gika_gkc 09.10.06, 19:54 czy ktoś miał doczynienia z tym ustrojstwem?? jakieś doświadczenie w leczeniu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hXc Re: chlamydia pneumoniae IP: *.polimex-mostostal.pl 07.06.13, 09:18 Walczę z tą francą ponad 5 lat (od chwili zdiagnozowania). Choć mam ją dużo dłużej i doszło do zakażenia obwodowego. Ogólnie „chory” byłem cały – nie miejsce na wyliczanie dolegliwości jakie miałem. Lekarz rodzinny odsyłał mnie do psychiatry, podejrzewając hipochondrię. Obecnie największe problemy mam układami: neurologicznym i stawowym. Próbowałem antybiotyków, ale ta forma leczenia wymaga wielu lat przyjmowania kombinacji kilku leków, a i to bez pewności powodzenia. Na początku drogi zakaźnik ze szpitala miejskiego mógł mi zaoferować jedynie miesiąc na doxocyklinię i stwierdził, że jestem wyleczony. Ignorant. Zaczynałem z poziomu 159 przeciwciał w klasie IGG. Obecnie mam 96, ale nie leczy się wyników badań, a symptomy, objawy zakażenia. Na dzień dzisiejszy próbuję leczenia homeopatycznego i suplementacji. Ogólnie to bardzo nierówna i długa walka. Wiele zależy od tego, jak dawno doszło do zakażenia. Niestety – w walce tej chory jest pozostawiony sam sobie. W Siedlcach na kanwie medycyny tradycyjnej nikt Ci nie pomoże. Pozostaje poszukiwanie informacji na własną rękę, wymiana doświadczeń i wybór metody leczenia. Na początek polecam www.chlamydioza.pl/ . Tylko się nie przestrasz. Odpowiedz Link Zgłoś