klemens13 27.11.06, 10:43 od kilku dni mam taki właśnie ból w początkowym oddawaniu stolca.Czy ktoś może poradzić jakieś smarowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fifi Re: ból przy oddawaniu stolca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:05 może to hemoroidy? jeśli tak, to do apteki po jakies czopki i podmywać pupkę zimną wodą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klemens13 Re: ból przy oddawaniu stolca 27.11.06, 15:00 zimną wodą???Sądziłem że ciepło byłoby wskazane.A jakie czopki są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: ból przy oddawaniu stolca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:59 Hmm nazwy nie znam. Musisz pójśc do apteki i poprosić coś na hemoroidy, są rózne maści i czopki. A woda koniecznie zimna, wtedy żylak sie obkurczy, dość to nieprzyjemne ale po kliku dniach powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
cobako Re: ból przy oddawaniu stolca 27.11.06, 20:07 najlepszy jest procto griwanol lub hemorol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ból przy oddawaniu stolca IP: *.cable.satra.pl 27.11.06, 21:06 Oprocz masci i czopkow jeszcze odpowiednia dieta. Moze masz zaparcia a to sprzyja powstawaniu hemoroidow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: ból przy oddawaniu stolca IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.11.06, 21:33 Koniecznie zimna woda, proktolog mi powiedział, że to raczej od ciepłej się zrobią hemoroidy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: ból przy oddawaniu stolca IP: *.cable.satra.pl 27.11.06, 21:48 A ja jeszcze dodam ze to niekoniecznie musza byc hemoroidy. Moze to byc rowniez szczelina odbytu. Powstaje ona w skutek zaparc. Odpowiedz Link Zgłoś