fatyga2 05.08.06, 00:21 o czym świadczą skrzpy w krwi miesiączkowej? słyszałam że są przeciwskazaniem dla stosowania pigułek antykoncepcyjnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanka_heathcliffa Re: skrzepy 05.08.06, 00:25 Bzdury jakieś .Zrobiłas badania i robisz w trakcie brania anty?Czas krzepniecia ,aminotransferazy etc? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_heathcliffa Re: skrzepy 05.08.06, 21:39 No to trzeba takowe badania zrobić ,biorąc /nie[przed]tableyki robi się badanie ręczne[przez lekarza]piersi i usg,następnie sprawdza lekarz piersi na każdej wizycie badanie wątroby --amintransferazy trójglicerydy[trzustka] cholesterol TSH[jesli w rodzinie były problemy z tarczycą] poziom żelaza we krwi ogólną morfologię badanie moczu i zwłaszcza układ krzepnięcia bo tabletki zwiększają "gęstnienie"krwi ,nie mozna brać tabletki jeśli miało się zakrzpicę a jeśli w rodzinie występuja takowe skłonności nalezy o tym poinformować prowadzącego lekarza--układ krzepnięcia sprawdza się APTT[czas kaolinowo-kefalinowy] INR [czas protrombinowy]np jest to normalnne badanie /badania jak zażywa się tego typu leki było juz dużo postów na ten temat radzę się zapoznać i znac to żeby sobiemóc spr czy wszystko gra,pzdr Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: skrzepy 05.08.06, 22:01 zapomnialas dodac ,ze te badania trzeba zrobic we wlasnym zakresie ,bo zaden lekarz Cie na nie nie skieruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: skrzepy IP: *.elpos.net 05.08.06, 22:22 skrzepy moga byc najczesciej oznakami torbieli lub miesniakow.USG wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanka_heathclif Re: skrzepy IP: *.chello.pl 05.08.06, 22:23 Czy skieruje czy też nie to nie mam pojęcia jednakże wóz albo przewóz ,takie się robi badania i robic się powinno Dla własnego dobra,jak ktoś chce oszczędzać to już jego sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: skrzepy 05.08.06, 22:37 masz racje,badania robic sie powinno,wkoncu profilaktyka jest duzo tansza niz ewentualne pozniejsze leczenie.A skoro stac nas na dostep do internetu,to na badania tym bardziej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanka_heathclif Re: skrzepy IP: *.chello.pl 05.08.06, 22:41 Wszyscy wiemy że NFZ to jedna wielka ściema,można sobie wyszukać laboratorium gdzie oferta ma szeroki zakres usług a ceny nie zabijają od progu.A prawda jest taka że zażywanie pigułek etc bez badań to proszenie się o kłopoty i to z własnej winy niestety.Tez pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finezja Re: triglicerydy IP: *.chello.pl 06.08.06, 12:29 Co może oznaczać niższy od normy poziom triglicerydów? Napisałaś,że ma to związek z trzustką ale nie wiem jaki? Mam skłonność do zawyżonego poziomu cholesterolu a zbyt niskiego triglicerydów (kontrola pozomu z uwagi na wielotorbielowatą wątrobę). Odpowiedz Link Zgłoś