)?!

> ja bralam macmiror na nadżerke i stan zapalny,ale nie pomoglo,teraz biore
        znow.
        >
        > Lecze stan zapalny szyjki macicy juz 4 miesiące i juz powoli trace
        nadzieje....

Ehh... ja wczesniej stany zapalne mialam w maju (gynalgin plus lactovaginal) i
        na jesieni (metronidazol plus sterovag plus lactovaginal), teraz znowu... moze
        ten macmiror dal rade... tez bardzo chcialabym miec z tym spokoj na dluzej sad

> Zycze wszysktiego dobrego

wzajemnie smile
      • Gość: dushie78 Re: Macmiror Complex 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:10
        Przerywac w trakcie stosowania lekow doraznych owszem, nie powinno sie, ale
        przeciez Lactovaginal to nie lek, tylko szczepy bakterii, ktore stanowia
        naturalna flore bakteryjna pochwy. Ja bralam kiedys do okresu, przerwa (w
        trakcie nie byloby sensu brac) i po tez. pzdr

maalza napisała:

> Radze brac lactovaginal juz po okresie (2 x dziennie, rano i wieczorem), tak
        > przerywac w polowie leczenia na okres to nie jest dobrze.
        • maalza Re: Macmiror Complex 500 19.04.06, 12:43
          Dobrze jest brac lactovaginal jakis czas, zeby te bakterie mialy sie kiedy
          zagnieździc, a jak sie bedzie przerywac na okres to nie wiem, co z tego
          wyniknie, pewnie nic.
          Ale po Macmirorze 500 nie ma sie wyjalowionej pochwy, bo to lekarstwo nie
          niszczy paleczek kwasu mlekowego, wyraźnie jest to napisane w ulotce, az tak
          nie ma co panikować
    • Gość: motylek to ja sie podlacze dowatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:27
      a czy po globulkach clotrimazol (zapisanych profilaktycznie po mocnym
      antybiotyku przez interniste) tez powinnam zastosowac lactovaginal?
      • maalza Re: to ja sie podlacze dowatku 20.04.06, 09:58
        NIe wiem jak działaja globulki clotrimazol, bo ich nigdy nie stosowalam i nie
        wiem jak wpływaja na środowisko pochwy, ale jak bralas antybiotyk jakikolwiek
        to lactovaginal jest wskazany tak czy siak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka