Dodaj do ulubionych

Prawidłowy śluz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:24
Jak odróznić prawidłowy kremowy śluz u kobiety występujący zwykle po owulacji
od chorobowego występującego przy grzybicy??
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:27
      chociażby po tym, że płodny przemija; zreszta kobieta, ktora mniej wiecej wie,
      jak wyglada jej naturalna wydzielina w ciagu miesiaca, od razu orientuje sie, ze
      ma upławy
    • lilith76 Re: Prawidłowy śluz 12.01.07, 11:55
      Prawidłowy śluz jest biały lub przezroczysty, wodnisty.
      Kolor (zielony, brązowy, kremowy, ciemnawy) śluzu + mdławy zapach, to podejrzenie upławów.
      • Gość: Majka Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:56
        Hmmmmm. To ja już nie wiem. Bo u mnie kremowy śluz to norma, wystęuje często w
        cyklu ale nie zawsze, nie określiłabym go jako biały, w życiu nie miałam
        białego. Pachnie mlekiem w proszku. Tylko że dziś widziałam go jakby więcej niż
        zwykle, ale nie zbijał się w grudki. Nie wiem co to jest i czy mam się niepokoic.
        • Gość: e Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:08
          Napewno to nic niepokojacego, pachnie paleczkami i wszystko gra. Nie martw
          sie ....
          • Gość: Majka Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:12
            Ok smile
        • lilith76 Re: Prawidłowy śluz 12.01.07, 13:26
          To zapewne zwyczajny śluz, ale o innym odcieniu.
          Fakt, najlepiej się obserwować - od razu widać różnicę od zwyczajnego.

> Pachnie mlekiem w proszku.

Kiedy miałam stan zapalny, to upławy pachniały mi słodkawo, ale może to nie norma.
          • Gość: Majka Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:10
            Może to sprawa indywidualna. Jak ja miałam stan zapalny to brzydko pachniały,
            tak troche rybio ale nie słodko. Teraz tak nie mam, zapach jest własnie lekko
            słodki. W każdym razie mam sporo tej śmietany, serka czy nie wiem co to jest ;-/
            Faktycznie jest białawy bardziej niż kremowy. Na wszelki wypadek wezmę dziś
            lactovaginal.
            • edytka_73 Re: Prawidłowy śluz 12.01.07, 23:32
              A jak ze swędzeniem, pieczeniem, dyskomfortem - grzybica ma też taką stronę.
              • Gość: Majka Re: Prawidłowy śluz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:33
                Nie swędzi tylko mi mokro i musze wkładkę nosic. Zobaczę, może przejdzie po tym
                Lacto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka