Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie korzystacie wyszukiwarki?

26.12.06, 11:26
Wyszukiwarka jest to po aby z niej korzystac - szukac odpowiedzi na nasze
pytania, szukac przypadkow podobnych do naszych itd. Zanim zapytamy to
sprawdzmy czy wczesniej nie bylo podobnego watku.
Tymczasem niemal kazdego dnia pojawiaja sie watki "pierwsza wizyta u
ginekologa", "jak sie ubrac do ginekologa", "chce brac tabletki - musze isc z
mama?", "zapomnialam tabletki - co zrobic"
Rozumiem, ze pierwsza wizyta u takiego specjalisty jest dla kazdej dziewczyny
bardzo stresujaca, chcemy przygotowac sie do niej jak najlepiej i jak
najwiecej wiedziec.

Ale czy nie lepiej przeszukac archiwum a dopiero potem pytac? Duzo dziewczyn
ma pretensje, ze nikt im nie odpisuje... dziwicie sie? Zadnej z nas nie chce
sie po raz "n-ty" odpisywac na to samo pytanie 6 raz w ciagu dnia.

Co innego gdy problem dotyczy jakis "nowosci" np. nowy lek albo powaznej
operacji czy zabiegu (rzecz diotyczy bezposrednio naszego zdrowia a nawet
zycia).

Zycie na forum byloby naprawde latwiejszesmile
Obserwuj wątek
    • Gość: natalia. ponieważ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 11:37
      ponieważ forum jest po to, by sobie wzajemnie pomagać, a nie odsyłać do
      wyszukiwarki (to cytat, niestety)
      wiesz co, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to nie pisz nic (to kolejny
      cytat)
      wiem, ze taki wątek już był, ale ja nie mam czasu szukać (to też udany cytat)
      • oxy_gen_86 Re: ponieważ... 26.12.06, 12:04
        Aaaaaaaa wyszukiwarka ma byc taka swiateczna ozdoba?smile
      • aleksandra1977 Re: ponieważ... 26.12.06, 12:30
        jedne szukają, a drugie nie.
        To kwestia podejścia do danego tematu.
        Zadziwiające jest to, że jak pojawiają się, jak to nazwałaś, "nowości", to
        nagle odpowiedzi sypią się jak z rękawa, często i gęsto podparte fachowym,
        medycznym językiem, który nie dla wszystkich jest zrozumiały. Ale wtedy nie
        jest nudno, bo przynajmniej nikt nie zawraca głowy i nie nazwą go trollem.
        A takie banały jak np. objawy po wzięciu pierwszej tabletki antykoncepcyjnej,
        pierwsza wizyta u ginekologa, elementarne pytania dotyczące biologii ciała
        kobiety, które spędzają sen z powiek wielu dziewczyn, to już zadanie
        wyszukiwarki. Jasne, po co pytać na forum, skoro google i tak wyrzuci
        odpowiedź...
        • oxy_gen_86 Re: ponieważ... 26.12.06, 15:30
          aleksandra1977 napisała:
          Zadziwiające jest to, że jak pojawiają się, jak to nazwałaś, "nowości", to
          > nagle odpowiedzi sypią się jak z rękawa, często i gęsto podparte fachowym,
          > medycznym językiem, który nie dla wszystkich jest zrozumiały. Ale wtedy nie
          > jest nudno, bo przynajmniej nikt nie zawraca głowy i nie nazwą go trollem.

I wlasnie takie watki "czyta sie" najfajniej:0 NAwet gdy nie mam nic ciekawego
          do powiedzenia na temat. A wiedza niektorych dziewczyn jest imponujaca!

> A takie banały jak np. objawy po wzięciu pierwszej tabletki antykoncepcyjnej,
          > pierwsza wizyta u ginekologa, elementarne pytania dotyczące biologii ciała
          > kobiety, które spędzają sen z powiek wielu dziewczyn, to już zadanie
          > wyszukiwarki.

Otoz tosmile
      • Gość: martta Re: ponieważ... IP: 81.15.194.* 26.12.06, 19:30
        Gość portalu: natalia. napisał(a):

> ponieważ forum jest po to, by sobie wzajemnie pomagać, a nie odsyłać do
        > wyszukiwarki (to cytat, niestety)

jak długo siedzisz juz na tym forum? bo ja ponad 2 lata, posiadam duza wiedze
        na tematy które pisza dziewczyny ale najzwyczajniej nie chce mi sie ani juz
        tego czytac a tym bardziej odpisywac na wątki które na forum byly omawiane po
        KILKASET, zagladam tylko do tych wątkow które mnie interesuja i sa rzadko
        opisywane, a w wyszukiwarce jest, jak sobie poszukasz, znajdziesz o wiele
        bardziej dokładnie opisane watki niz te które teraz sie pokazujasmile
        i gwarantuje ci ze po tak dlugim czasie czytania wciaz tego samego w koncu
        kiedys sama napiszesz "poszukaj w wyszukiwarce" smile
        • Gość: anka Re: ponieważ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:37
          czytanie ze zrozumieniem się kłania droga martto
          przeczytaj jeszcze raz post natalii (składA się on głownie z CYTATÓW)
          • Gość: martta Re: ponieważ... IP: 81.15.194.* 26.12.06, 19:53
            no to odpisalam na czyjas wypowiedz, a jak juz sie tak czepiasz to jesli to
            cytat to mógłby byc w cudzysłowiu
            • Gość: natalia. Re: ponieważ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:59
              Gość portalu: martta napisał(a):

> no to odpisalam na czyjas wypowiedz, a jak juz sie tak czepiasz to jesli to
              > cytat to mógłby byc w cudzysłowiu

wow, wiesz, to takie cytaty, które ulegają licznym modyfikacjom wink
              • Gość: martta Re: ponieważ... IP: 81.15.194.* 26.12.06, 20:02
                eee tam, przeciez i tak nie bedzie sie chciało nikomu poszukac i sprawdzic jak
                rzeczywiscie brzmialy te cytatysmile
        • Gość: natalia. Re: ponieważ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:45
          hm... skoro siedzisz ponad dwa lata, to chyba świetnie znasz wytłumaczenia,
          które padają, gdy któraś z nas zapyta "dlaczego nie korzystasz z
          wyszukiwarki?" wink
          podałam właśnie najbardziej popularne wytłumaczenia
          no, jest jeszcze jedno - szukałam, ale nie znalazłam (a ulotki nie przeczytałam)

• Gość: martta Re: ponieważ... IP: 81.15.194.* 26.12.06, 19:59
            sorki, nie zauwazylam ze to cytaty, nawet kiedys chcialam zrobic jeden watek w
            ktorym bylyby odpowiedzi na te najczesciej zadawane pytania ale doszłam do
            wniosku ze to bez sensu bo nawet tego niektórym dziewczynom przeczytac by sie
            nie chciałosmile
            • Gość: natalia. Re: ponieważ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:12
              i tu masz niestety rację - skoro im się nie chce nawet przeczytać ulotki...
        • oxy_gen_86 Re: ponieważ... 27.12.06, 13:34
          Marta wypowiedz Natalii jest ironiczna.

• Gość: wuwu Re: Dlaczego nie korzystacie wyszukiwarki? IP: *.eranet.pl 26.12.06, 12:56
      Pomijając niewiedzę i tak dalej...
      Częstokroć proszący o pomoc oczekują nie tylko odpowiedzi na pytanie,ale tez
      pociechy, podniesienia na duchu, zrozumienia. Bo nie zawsze maja się do kogo
      zwrócic. Wystraszona matka pisze o białej plamce na paznokciu maleńkiego dzieca
      bo zwyczajnie sie boi, i tyle. Ok, w wyszukiwarce znajdzie, ale czy można jej
      napisac, żeby sobie, głupia sama znalazla, bo nie jestesmy od tego, by po raz n-
      ty tłumaczyć? Jak nie chcesz - nie odpisuj.Przeciez żadna za nas nie ma
      podpisanej umowy z Gazetą na świadczenie usług na forach. Poza tym każdy
      przypadek jest inny, czasami warto jeszcze raz zapytac, niż szperac po archiwum
      i zadowalac się odpowiedziami nie do końca na temat.
      A grzecznośc jednak wymaga, by na powtarzające się posty odpisywac po prostu -
      poszukaj w wyszukiwarce.
      • oxy_gen_86 Re: Dlaczego nie korzystacie wyszukiwarki? 26.12.06, 15:44
        Wystraszona matka pisze o białej plamce na paznokciu maleńkiego dzieca
        >
        > bo zwyczajnie sie boi, i tyle. Ok, w wyszukiwarce znajdzie, ale czy można jej
        > napisac, żeby sobie, głupia sama znalazla, bo nie jestesmy od tego, by po raz
        n
        > -
        > ty tłumaczyć?

Wuwu ale spokojnie, poc o te nerwy?
        Nie wspomnialam nic o biednych i wystraszonych matkach! Jednak od tego sa fora
        dzieciece - niemowle itp. Tam na pewno przestraszona matka otrzyma konkretna
        odpowiedz. Wsparcie tez. To jest forum KOBIECE!
        Wyobrazasz sobie co by sie stalo gdyby nagle pojawili sie tutaj milosnicy
        rajdow samochodowych?

> ale czy można jej
        > napisac, żeby sobie, głupia sama znalazla, bo nie jestesmy od tego, by po raz
        n
        > -
        > ty tłumaczyć? Jak nie chcesz - nie odpisuj

Ale lubisz sobie dopowiadac. Nie napisalam rowniez tego, ze takie dziewczyny sa
        glupie.
        Nie odpisuje na takie watki bo mnie denerwuja. Zawyczaj odslylam do
        wyszukiwarki albo po prostu je ignoruje. Nawet jesli mam w tej kwestii cos do
        powiedzenia. Sama tez sie anuczylam;P - zanim zapytam to szukam. Jesli nie
        znajde konkretnej odpowiedzi wtedy pytam. Czasami warto odgrzebac stare watki -
        mozna znalezc wiele info. i osobistych doswiadczen forumowiczek.
        I - ku zdziwieniu niektorych - jeszcze zyje a reka od korzystania z wyszkiwarki
        mi nie odpadla.

Przeciez żadna za nas nie ma
        > podpisanej umowy z Gazetą na świadczenie usług na forach.

Hehe niektorzy chyba majasmile)

Poza tym każdy
        > przypadek jest inny, czasami warto jeszcze raz zapytac, niż szperac po
        archiwum

Czyli np. do jednego ginekologa trzba zalocyc koniecznie biale skarpetki i
        czerwona kraciasta spodnice a do innego koniecznie ciemne jeansy?

• Gość: wuwu Re: Dlaczego nie korzystacie wyszukiwarki? IP: *.eranet.pl 26.12.06, 18:47
          Sorry, jężeli odebrałaś to jako osobisty przytyk. Nie chciałam nikogo urazic
          ani wkurzyc. Po prostu pomijając przypadki lenistwa ze strony pytających, wiele
          kobiet oczekuję wsparcia, i sam pozytywny odzew na na post juz jest duża
          pomocą.Kiedyś napisałam tylko, ponieważ nie mogłam w żaden sposób pomóc, a na
          post choć dramatyczny nikt od kilku godzin się nie odezwał, ze po prostu"nie
          potrafie pomóc.Będe mocno trzymać kciuki". I dla tej osoby to wystarczyło. O
          takie przypadki mi chodzi. Często właśnie na takie posty odpisuje, na które
          nikt nie odpowiada, choć apel jest czasami /może na wyrost/ dramatyczny.I
          wystarczy, że napiszę, by poszukała w wyszukiwarce.
          Sorry jeszcze raz - to były luźne uwagi, ale nie pod Twoim adresem, w końcu
          skończyło się te pare klas podstawówki i czytanie ze zrozumieniem jest mi
          znane. Sic!
          Pozdrawiam swiątecznie!
          • oxy_gen_86 Re: Dlaczego nie korzystacie wyszukiwarki? 27.12.06, 13:37
            Wuwu ale ja sie wcale nie wkurzylam itp.

Mnie nie chodzi o watki w ktorych dziewczyny pytaja np. o jakis chirurgiczny
            zabieg ktory ich czeka itp.
            Chodzi mi gl. o watki dotyczace 1 wizyty u ginekologa czy zapomnianej tabletki,
            najhlepszych prezerwatyw itp. Przeciez o tym mozna poczytac w archiwum, tam na
            pewno znajdziemy odp na takie pytania!!
            Zauwaz, ze w kazdym watku o pierwszej wizycie pojawiaja sie takie same
            odpowiedzi. Przez to forum robi sie nudne, nieciekawe...

Rowniez pozdrawiam ale juz noworoczniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka