IP: 212.160.86.* 28.07.06, 00:04
czy lekarz rodzinny ma prawo odmowic wypisania recepty na tabletki
antykoncepcyjne kiedy ginekolog jest na urlopie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:07
      tak, ma prawo.
      bo nie wie, czy na pewno bierzesz te leki i czy jestes zdrowa (badana
      gienkologicznie)
      • Gość: aaabbb Re: czy... IP: 212.160.86.* 28.07.06, 00:19
        dzieki za odpowiedz> no to mnei zmartwilas bo wlansie konczy mi sie ostatnie
        opakowanie , gin na urlopie a moj lekarz rodzinny ehh szkoda gadac zawsze robi
        problemy;/;/ i skad ja wezme to opakowanie? ze tez zawsze pozno o tym pomysle;/
        • Gość: marry Re: czy... IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 28.07.06, 00:31
          Moze idz do apteki gdzie najczesciej realizujesz recepty na tabletki.Czasem
          mozna sie dogadac i dosca jedno opakowanie a recepte doniesc pozniej.
        • Gość: Nina Re: czy... IP: *.smgr.pl 28.07.06, 01:00
          I słusznie! Lekarz rodzinny nie jest instytucją do wypisywania recept bądź
          skierowań na życzenie pacjenta.Tabletki antykoncepcyjne przepisuje ginekolog
          pacjentce, która jest pod stałą opieka ginekologiczną.
          • Gość: iza Re: czy... IP: 212.160.86.* 28.07.06, 08:49
            a mnie kiedys pielegniarka w przychodni w ktorej pracuje moj lekarz powiedziala
            ze jesli ginekolog jest na urlopie to w takiej sytuacji lekarz rodzinny
            powinien wypisac recepte na 1 opakowanie
            • Gość: Majka Re: czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:01
              Powinien ale nie musi. Sa tacy lekarze, którzy nie chcą, też się spotkałam.
              Najlepiej jednak iść do apteki, bardziej tam dostanie 1 opakowanie jeśli
              farmaceutki ja kojarzą, że np często u nich kupuje.
              • Gość: K Re: czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:14
                Mne ostatnio lekarz rodzinny wypisał receptę na 2 opakowania, ale następnym
                razem mam przynieść zaświadczenie od gina, że biorę tabletki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka