Dodaj do ulubionych

Zylaki odbytu

IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 31.07.06, 16:53
Zauwazylam w soim odbycie dziwne żyły i to duze i niedaleko ciemny guzek. Czy
to mozliwe, że mam zylaki odbytu?
Mam 18 lat i nie mam nadwagi prowadze aktywny tryb zycia. Troche sie tym
niepokoje. Do jakiego lekarza powinnam sie udac?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Zylaki odbytu 31.07.06, 16:57
      Proktolog.
    • Gość: anonim Re: Zylaki odbytu IP: *.acn.waw.pl 31.07.06, 22:23

Gość portalu: monik napisał(a):
      > Zauważylam w soim odbycie dziwne żyły i to duze i niedaleko ciemny guzek.
      Tak się mimochodem zastanawiam jak to zauważyłaś .. w lusterku ?
      Ale ad rem.
      Ja zauważyłam krwawienie po wypróżnieniu. Poszłam do Centrum Damiana do
      proktologa, który okazał się być po prostu chirurgiem (tj. nie ma tabliczki z
      napisem proktolog i wyparł się, że w ogóle istnieje taka specjalność), ale do
      problemu podszedł fachowo (czopki + tabletki + kolonoskopia).
      Ze względu na chęć wydarcia kolonoskopii z NFZ spróbowałam ścieżki "państwowej".
      Lekarka w przychodni nawet nie chciała mnie obejrzeć - wiem, że mój odbyt nie
      jest specjalnie atrakcyjny, ale oczekiwałam czegoś więcej niż samo skierowanie.
      W Warszawie są trzy przychodnie proktologiczne przyszpitalne - w Bielańskim, na
      Kasprzaka i na Solcu. W tych dwóch pierwszych terminy były na listopad. W
      ostatniej zaoferowano mi publicznego proktologa, ale za 80 zł z nadzieją, że w
      razie czego da mi skierowanie na kolonoskopię. W CD to badanie kosztuje 250 zł +
      inne badania + znieczulenie + komplikacje ...

Jestem bywalcem tego forum, ale wpisuję się anonimowo, żeby było szczerze i
      obszernie

• Gość: ... Re: Zylaki odbytu IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.08.06, 09:16
        no to teraz mnie wystaszylam. Kiedy poszlam do ginekologa ten mi nic nie
        powiedział tylko zebym poszla do chirurga bo to nie są jego sprawy. Tak jakos
        dziwnie wtedy się zachował.
        Tak zobaczyłam to poprzez lusterko dokladnie tak jak napisalas bo wczsniej duzoo
        wczesnieodczuwalam guzek i zobaczylam ze naokolo są dziwne tak jakby żyly nie
        wiem nie potrafie tego opisac. Ale boje się mieszkam w niewielkim miescie i byc
        moze nie ma tu proktologa
      • Gość: monik Re: Zylaki odbytu IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 01.08.06, 17:44
        czyli ile tak łącznie trzeba pieniedzy przygotowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka