05.08.06, 00:21
o czym świadczą skrzpy w krwi miesiączkowej? słyszałam że są przeciwskazaniem dla stosowania pigułek antykoncepcyjnych
Obserwuj wątek
    • kochanka_heathcliffa Re: skrzepy 05.08.06, 00:25
      Bzdury jakieś .Zrobiłas badania i robisz w trakcie brania anty?Czas
      krzepniecia ,aminotransferazy etc?
      • fatyga2 Re: skrzepy 05.08.06, 02:22
        nie mam takich badań zrobionych
    • kochanka_heathcliffa Re: skrzepy 05.08.06, 21:39
      No to trzeba takowe badania zrobić ,biorąc /nie[przed]tableyki robi się
      badanie ręczne[przez lekarza]piersi i usg,następnie sprawdza lekarz piersi na
      każdej wizycie
      badanie wątroby --amintransferazy
      trójglicerydy[trzustka]
      cholesterol
      TSH[jesli w rodzinie były problemy z tarczycą]
      poziom żelaza we krwi
      ogólną morfologię
      badanie moczu
      i zwłaszcza układ krzepnięcia bo tabletki zwiększają "gęstnienie"krwi ,nie
      mozna brać tabletki jeśli miało się zakrzpicę a jeśli w rodzinie występuja
      takowe skłonności nalezy o tym poinformować prowadzącego lekarza--układ
      krzepnięcia sprawdza się
      APTT[czas kaolinowo-kefalinowy]
      INR [czas protrombinowy]np jest to normalnne badanie /badania jak zażywa się
      tego typu leki było juz dużo postów na ten temat radzę się zapoznać i znac to
      żeby sobiemóc spr czy wszystko gra,pzdr Marianna
      • j2334 Re: skrzepy 05.08.06, 22:01
        zapomnialas dodac ,ze te badania trzeba zrobic we wlasnym zakresie ,bo zaden
        lekarz Cie na nie nie skieruje
        • Gość: ola Re: skrzepy IP: *.elpos.net 05.08.06, 22:22
          skrzepy moga byc najczesciej oznakami torbieli lub miesniakow.USG wskazane
          • Gość: kochanka_heathclif Re: skrzepy IP: *.chello.pl 05.08.06, 22:23
            Czy skieruje czy też nie to nie mam pojęcia jednakże wóz albo przewóz ,takie
            się robi badania i robic się powinno Dla własnego dobra,jak ktoś chce
            oszczędzać to już jego sprawa
            • j2334 Re: skrzepy 05.08.06, 22:37
              masz racje,badania robic sie powinno,wkoncu profilaktyka jest duzo tansza niz
              ewentualne pozniejsze leczenie.A skoro stac nas na dostep do internetu,to na
              badania tym bardziej.Pozdrawiam.
              • Gość: kochanka_heathclif Re: skrzepy IP: *.chello.pl 05.08.06, 22:41
                Wszyscy wiemy że NFZ to jedna wielka ściema,można sobie wyszukać laboratorium
                gdzie oferta ma szeroki zakres usług a ceny nie zabijają od progu.A prawda jest
                taka że zażywanie pigułek etc bez badań to proszenie się o kłopoty i to z
                własnej winy niestety.Tez pzdrawiam
                • Gość: finezja Re: triglicerydy IP: *.chello.pl 06.08.06, 12:29
                  Co może oznaczać niższy od normy poziom triglicerydów? Napisałaś,że ma to
                  związek z trzustką ale nie wiem jaki?
                  Mam skłonność do zawyżonego poziomu cholesterolu a zbyt niskiego triglicerydów
                  (kontrola pozomu z uwagi na wielotorbielowatą wątrobę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka