Dodaj do ulubionych

sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?????

06.06.06, 12:51
Czy znacie jakieś sposoby na przyśpieszenie bądź opóżnienie okresu. Wypada mi
on za 1,5 tygodnia w dzień wyjazdu, a w związku z tym że okres mam bardzo
bolesny, iże jadę na żagle (warunki są trudne - dużo ludzi na malej
powierzchni i brak toalety)w związku z tym jestem zalamana.
Odechciewwa mi się tego wyjazdu.
I w takich waśnie w chwilach nienawidzę być kobietą!!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:53
      a pigułki antykonc. bierzesz?
      • katarzyna.br Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:56
        nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, ale kiedyś slyszam o jakichś domowych
        sposobach przyspieszenia okresu (ziola czy coś takiego) - oczywiście nie wiem
        czy to bujda czy prawda dlatego pytam.
    • babka71 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:53
      żartujesz czy o droge pytasz???
      bierzesz podpaski, tampony, nospe jeśli masz bolesne i spoko wodza, w czym
      problem??
      • marghe_72 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:55
        babka71 napisała:

> żartujesz czy o droge pytasz???
        > bierzesz podpaski, tampony, nospe jeśli masz bolesne i spoko wodza, w czym
        > problem??

Babko, zdaje sie,ze nie wiesz czym są naprawdę bolesne miesiączki
        żadna nospa nie pomaga
        • babka71 Re: marghe_72 06.06.06, 13:03
          to weź Apap ekstra , dziewczyno baw się dobrze i nie myśl o bolesnym
          okresie..., wyluzuj
          p.s faktycznie nie wiem co to znaczy mieć ból podczas okresu,
          - to znaczy, ze co? mdlejesz i masz bóle głowy plus leci Ci jak z kranu??...
          • marghe_72 Re: marghe_72 06.06.06, 13:14
            Nie wiem jak to wygląda u autorki..
            mnie sie zdarzało:
            mdłosci, torsje.. bol nie do zniesienia
            zasłabnięcia

zadne apapy, nurofeny i inne nie pomagały
            • katarzyna.br Re: do marghe_72 i babki 06.06.06, 13:19
              Co mnie się zdarza napisalam w poście poniżej.
              Tak jak to ujela celnie babka, u mnie "leci jak z kranu" a na drugi dzień
              okresu musialam brać urlop w pracy bo zwyczjnie nie moglam wwsać z lóżka.
              Sielanka.
          • Gość: pil Re: marghe_72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 11:42
            hahaha, apap extra?>
            hahahaha
            chyba ketonal na mocne bóle.
            apap to pomaga mi na ból tyle co landrynki
      • katarzyna.br Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 13:02
        Nie nie żartuję, przeżylam już raz okres na żaglach i to bylo wyjątkowo
        nieprzyjemne. Chcialam wam zwrócić uwagę że oprócz bolesności wiele kobiet ma
        bardzo obfite miesiączki (ja np. muszę wstawać do toalety w nocy kika razyw
        nocy bo niestety podpaski nie wystarczają), w związku z tym, szczególnie na
        jachcie, trudno czasami nad tym zapanować i można być w bardzo niezręcznej
        sytuacji.
        • babka71 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 13:39
          Boże !!!,Matko Kochana, to faktycznie współczuje!!!
          U mnie okres trwa 3-4 dni i nawet nie wiem kiedy sie kończy.., paczka podpasek
          zostaje na nastepny miesiąc, nic nie biore, żadnych tabletek...
          katarzyna, a może przesuniesz wyjazd o kilka dni???
    • ewazak3 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:53
      tabletki anty opakowanie po opakowaniu bez robienia 7 dniowej przerwy.
    • lakie Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 12:55
      oj najłatwiej przesunąć okres pigułkami, w sumie to jedyna znana mi metoda, tyle że w 1,5 tygodnia to chyba niewykonalne bo powinnaś zacząć brać od poprzedniego okresu.

Kasia
    • katarzyna.br Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 13:04
      W takim razie albo nie pojadę albo będe spala sama w lesie (może to jest jakieś
      rozwiązanie)
    • agacz2905 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 13:21
      Zacznij brać Proverę (tabl.) np.w terminie spodziewanej miesiączki przez 10
      dni, tabletkę dziennie. krwawienie pojawi się dopiero kilka dni po zażyciu
      ostatniej tabletki, ergo; przesunie się, cel zostanie osiągnięty.
      Agnieszka
      • katarzyna.br Re: do agacz2905 06.06.06, 13:25
        No proszę a jednak. A co to jest ta Provera??
        • agacz2905 Re: do agacz2905 06.06.06, 13:36
          Jak to co? Tabletki hormonalne. zawierają jakiś odpowiednik progesteronu,
          niestety nie posiadam przy sobie ulotki. Oczywiście do kupienia w aptece na
          receptę, wskazań jest dużo, jak akurat brałam z powodu wtórnego braku
          miesiączki, ale przesunięcie okresu jak najbardziej da się zrobićsmile.
    • gamma76 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 14:42
      Zajdź w ciążę. Skoro okres za 1,5 tygodnia to - wypisz wymaluj jesteś w fazie
      płodnejsmile)
      • katarzyna.br Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 16:12
        Ciąża jest w planach, ale narazie nie mogę bo tydzień temu bralam szczepionkę
        przeciw WZW B, a po tym trzeba trochę odczekać.
        • anitatab Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 06.06.06, 17:43
          slyszalam ze mozna opoznic okres zazywajac od ok 5 dni wczesniej po 5-4
          tablatek rutinoscorbinu.tak doradzila pani w aptece a potem kolezanka. nie wiem
          ile w tym prawdy.
          moge ci rowniez doradzic zakup leku ktory stosowany jest w celu zmniejszenia
          krwawienia - cyclonamine. Znacznie zmniejsza obfitosc krwawienia i miesiaczka
          nie jest wtedy az tak dokuczliwa.
          • Gość: kaszanka Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:57
            Cyclonamine jest na receptę. Bez można kupić np. Hemorigen. (Poza tym w ulotce
            nie ma przeciwwskazań). A od siebie dodam, że warto zbadać sobie krew, bo
            bardzo obfite krwawienia to niekoniecznie tyle kwestia tzw. przydatków, co np.
            małopłytkowości. U mnie jednym z sygnałów tej choroby były właśnie długaśne i
            okropne okresy (ja na to mówiłam rzeźnia w d...).
            To całkiem poważna choroba, lepiej się zbadać.
    • lilith76 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 07.06.06, 09:07
      mam podobny problem - okres zacznie mi się w czasie pobytu w domku kempingowym,
      w którym jest tylko umywalka (sanitariaty na drugim końcu ośrodka). jednak
      nawet gdybym mogła ją opóźnić, to kolejna przypadłaby akurat w terminie usg
      dopochwowego na które czekam ponad dwa miesiące.
      to już wolę pomęczyć się na wyjeździe (może koleżanki z domku będą
      wyrozumiałe), niż mieć przekładane albo zafałszowane badanie lekarskie.
      • Gość: agulla Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? IP: *.interpc.pl 07.06.06, 20:05
        Moja kolezanka stosowala witamine K na opożnienie okresu. Lekarz jej tak
        zalecil. i ponoc to skuteczny sposob.
        • Gość: natalia. Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:11
          na opóżnienie??????? na zmniejszenie objetosci, to i owszem
          www.resmedica.pl/zdart7982.html
    • katarzyna.br Re: nie wiem jak to się stało.. 10.06.06, 16:05
      ...ale dostałam okres 5 dni wcześniej tj. 24 dnia cyklu. Przyjmowałam
      rutinoscorbin i no -spę ale to chyba nie miało wpływu na przyspieszenie, może
      szczepionka na wzw B. Sama nie wiem. Jestem tylko bardzo zdziwiona, boję się że
      to objaw jakichś nieprawidłowaości, po przed porodem miały cykl trwający 32-35
      dni, teraz 28-29 aż tu nagle jeszcze mi się skrócił.
      • Gość: lilka Re: nie wiem jak to się stało.. IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.06, 07:17
        Mógł być np. bezowulacyjny.
      • lidek0 Re: nie wiem jak to się stało.. 23.06.13, 17:25
        Problem bolesnych miesiączek rozwiązuje się u lekarza, robi badania i szuka przyczyny a nie myśli o przesunięciu przed konkretnym wyjazdem.
    • kisia81 Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? 13.07.06, 22:03
      a nie wiecie jak okres przyśpieszyć o kilka dni??
      • Gość: trzykrotka Re: sposoby na przyśpieszenie/opóźnienie okresu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:57
        co do kwestii Rutinoscorbinu. ja go stosowałam w celu zmniejszenia obfitości
        krwawień, i rzeczywiście działał - miesiączka była bardzo skąpa. ale za to
        miałam przykre skutki uboczne - silne bóle podbrzusza (od których zwykle na
        szczęście jestem wolna). tak więc, nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka