Dodaj do ulubionych

Meridia a ciaza

16.10.06, 00:49
Czy ktos wie w jakim czasie po odstawieniu Meridii (bralam ok.1,5 miesiaca)
mozna zajsc w ciaze???? Pomozcie prosze, na ulotce nie ma o tym mowy, lekarz
twierdzi ze ma okresu do odczekania, ale jakos nie jestem pewna to przeciez
lek hormonalny. ...
Obserwuj wątek
    • shady27 Meridia lek hormonalny??? 16.10.06, 07:52
      co Ty pleciesz? To lek na odchudzanie, a nie antykoncepcyjny, wiec jaki hormonalny. To, ze jest na bazie amfy to fakt. Ja tez zaczynam go lykac, i lekarz mowila, ze jesli zdecyduje sie na dziecko nie trzeba czekac po odstawieniu. Wolno go tez uzywaz razem z pigulkami anty.Wiec gdyby to byl lek hormonlany to nikt przy zdrowych zmyslach nie pozwolilby mi lykac go razem z pigulkami
      • daria_nowak Re: Meridia lek hormonalny??? 16.10.06, 08:01
        Popieramsmile Meridia ciąży nie szkodzi.
        • Gość: monia Re: Meridia lek hormonalny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 17:12
          Ciekawe co tu wypisujecie, przy braniu meridii nie mozna pic alkoholu ale w
          ciąży to mozna byc? Meridia jest lekiem działajacym na osrodkowy układ nerwowy,
          kategorycznie nie wolno uzywac go w czasie ciąży,kobiety które biora meridię
          powinny stosowac antykoncepcję.
          Po jak długim odstawieniu leku mozna zajsc w ciążę? według mnie minimum
          miesiac powinno sie odczekac. a najlepiej zapytac lekarza.
          • shady27 ja nie pisalam, ze mozna brac w ciazy..czytaj 16.10.06, 17:17
            ze zrozumieniem. Napisalam, ze po odstawieniu meridii nie trrzeba iles tam czekac, tylko zachodzic w ciaze
          • daria_nowak Re: Meridia lek hormonalny??? 16.10.06, 19:37
            można pić alkohol, tylko ciężko się go znosi. Dlatego lepiej nie. Meridia wpływa
            na odczuwanie głodu, nie na hormony. Tak mówi lekarka, z którą to konsultowałam.
            • diastema Jakie efekty 16.10.06, 20:50
              Do tych ktore braly jakie sa efekty?
              I ile w tej chwili kosztuje terapia?
              • daria_nowak Re: Jakie efekty 17.10.06, 12:29
                3 miesiące - ok. 14 kgsmile Miesięcznie ok. 160-180 zł
                • diastema Re: Jakie efekty 17.10.06, 19:23
                  hmmm zaczynam o tym powaznie myslec smile
                • diastema Re: Jakie efekty 17.10.06, 20:45
                  Znalzlam w necie ze opakowanie w aptece kosztuje 300 - 400 zl to na ile ono
                  wystarcza?
                  • shady27 nie kosztuje tyle 17.10.06, 21:50
                    kosztuje okolo 170 zl (ja za tyle kupilam) bo obnizyli ceny, kiedys tyle kosztowalo. Opakowanie starcza na miesiac
                    • diastema Re: nie kosztuje tyle 17.10.06, 22:42
                      oooo no to super smile I jeszcze jedno pytanie do jakiego lekarza po recepte
                      najlepiej?
                      • daria_nowak Re: nie kosztuje tyle 18.10.06, 08:34
                        Najlepiej do dietetyka, mozna tez u lekarza pierwszego kontaktu, a nawet ginasmile
                        ja zamawiam przez net, bez tych formalnoścismile
                      • shady27 Re: nie kosztuje tyle 18.10.06, 17:07
                        mi wypisala ginekolog smile
                        • Gość: Marian Re: nie kosztuje tyle IP: 62.29.133.* 26.01.07, 18:30
                          Mi wypisała rodzinna.W Olsztynie kosztuje 99 zł.Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka