mia007 26.07.06, 14:09 planuje dziecko w lutym ...waze ok 52kg przy 167cm wzrostu...co proponujecie? schudnac do 50 przed ciaza ...bo w ciazy i tak utyje wiem pozniej bedzie mniej do zrzucenia...co radzicie/? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: prawidlowa waga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:18 pytasz poważnie?? o matko... Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:20 Przepraszam, ale czy możesz wytłumaczyć jeszcze raz, jak blondynkom, o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:20 po co chcesz schudnąć? przecież jesteś szczupła to chciałaś usłyszeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: prawidlowa waga IP: *.aster.pl 26.07.06, 14:20 ja przytyłam 20 kg, z 55 na 65.A po co chudnąć przed ?bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
mar_kotka Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:24 proponuję żebyś teraz zjechała z piętnaście wtedy po ciąży nie będziesz musiała nic zrzucać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: prawidlowa waga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:27 Dziewczyna boi się po prostu, ze w ciąży dużo przytyje. Uważa że jeśli teraz waży 52 kg i przytyje około 20 to będzie musiała zrzucić 20 i ma pewnie wątpliwości czy jej się uda. A jeśli wystartuje od 48-50 to będzie musiała zrzucić tylko 16-18. Ciekawa teoria i kompletnie bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:36 nie bylam nigdy w ciazy wiec nie wiem jak to jest z tym tyciem...20kg przytys nie zamierzam...dla jasnosci nie wchodzi w gre zrzucanie 20kg ) Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:39 20kg przytys > nie zamierzam...dla jasnosci Nikt nie zamierza. Ale nie zawsze to od ciebie zależy. Ale wytłumacz, aleczego chcesz najpierw gwałtownie chudnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:47 czy zrzucenie 2 kg jest gwaltownym chudnieciem? Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:52 sama mam tyle przy takim wzroście - utrata 2 kg owocuje bycie szkieletem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: prawidlowa waga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:41 Nie możesz przewidzieć ile przytyjesz, ponieważ jest to w dużej mierze uwarunkowane genetycznie, zależy od wielokości maluszka, ilości wód płodowych. Nie mozesz również przewidzieć "rozmiarów" łaknienia A chyba nie zamierzasz się w ciąży odchudzać - nu nu nu!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:43 Odchudzać się w ciąży nie wolno. Ale wolno i powinno się jeść z sensem: dla dwojga, a nie za dwoje. I to się da zrobić. Optymalne przybranie na wadze to ok. 10 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:47 ja w ciazy jeszcze nie jestem...planuje okolo lutego... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:47 tak schudnij, do tak około 40 kg, jak przytyjesz w ciąży 12 to będzie akurat. A tak na poważnie to najpierw dorośnij do posiadania dziecka, żebys potem wychowując je nie miała takich głupkowatych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:49 acha...najlepsza matka wg Ciebie to pewnie gruba beka...im wiecej przytyje w ciazy tym lepsza matka? zenujaca wypowiedz...dlaczego mnie atakujesz? pisze o zrzucenie 2kg czy to tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:52 Ale dlaczego chcesz chudnąć? Przecież jesteś szuplutka! A zachodzić w ciążę warto będąc w dobrej formie, bo to bardzo wyczerpujący stan dla organizmu. Szczególnie na początku. Wiem, bo sama jestem teraz w 4 miesiącu. Za niska waga bywa też przyczyną kłopotów z zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:58 wiem ze jestem szczupla...i wbrew czyjejs tutaj opinii przy 50kg nie wygladam jak szkielet nie mam zamiaru odchudzac, glodzic sie w ciazy..chce poprostu dobrze wystartowac i nie zapasc sie Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: prawidlowa waga 26.07.06, 15:02 chce poprostu dobrze > wystartowac i nie zapasc sie wystartuj zdrowo a myslenie 8 miesięcy przed ciążą, ile się w niej przytyje, to jednak dowód, że nie myślisz o niej niekoniecznie pod właściwym kątem Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: prawidlowa waga 26.07.06, 15:02 No to nie ma sensu się na siłę odchudzać, bo można sobie zafundować efekt jojo. Zacznij uprawiaj jakiś sport. Choćby jeździć na rowerze, rolkach. Zapisz się na aerobik. Sprawne ciało i mocne mięśnie to najlepszy start dla ciąży. Przy okazji może trochę schudniesz :o) A potem, będąc już w ciąży, odżywiaj się mądrze. Jest trochę poradników co i jak jeść w ciąży, żeby się nie zapaść i żeby niczego nie brakowało ani Tobie, ani rosnącemu dziecku. I to tyle :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: prawidlowa waga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:07 Mia nie widzę żadnego sensownego celu w tym abyś miała się odchudzać przed ciążą aby, jak napisałaś nie zapaść się po. Ważysz naprawdę nie wiele i powinnaś mieć na uwadze to, ze schudnięcie nawet o 2 kg nie wyjdzie na korzyść ani dla Ciebie, ani dla Twojej planowanej ciąży. Może się okazać, jak ktoś napisał, że będziesz miała problemy z zajściem. Mam wrażenie, że za bardzo się obawiasz o swój wygląd (tym bardziej jest to dla mnie dziwne jeśli ważysz tylko 52 kg). Musisz zaakceptować to, że w czasie ciąży ciało kobiety się zmienia, a to jak będziesz wygladała później zależy tylko od Ciebie. I wierz mi, ze 2 kg mniej teraz, wcale nie zaprocentują później na korzyść Twojej figury. A swoją drogą znam kobiety, które po ciąży ważyły mniej niż przed i wcale się nie odchudzały wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 15:17 dzieki za odp... w sumie uprawiam spotr-plywam 2 razy wtyg i chyba taka wage juz mam , odzywiam sie racjonalnie... chcialam wiedziec co o tym sadzicie ...wiec juz wiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:52 2 kg to niewiele to wahnięcia wagi w zależności nawet od dnia cyklu dlatego dziwnym się wydają twoje plany zrzucenia owych dwóch kg na przestrzeni siedmiu miesięcy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka35 Re: prawidlowa waga IP: *.lodz.msk.pl 26.07.06, 14:53 acha...najlepsza matka wg Ciebie to pewnie gruba beka...im wiecej przytyje w > ciazy tym lepsza matka? > tego nie powiedziałam i nie atakuje Cię. Ale niestety twoje pytanie świadczy o niedojrzałości. Ty masz zadbac o swoje zdrowie i zdrowie dziecka a nie o to czy schudnąc dwa kilo czy lepiej nie. Jak nie wiesz czy masz prawidłową wagę (a taka niewiedza juz świadczy o niedojrzałości)to zapytaj lekarza. A najlepsza matka dla mnie to matka mądra i dbająca o zdrowie swoje i swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: prawidlowa waga 26.07.06, 14:58 acha...najlepsza matka wg Ciebie to pewnie gruba beka...im wiecej przytyje w > ciazy tym lepsza matka? ????????????????????????????? nietycie w ciązy nie polega na chudnięciu przed ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: prawidlowa waga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:50 poziomka35 napisała: > tak schudnij, do tak około 40 kg, jak przytyjesz w ciąży 12 to będzie akurat. > A tak na poważnie to najpierw dorośnij do posiadania dziecka, żebys potem > wychowując je nie miała takich głupkowatych wątpliwości. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
malorita prawidlowa waga pzred ciążą - poważny problem... 26.07.06, 15:06 to naprawdę bardzo poważny problem... koniecznie schudnij te dwa kilogramy, żebyś sobie przypadkiem figury nie posuła... a co z ewentualnymi rozstępami??? wyobrażasz to sobie?? to bedzie dopiero tragedia.... a gdy biust nie wróci do formy.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: prawidlowa waga pzred ciążą - poważny problem 26.07.06, 15:13 Hehe, jakby to się dało zaplanować Jedna po ciąży wróci do poprzedniej wagi, inna bedzie jeszcze chudsza a trzeciej zostanie 5 kg. Z rozstępami to samo, zależą od właściwości skóry, z biustem zależy od jego wielkości i późniejszego schudnięcia. Wszystko to indywidualne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga pzred ciążą - poważny problem 26.07.06, 15:14 jak sie pojawia rozstepy -napisze kolejny watek Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: prawidlowa waga pzred ciążą - poważny problem 26.07.06, 15:14 > to naprawdę bardzo poważny problem... > koniecznie schudnij te dwa kilogramy, żebyś sobie przypadkiem figury nie > posuła... > a co z ewentualnymi rozstępami??? > wyobrażasz to sobie?? > to bedzie dopiero tragedia.... > a gdy biust nie wróci do formy.... > Pozdrawiam! To jest odpowiedź adekwatna do pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: prawidlowa waga 26.07.06, 15:29 a ja mam pytanie - prawidłowa waga w tytule watku odnosi sie do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malorita Re: prawidlowa waga IP: *.taeu.com 26.07.06, 15:44 można by też pomyśleć nad zagęszczeniem włosów, do lutego zostało jeszcze trochę czasu... w ciąży, a potem w połogu, włosy przeważnie wypadają...więc, jeżeli teraz je zagęścisz, to potem, jak ich troche wypadnie, będą takie jak przed ciążą... ) Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: prawidlowa waga 26.07.06, 16:00 nie badz taka madra.... akurat w ciazy wlosow przybywa i gestnieja a po ciazy ta nadwyzka wypada wiec zludzenie nadmiernego wypadania wlosow...czyli masz tyle samo co po ciazy... ale blysnelas intelektem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: prawidlowa waga IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.06, 16:06 > akurat w ciazy wlosow przybywa Jak dzidziuś ma czuprynę. Odpowiedz Link Zgłoś