Dodaj do ulubionych

owsiki - ratunku

IP: *.acn.waw.pl 14.12.06, 13:52
Ratunku, mam owsiki, od bardoz dawna, znikają i pokazuja się i tak na okragło.
Jak zjem słodycze to zaraz są owsiki, ale nie jem wcale tak dużo.Co ja mam
zrobić? Dlaczego mój mąz zjada 5 razy albo i 10 raz więcej słodyczy i nie ma
owsików a ja się tak ograniczam i tylko co słodkiego zjem to odrazu mam
robaki. Brałam leki i nic.Co jakiś czas się pokazują.Mam dość.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: owsiki - ratunku IP: *.elpos.net 14.12.06, 14:26
      Njprostszy sposb na owsiki-czosnek,sprawdzone od wiekow.
      Wiec biegnij do warzywniaka i 3 razy dziennie zjedz żabek czosnku smileEfekt
      gwarantowany bez zadnych drogich lekow..
    • Gość: mk Re: owsiki - ratunku IP: *.171.41.4.crowley.pl 14.12.06, 14:39
      A jakie są objawy "posiadania" owsików?
      • Gość: ola Re: owsiki - ratunku IP: *.elpos.net 14.12.06, 21:59
        Zajrzyj se w kupke ...a zobaczysz co sie w niej rusza.
    • aga55jaga Re: owsiki - ratunku 14.12.06, 18:17
      wielce prawdopodobne jest iż twój mąż ma także te pasożyty (dzieci, jeśli
      posiadacie także mają). W leczeniu jakichkolwiek pasożytów podstawową zasada
      jest przyjmowanie leków przez wszystkich domowników. Czyli , np zaczynasz
      przyjmowanie kuracji w poniedziałek - a mąż z tobą. Robisz także generalne
      porządki - zmiana pościeli, pranie w wysokich temp, prasowanie (bielizny też),
      pranie piżam, ręczników i wszystkiego tego co ma kontakt z odbytem. Wymieć też
      wszystkie kąty, umyj łóżko, dywan, skrzynię, w której trzymacie pościel. Ważna
      jest higiena osobista i bezwzględne jej przestrzeganie, częste mycie rąk, nie
      ogryzanie paznokci (to podstawowa droga zakażenia) O owsikach na pewno
      znajdziesz dużo info w necie.

Ps ciągła chęć na słodycze to typowy objaw posiadania pasożytów, jednak same
      słodycze nie są bezpośrednią przyczyną owsików.
      • Gość: Kamisia Re: owsiki - ratunku IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.12.06, 22:29
        Ja kiedyś miałam, jak byłam dzieckiem. Same zniknęły... tzn. byłam całkiem
        mądrym dzieckiem, i dużo wyniosłam z lekcji biologii o nicieniach [przyszła w
        porę wink] i starałam się często myć ręce i nie brac palcow do buzi wink
        Całe szczęście, ze juz nie ma tego problemu, bo było to okropne o_O Ten ból...
        [wiem, ze moja wypowiedz Ci nie pomoze, ale jakos tak chcialam sie wygadac big_grin]

Tak, owsiki to była taka "Baba Jaga", którą się straszyło dzieci, jak jadły za
        dużo słodyczy wink
      • Gość: ruda Re: owsiki - ratunku IP: 80.54.169.* 15.12.06, 10:01
        Pyrantelum jest bardzo słbym środkiem.SA tableki zreszta bardzo dobre ktore
        zażywasz trzy odrazu i po 2 tyg jescze raz.Leczysz razem cała rodzine po czym
        nastepnego dnia jest generalne sprzatanie,gotowanie bielizny jesli to
        bawełniana,spodnie ktore przeciez codziennie nie sa prane,pranie
        poscieli,ręczników,dobrze tez byłoby przetrzeć dywany i podłogi.profilaktycznie
        jesc codziennie nasiona z pestek dyni,one zabijaja pasożyty przewodu
        pokarmowego.Jedzenie słodyczy nie powoduje zakazenia owsikami a jedynie je
        pobudza do zycia poniewaz uwielbiaja słodkości.
    • Gość: ciocia halinka Re: owsiki - ratunku IP: *.lodz.mm.pl 14.12.06, 23:18
      Jesli ty masz owsiki, to zapewne twoj mąż rowniez. Nie wierze w cuda, ze ty
      masz, a on nie ma. Poza tym nie słodycze powodują rozwój owsików. Idz do lekarza
      bo są specjalne leki na pozbycie sie robaków, a kuracja uwazam powinna byc
      przeprowadzona rowniez u twojego meza. powinnas dokladnie dezynfekowac w czasie
      kuracji posciel, tzn zmieniac, bo one moga zostawiac jaja na przescieradle. Poza
      tym generalnie zachowaj czystosc w domu. Owsikiem mozna sie rowniez zarazic na
      basenie, nie ma reguły. Nie jest latwo sie pozbyc robaków,ale cierpliwosci nigdy
      za wiele
      • Gość: dedde Re: owsiki - ratunku IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 08:50
        mąz nie ma i dziecko też nie. Mieli ale wyleczyli, a ja ciągle dostaję po
        zjedzeniu słodyczy.
        • nglka Re: owsiki - ratunku 15.12.06, 08:58
          To nie jest prawda, że ciężko się z tego wyleczyć.
          W sobotę rano zjedzcie wszyscy śniadanko - chleb z masłem i czosnkiem. Co
          tydzień. Przyda się nie tylko Tobie, ale szczególnie dziecku. Piszę o sobocie i
          o wszystkich, bo wtedy możcie przebywać bez problemu we własnym towarzystwie
          (pod warunkiem, że nie pracujecie w weekend). Czosnek to naturalny antybiotyk.
          Jedząc go regularnie skutecznie leczysz i zapobiegasz nawrotom.

Pamiętaj, że przy leczeniu owsików musisz jeść czosnek przez około tydzień, co
          2-3 dni, bo wtedy z jaj wykluwają się nowe owsiki. Dlatego warto kupić w aptece
          Pyranteleum (bez recepty) w zawiesinie, stosować go zgodnie z ulotką a
          profilaktycznie jeść czosnek.
          • Gość: deede Re: owsiki - ratunku IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 09:04
            pyrantelum jest na receptę.kupowłam i bez recepty nie da się.
            A można czosnek połknąc? bo ja tego do ust nie włożę.
            • nglka Re: owsiki - ratunku 15.12.06, 09:22
              Hmmm ja kupowałam bez recepty. Może moja Apteka jest bardziej ludzka (znaczy
              mnie sprzedawano tam bez recepty i nigdy nie robiono problemów).
              Możesz połknąć, samo działanie będzie takie samo, z tą różnicą, że będzie po
              prostu dłużej trwaić, więc na noc nie polecam.
              Bo to bez sensu, żebyś co chwilę szprycowała się Pyranteleum... jeśli wybierasz
              się do lekarza to podpytaj o naturalne zapobiegacze inne niż czosnek, jeśli go
              nie znosisz.

Wiem, że buraczki odrobaczają psy i koty - ale jak z człowiekiem? Podpytaj. Może
              gotowane buraczki rozwiążą problem.
        • aga55jaga Re: owsiki - ratunku 15.12.06, 11:15
          zrozum, że owsiki to pasożyty, którymi bardzo łatwo zarazić się znowu. To że
          rodzina się wyleczyła nie znaczy, że ich znowu nie zaraziłaś. Owsiki w czasie
          twojego snu wychodzą z odbytu, i składają jaja. Stąd są one niemal wszędzie - na
          pościeli, bieliźnie, podłodze , nie wspomnę już o seksie. Stąd potrzebne jest to
          całe sprzątanie i leczenie całej rodziny. Poproś lekarza o silniejszy preparat -
          skoro ten nie działa na owsiki dostatecznie mocno. Unikaj słodyczy przez czas
          leczenia i kilka dni po nim.
          • Gość: deede Re: owsiki - ratunku IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 13:15
            ale chyb anie powiesz mi ze owsiki wychodza z odbyty na łózko i wracają...hihihi
            • aga55jaga Re: owsiki - ratunku 15.12.06, 13:41
              owsiki wychodzą z odbytu np na pośladki i skupiają się wokół "dziurki" odbytu.
              Tam składają jaja i wracają spowrotem. Można zaobserwować to u śpiących dzieci.
              Skoro złożą jaja na twoich pośladkach więc droga jest do zarażenia prosta.
              Odwiedź forum Alergie - tam o owsikach i sposobach leczenia na pewno znajdziesz
              sporo wiadomości.

A dodatkowo wklejam linka do poczytania. pozdrawiam

www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5895&alt=1
            • Gość: ruda Re: owsiki - ratunku IP: 80.54.169.* 15.12.06, 15:00
              Gość portalu: deede napisał(a):

> ale chyb anie powiesz mi ze owsiki wychodza z odbyty na łózko i wracają...hihih

No wiesz,bardzo smieszne.Poswięcamy swoj czas po to bys szydziła.A moze te
              owsiki masz juz w mózgu?stad tyle radosci.
    • ewa.z1 Re: owsiki - ratunku 15.12.06, 22:59
      przeczytałam gdzieś w internecie, że z madycznego punktu widzenia używanie
      straszaków typu czosnek jest niebezpieczne, bo robale mogą migrować np do płuc.
      A wtedy to już nie jest takie proste do wyleczenia. Tyle. Więcej nie pamietam,
      nie pamiętam też gdzie to przeczytałam. Ta informacja jednak porządnie mnie
      wystraszyła. Chyba jesteś skazana na łykanie prochów. Czytałam też opinie,że
      zentel jest najskuteczniejszy, bo zabija również larwy a nie tylko dorosłe
      osobniki jak pyrantelum. Bardzo ci współczuję. Tyle tylko mogę powiedzieć,
      niestety.
      • nglka Nie wprowadzaj paniki 15.12.06, 23:13
        Nic nie może bardziej zaszkodzić niż niesprawdzone informacje przenoszone pocztą
        pantoflową. Szukam od 10 minut i nie mogę znaleźć żadnej strony z informacją,
        jakiej podajesz, mało tego - przypuszczam, że może chodzić Ci o glisty, na które
        czosnek też działa (na wszystkie pasożyty układu pokarmowego). Co więcej - wcale
        nie trzeba czosnku, by glisty przedostały się do płuc.
        Glisty to nie owsiki.
        • aga55jaga Re: Nie wprowadzaj paniki 16.12.06, 17:53
          mój brat będąc ongiś dziecięciem miał w płucach owsiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka