Gość: magdula IP: *.ikatel.pl 21.12.06, 13:54 Czy któraś z Was miała usuwany taki polip? Mój lekarz powiedział,że jest to zabieg bezbolesny,bo to miejsce jest nieunerwione.Jakoś trochę ciężko mi w to uwierzyć,bo jestem panikarą zwłaszcza,że jeszcze to miejsce się potem łyżeczkuje.Pocieszcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Polip na szyjce macicy IP: *.range86-128.btcentralplus.com 21.12.06, 14:03 Krótki zabieg w znieczuleniu ogólnym, dożylnym. Usuną polip i wyłyżeczkują kanał szyjki i jame macicy. Nie będzie bolało, a samego zabiegu nie będziesz pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaluinia Re: Polip na szyjce macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:04 a jak ten polip sie objawiał? skad wiedzialas ze to polip? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdula Re: Polip na szyjce macicy IP: *.ikatel.pl 27.12.06, 14:42 Polipa wykryto przy badaniu,ale ponieważ byłam wtedy w ciąży to lekarz nie chciał nic ruszać.Potem jakby zniknął-bo nie było go widać.Lekarz myślał,że sam odpadł ale on chyba się schował głębiej i teraz wyszedł z powrotem.Nie daje żadnych objawów. No ale lekarz powiedział mi że się go usuwa bez znieczulenia-tak zrozumiałam i jest to bezbolesne a jak napisałaś daje się znieczulenie.Jakoś obawiam się tego zabiegu "na żywca" Może jeszcze któraś z Was miała taki zabieg i odzieli się swoimi doświadczeniami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Polip na szyjce macicy 31.12.06, 11:53 dwa razy mialam wymrażane polipy na szyjce normalnie w gabinecie, rzeczywiście nic nie bolalo. ale teraz znowu mam i dostalam skierowanie na zabieg do szpitala, w znieczuleniu ogólnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Polip na szyjce macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 19:27 To polip jest wymrażany czy wycinany? Myśłam, że to drugie. Mnie też czeka usunięcie i też mam stracha, bo pani ginekolog chce go usunąć w gabinecie czyli bez z znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldin jestem świeżo po zabiegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 20:53 dziewczyny - właśnie jestem po. Pytajcie o co chcecie. Tez panikowałam przed, a okazuje się, że nie było powodu. Polipa usuwali mi w szpitalu w pełnej narkozie. Cały zabieg /od uspienia do wybudzenia/ trwał około 40 min. Po zabiegu - troche boli brzuch /ból w stylu miesiączkowego/, no i oczywiście po narkozie przez około 2-4 h dochodzi się do siebie. Krawiłam okrutnie po zabiegu. Potem z każdym dniem mniej. Trwało to kilka dni. Ból brzucha odczuwałam tylko w po zabiegu i nastepnego dnia. Ale szybko wraca sie do dobrego stanu - więc naprawdę nie ma co się stresować. p.s. nie ma co czekać - u mnie zdiagnozowano 3 mm polipa, potem było pare miesięcy obserwacji - a jak wycinali miał juz 2cm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdula Re: jestem świeżo po zabiegu IP: *.ikatel.pl 01.01.07, 14:48 Ja się chyba załamię Ciekawa jestem na jakiej podstawie kierują do szpitala i przeprowadzają zabieg w narkozie a kiedy robią podczas wizyty?Mój polip ma ok 1 cm i lekarz jak się wyraził "wykręci go" a potem wyłyżeczkuje to miejsce bez żadnego znieczulenia Jest to raczej dobry lekarz ale nie wiem czy mam jeszcze konsultować to z innym? Nie uśmiechają mi się jakieś męki ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldin Re: jestem świeżo po zabiegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:13 widocznie Twój polip jest usytuowany w takim miejscu, że mozna go wykręcić. Ale... jak pytałam mojego dlaczego taki - z pozoru prosty zabieg wykonuje się w pełnej narkozie to mi powiedział, ze... to booooli, więc nie wykonuje sie go w w znieczuleniu miejscowym. Więc sama nie wiem co myśleć o Twoim przypadku. /może ktos z wykształceniem medycznym sie tu wypowie?/ Możesz skonsultować z innym lekarzem. Ja tez leczyłam się u takiego ginekologa, któremu ufam, ale... poszłam jeszcze zweryfikowac u innego - i lepiej sie z tym czułam. /że jednak obaj potwierdzili, że szpital konieczny/ Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: jestem świeżo po zabiegu 01.01.07, 22:27 Z punktu widzenia medycznego mozna taki zabieg wykonac w gabinecie,w znieczuleniu ,tylko miejscowym.Ale jest to bardzo ryzykowne,szczerze mowic odradzam.Nigdy nie wiadomo ,jakie moga byc powiklania po takim niby malym zabiegu.Niewiele wtedy zdiala sie w takich warunkach.Proponuje jednak skonsultowac to jeszcze z drugim ginekologiem . Tak na marginesie w niektorych szpitalach usuwa sie polipy metoda histeroskopwa w znieczuleniu do kregoslupa. Upieraj sie jednak przy wykonaniu zabiegu w szpitalu..pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabra Re: Polip na szyjce macicy IP: *.aster.pl 02.01.07, 21:02 2 lata temu miałam usuwanego polipa. W szpitalu na Madalińskiego, w krótkotrwałej narkozie dożylnej. Nic nie bolało, trochę potem krwawiłam (mniej niż miesiączka, z 5 dni). Trzeba sobie na to zarezerwować czas od 8 do 15, bo po narkozie dochodzi się przez jakiś czas do siebie. Potem normalnie idzie się do domu. Małe miki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Polip na szyjce macicy IP: *.krakow.pl 02.01.07, 21:12 Słuchajcie mam pytanie.Został u mnie stwierdzony polip,a właściwie 3 małe polipki na szyjce 10 lat temu,od tego czasu jestem pod stała kontrolą lekarza,urodziłam 2 dzieci.Polipy sa malutkie,3-5 mmm,przez cały ten czas nie zmieniają się.Pytałam nie jednego ginekologa i nie kazali ich w ogóle ruszać (nawet podobno miałam je urodzić z dziećmi)-tak się nie stało.Co o tym sądzicie,można je tak zostawić? Odpowiedz Link Zgłoś
vika-fika Re: Polip na szyjce macicy 03.01.07, 07:45 Miałam usuwanego polipa w pazdzierniku. Był to zabieg tzw jednodniowy wykonywany pod narkoza ogólną dożylną. Ile trwał trudno mi powiedzieć ale chyba ok 30-40min. Po zabiegu dochodzi sie do siebie ok 3-4h i do domu. A jak sie u mnie polip ujawnil - mialam bóle owulacyjne z krwawieniem okołoowulacyjnym, które z miejsiąca na miesiąc trwało dłużej i było większe. Miesiączki także sie wydłużyły. Szczerze mówiąc to ja najbardziej bałam się tej narkozy, a potem histopatologii. Teraz biore przez 3 miesiące hormony i mam nadzieje, ze bedzie ok....chociaż polipy lubią wracać - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Polip na szyjce macicy IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.15, 08:00 Mialam usuwany polip z sxyjki macicy. Gin robila to w gabinecie ale dostalam wtedy znieczulenie miejscowe. Zabieg trwal ok 20 minut i byl bezbolesny. Potem mialam 3 razy usuwane polipy z macicy. To juz byly zabiegi przeprowadzone w szpitalu, w pelnej narkozie aczkolwiek krotkotrwalej. Zabieg trwal ok.10 minut. Kompletnie nic nie boli ani w trakcie ani po. Czulam sie za kazdym razem b.dobrze i blyskawicznie wracalam do siebie. Nie bojcie sie dziewczyny bo strach ma wielkie oczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś