Dodaj do ulubionych

cholesterol

11.01.07, 17:02
w jaki sposob mozna obnizyc znacznie cholesterol?? co nalezy jesc, a czego unikac?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:12
      wyszukiwarka na spacerze?
      www.google.pl/search?hl=pl&q=cholesterol&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
      • Gość: sis Re: cholesterol IP: *.chello.pl 12.01.07, 01:33
        szczerze mowiąc niewiele wiem o tym jak obnizyc cholesterol za pomoca diety. do
        glowy przychodzi mi tylko czosnek. ale w aptece jest sporo preparatow ktore
        obnizaja poziom zlego cholesterolu. bo jeszcze wazne-robilas badanie na frakcje?
        czy tylko oglnie cholersterol? bo jesli tylko ten ogolny to koniecznie zrob
        frakcje-bedziesz wtedy wiedziala ile masz dobrego a ile zlego cholesterolu. I
        polecam specyfiki z apteki.
        (aha-no i pewnie mniej tluszczow zwierzecych, slodyczy, wiecej warzyw i owocow)
    • sandra.dubiel Re: cholesterol 28.02.26, 01:49
      Przede wszystkim zaczać uprawiać sport - np. spacer (tak, to też sport). Nie jeść tłustych serów, wędlin, mięs. U mnie przy wdrożeniu codziennego spaceru (20-30min), posiłków z większa ilością warzyw (nie owoców) i wlaczeniem cardiostatilu q10 obnizyl się cholesterol o połowe w dwa miesiace. Lekarz już chciał przepisywac statyny ale powiedzialam, ze najpierw chce tak sprobowac i dzieki Bogu, że się przeciwstawiłam lekom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka