hewsonka 21.04.06, 19:36 Mam na myśli przede wszystkim poprawe stanu cery. Kiedy się Wam poprawiła po tych tabletkach? Po 2-3 opakowaniach ( tak jak jest to napisane w ulotce) czy wcześniej? dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ride_the_lightning Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 21.04.06, 20:35 Pewnie tak jak jest w ulotce. Ja kończę dopiero pierwsze opakowanie i na razie to mi wyskakują nowe "przybłędy", o stanie psychiki już nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:11 A mi nawet po 6 miesiącach nie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 21.04.06, 22:39 Mnie pomoglo po półtora roku. Poprawa była zdecydowana. Dziś, cztery lata po zakończeniu kuracji, ani śladu po pryszczach. Cierpliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_the_lightning Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 21.04.06, 22:44 malynils, a jak Ci się poprawiło, to od razu odstawiłaś tabletki, czy zeszłaś na niższą dawkę hormonów i dopiero później odstawienie? Ile czasu brałaś te tabletki (rozumiem, że Diane?)? Smarowałaś się czymś dodatkowo? Mogłabyś wszystko opisać? Będę wdzięczna Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 02.05.06, 21:53 Przepraszam za zwłokę, już odpowiadam : brałam Diane przez dwadzieścia miesiecy, a raczej 20 cykli. Tabletki odstawiłam od razu, wbrew zaleceniom mojego dermatologa, który proponował przedłużenie kuracji o kolejne 10 opakowań. Dziś wiem, że zrobiłam dobrze nie słuchając go, bo zmiany okazały się trwałe i pryszcze nie wróciły. Poza tym, planowałam zajść w ciążę. Poprawę zauważyłam już po 3 miesiącu stosowania hormonów. Punktowo nakładałam na wykwity metronidazol. Bardzo ładnie goił i wysuszał krostki. Obecnie niczego już nie stosuję, skórę mam wyleczoną. Na dzień nakladam krem Normaderm Vichy - jak dla mnie rewelacja. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
hewsonka Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 22.04.06, 13:15 Póltora roku? A duzy miałaś ten trądzik? W sumie brałaś to kilka lat i pewnie nie bedziesz miala nawrotów. Słyszalam, też od innych foremek, że jeżeli stosuje się krótko to są one potężne. Ja sama chyba podjelam pochopna decyzje. Tradzik powraca mi tak cyklicznie i jest to zwykle pare grudek. Nie wiem czy poswiecac watrobe dla diane. Tez jestem w trakcie pierwszego blistera. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia845 Diane-35 22.04.06, 14:23 ja bralam diane 6 miesiecy bo dowiedzialam sie ze nie powinnam jej brac za to skutki uboczne mam do dzis a nie biore rok. przytylam 13 kg. zatrzymuje mi sie woda w organizmie i mam zaburzenia hormonalne np. okres co 50 dni. wiec zastanow sie i skontaktuj z dobrym lekarzem moze dla ciebie beda dobre ale w wielu przypadkach dzialaja dopoki sie je bierze. dawka hormonow tez nie jest tam niska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hews Re: Diane-35 IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 22.04.06, 15:25 mnie zastanawia, ze wszystkie (niby) znamy fakty, ze diana to bomba hormonow, ale tak naprawde w ulotce jest napisane, ze jest to preparat o "niskiej zawartosci", napisali tak, zeby uspokajac, a zarazem mydlic oczka? czy jak? moze to jakas plota ze to tyle tego ma, zeby odstraszyć kobiety przed antykoncepcją hormonalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hews Re: Diane-35 IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 22.04.06, 15:26 KICIA , a dlaczego nie powinnas byla ich brac, mozesz napisac, czy nie chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copykat Re: Diane-35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:21 Ja biore teraz 4 opakowanie, a cera juz przy drugim byla zdecydowanie lepsza. Mam jeszcze 2 blistry do wziecia, moja gin powiedziala ze potem powinnam zmienic pigulki, bo jakies badania wykazaly ze Diana nie powinno sie leczyc tradziku. A skutkow ubocznych nie mam zadnych, no moze tyle ze piersi mnie troche bola. Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 02.05.06, 22:53 Taki sobie. Ale męczyłam sie z nim od końca podstawówki (kurację rozpoczęłam w wieku 24 lat) i po prostu miałam go DOSYC. Podczas stosowania tej kuracji, nie miałam żadnych efektów ubocznych. Nie tyłam, a próby wątrobowe wypadły pomyślnie. Ale chciałam mieć dzidziusia, a mój gin powiedział mi, że długotrwałe przyjmowanie DIANE miesza w gospodarce hormonalnej i może utrudniać zajście w ciażę. Dzieki Bogu, to sie nie sprawdziło i dzisiaj moge się cieszyć 3-miesięcznym synkiem. W sumie, DIANE to na pewno był przełom w mojej walce z zanieczyszczoną skórą. A zamiast pigułek polecam krem z kwasami owocowymi firmy LA ROCHE POSAY i Vichy Normaderm krem na dzień. Pięknie pielęgnuje skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta.co.przytyła Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:37 ja na poczatku mialam swietna poprawe ale potem wszystko wrocilo i przytylam, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? IP: *.acn.waw.pl 05.07.06, 15:43 mnie tez nie pomoglo ((( bralam rok, potem przez 2 msc Cilest. przytylam 8 kg, cera nie polepszyla sie wcale. bylo to 5 lat temu, nie moge wrocic do poprzedniej wagi do dzis ((((((( odradzam. polecam za to kosmetyki Vichy Normaderm - bardzo poprawil mi cere zel peelingujacy do mycia. przy okazji zrob testy alergiczne -moj tradzik byl alergia na gluten pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? IP: *.insurance.waw.pl / *.devs.futuro.pl 05.07.06, 16:36 Miałam naprawdę spore problemy z cerą. Poprawę zauważyłam po jakiś 2 miesiącach. Najpierw na plecach i ramionach. Zaczęłam stosować Dianę wiele lat temu . Przez ten czas cera nie stała się super gładka, bez ani jednego syfka, ale poprawa była ogromna. Niestety po każdorazowym odstawieniu tabletek problem wracał choć już nie tak intensywnie. Ale to mogło wynikać również z faktu, że przestałam być nastolatką i Niestety Diana jest dośc mocnym środkiem. Tak samo dobrze na cerę działa Jeanine. Te tabletki miały zastąpić na ryku Dianę (ten sam producent). Jeanine nie obciąża tak organizmu. Niestety nie jest refundowana. Kosztuje powyżej 30zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? IP: *.insurance.waw.pl / *.devs.futuro.pl 05.07.06, 16:44 jeszcze jedno. Policzyłam i brałam 8 lat. Traktowałam to również jako metodę antykoncepcyją. W między czasie robiłam np 2-misieczne przerwy co rok- półtora.Chyba raz zrobiłam przerwę na pół. Robiłam regularnie badania watroby i wyniki były bardzo dobre. Nie przytyłam, nie miałam zatrzymywania wody. Okaz zdrowia. Mimo tego, uważam, że na wszelki wypadek lepiej brać Jeanine o niższym poziomie hormonów, ale składzie odpowiednio zbilansowanym, aby również leczyła trądzik. W końcu lepiej brać środki nowej generacji. Kiedy zaczynałam nic innego niz Diana nie istniało. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 05.07.06, 21:28 ja brałam Dianę przez ponad trzy lata- od dermatologa i ginekologa naraz. poprawa cery była barodz szybko- chyba juz po dwóch miesiącach brania było bardzo ładnie ale psychicznie było strasznie- po 2 czy 3 miesiącach brania Diany nagle początki depresji, przez dwa miesiące chodziłam i płakałam itd. potem przeszło. za to po jakimś roku- półtora zaczęłam mieć przed okresem straszne bóle głowy, jeden, dwa dni przed samym okresem albo na początku, ale takie, że mdlałam, wymiotowałam i w ogóle. Ginekolog zamienił mi na dwa miesiące na cilest, potem znów Diana i było ok- przeszły bóle głowy, ale już w któtkim czasie odstawiłam ją w ogóle. pierwszego okresu nie miałam ze 3 miesiące, potem też "od czasu do czasu" i tak przez rok... a trądzik na brodzie mam znowu Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 05.07.06, 22:09 zalezy na co ta diane. moim dzaniem to nie jest lek ktory sie powinno przepisywac tylko z powodu cery. mi pomogla po 1,5 roku, bralam 8 lat, ale ze z powodu zaburzen hormonlanych to oczywsice po dostawieniu tylo 2-3 miesiace wygldalam ladnie, potem wrocilo. to silny lek, lepiej pryszcze leczyc czym innym, jeskli to nie androgeny sa przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Kiedy poprawa po Diane-35??? 06.07.06, 10:19 ale jeśli trądzik ma podłoże androgenne to przepisuje się na niego Dianę i już. Odpowiedz Link Zgłoś