Dodaj do ulubionych

Grzybica pochwy

11.11.06, 08:48
Witam,mój problem rozpoczął się od ponad pół roku albo dłużej ,kiedy z
niewiadomych przyczyn zaczełam chorować na grzybice,stosowałam rózne leki,lecz
przynosiły skutek tylko na miesiac,a potem spowrotem się wracało.Zznaczam że
nie biorę zadnych innych leków w tym antybiotyków.Mam 19 lat i niepokoi mnie to.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewqa Re: Grzybica pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:14
      Temat byl walkowany wiele razy ale ja ci odpisze.
      Podaje ci link, gdzie masa kobiet od lat ma taki sam problem co ty.
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=10050
      Moja rada, zrezygnuj z cukru i slodyczy, lykaj Lacidofil w maksymalnych
      ilosciach i nie denerwuj sie. Do mycia kup sobie Lubex. Wylecz dobrze siebie i
      partnera i przez okres leczenia ,zero seksu aby sluzowka dobrze sie zagoila.

Ja juz nie mam grzybicy 1.5 roku a meczylam sie z nia rok.
      • esosna3 Re: Grzybica pochwy 11.11.06, 10:01
        Temat możliwie ze był wałkowany ale ja jestem nowa i dziekuje za odpowiedz.A
        jesli chodzi o te specyfiki to pytac w aptece,mozna kupic bez recepty,a i wiesz
        moze ile kosztuja?jesli mozesz to odpisz,dziekuje i pozdrawiam
        • Gość: ewqa Re: Grzybica pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:02
          Lacidofil mozna kupic bez recepty, koszt ok. 16 zl.
          Lubex -emulsja ,tez bez recepty,koszt ok. 25-30zl ale wystarcza na bardzo dlugi
          czas.Jest to emulsja przeciwgrzybicza do calego ciala i do miejsc intymnych. Mi
          ja wlasnie polecila mgr. z apteki a nie lekarz.
      • Gość: vika Re: Grzybica pochwy IP: *.chello.pl 11.11.06, 15:10
        napisałabys jakie sobie zrobiłas badaniai jak Ci to wykryto?wiekszość
        ginegologów bada na oko. a jakie leki brzałaś
        • Gość: ewqa Re: Grzybica pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 17:46
          Koniecznie trzeba przed leczeniem zrobic czystosc i posiew pochwy. Na ich
          podstawie dobierane sa leki, antybiotyki.
          Wyleczylam sie Flumyconem , ja i partner, Pimafucin- globulki dopochwowe i
          Pimafucin - krem. Koniecznie leczcie partnerow i o ile to mozliwe, jak
          najdluzej po leczeniu unikajcie seksu. Odstawcie cukier i slodycze. Mi sie
          udalo , Wam tego tez zycze.
          • Gość: vika Re: Grzybica pochwy IP: *.chello.pl 11.11.06, 21:26
            dzięki,że odpisałaś ja się meczę od lipca i lekarz nie wpadł na pomysł żądnych
            badań z wyjątkiem cytologii-żenada po prostu, a kolejne leki nie dają
            rezultatów.DZięki i pozdrawiam
            • qpowo Re: Grzybica pochwy 13.11.06, 12:43
              jeju, kobieto, zmień lekarza lepiej!posiew z pochwy to podstawa. badanie
              kosztuje ok.30 złoty i w wyniku masz podane co masz i czym leczyć. same
              konkrety. tak "na oko" to możesz się w kółko leczyć i to coraz silniejszymi
              lekami uncertain mozna sie wykończyć i doprowadzić do stanów przewlekłych. ja ostatnio
              stwierdziłam, ze o wiele skuteczniejsze są leki podawane doustnie, na mnie
              podziałał Orungal przez trzy dni (partner też musiał brać), maśc clotrimazolum
              i probiotyk (tez doustny) lacibios femina przez cały czas i jeszcze
              potem.oprócz tego polecam też picie jogórtów bez cukru, jedzenie czosnku, diete
              niskowęglowodanową, emulsja lubex do higieny intymnej, żurawinowe soki i do
              przemywania tantum rosa. skuteczne są tez kapsułki z kwasem bornym przy
              nasileniach. pozdrawiam i życze zdrówka smile
              • bibi.mal Re: Grzybica pochwy 13.11.06, 20:07
                ...Ja też się męczę z grzybicą. W sierpniu - na samym pocątku walki zrobiłam
                posiew - i nawet ginekolog był zaskoczony, bo wyszło, że mam owszem - bardzo
                liczne kultury bakterii - ale tych dobrych lctobacillus. A walka z grzybicą
                trwa.
    • Gość: Heraldek Seks sie uprawia z mlodym a nie ze starym grzybem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:22
      .....cipke najlepiej zamarynowac......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka