Dodaj do ulubionych

brak miesiączki

20.06.06, 09:43
Już nie mam siły...Od ponad roku nie mam miesiączki...Złożyło się na to kilka
powodów:odstawienie tab.antykoncepcyjnych,odchudzanie,życie w naprawdę
ogromnym stresie...Żaden lekarz nie może mi wywołać miesiączki.Mam już
dosyć!Tyle hormonów w seibie wpakowałam że szok!Czy miałyście może podobny
problem-jak go rozwiązać!Mam 28 lat a zaczynam mieć objawy przekwitania...pomocy!
Obserwuj wątek
    • monisia440 Re: brak miesiączki 20.06.06, 10:01
      Z miesiączka źle a bez niej - jeszcze gorzejsmile A tak na serio to nie wiem jak Ci
      pomóc....
    • Gość: monia Re: brak miesiączki IP: *.ds.tu.koszalin.pl 20.06.06, 10:05
      może tu coś znajdziesz:
      www.babyboom.pl/rodzina/zdrowie/brak_miesiaczki_najczestsza_przyczyna_obaw_kobiet.html
      • zella_ziege Re: brak miesiączki 20.06.06, 10:49
        Witam,

ja nie miałam kiedyś miesiączki przez... nie pamiętam już dokładnie, ale gdzieś
        przez 1,5 roku, może nawet 2 lata. Z podobnych powodów jak ty, głównym
        czynnikiem było jednak odchudzanie. Zaznaczam, że nie schudłam do wagi
        "patologicznej", przy wzroście 166 ważyłam 52 kilo - ale schudłam drastycznie,
        bo moja wyjściowa waga wynosiła 66 kg.
        Chodziłam oczywiście do lekarza, dostawałam doustne hormony (tabletki anty,
        duphaston), i efekt był taki, że występowało krwawienie z odstawienia - ale jak
        tylko przestawałam brać, znów nie miałam okresu. USG wykazało, że jajniki sa
        nieaktywne i lekarka w końcu się poddała, stwierdziła, ze mam to "w psychice".
        Na szczęście potem złożyły się dwie rzeczy - zmieniłam lekarkę, oraz utyłam. Nie
        wiem, co bardziej pomogło, chyba utycie wink W każdym razie, nowa lekarka
        zaordynowała mi zastrzyki z progesteronu. Jednocześnie wróciłam do swojej wagi
        sprzed schudnięcia. I wszystko się uregulowało, od dwóch lat mam normalne
        miesiączki smile
        Także nie trać wiary, wszystko się dobrze ułoży. I lepiej poświęcić super figure
        dla zdrowego funkcjonowania.
        • Gość: kasiulinka78 Re: brak miesiączki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:22
          No tak wszyscy mi mówią że to przez wagę.I też nie mam "patologicznej" mam 178 i
          60kg.W ciągu 2 lat schudłam(zaznaczam-powoli)ok.18kg.Czyli muszę przytyć
          i...sprawa rozwiązana?Też lekarka twierfdzi że jajniki są nieaktywne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka