Dodaj do ulubionych

nadżerka a bóle krzyża

IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:15
Czy możliwy jest związek między nadżerką szyjki macicy a bólami w krzyżu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:25
      nie przesadzasz?
    • Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:33
      a co to za pytanie??
      Od 3 miesięcy boli mnie kręgosłup, prześwietlenie nic nie wykazało, a mam
      nadzerkę.Przeczytałam na stronie www.resmedica.pl o nadżerkach cyt."Mogą
      wystąpić również bóle brzucha i okolicy krzyżowej o niewielkim nasileniu, będące
      wynikiem procesu zapalnego, jak również krwawienia lub plamienia, które
      pojawiają się po badaniu ginekologicznym lub stosunku płciowym i współistnieją z
      rozległymi zmianami."
      I pytam jak to jest w praktyce
      • jola_ep Re: nadżerka a bóle krzyża 16.01.07, 20:55
        > Od 3 miesięcy boli mnie kręgosłup, prześwietlenie nic nie wykazało

Prześwietlenie nie wykaże wszystkich przyczyn bólu kręgosłupa.

Pozdrawiam
        Jola
        • Gość: sundry Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:05
          Jest to możliwe.Ja przy nadżerce miałam bóle w krzyżu po stosunku.
    • Gość: aga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 16.01.07, 21:06
      a ja nie dziwię się pytaniu.
      W moim przypadku - bardzo bolał mnie krzyż a także czułam bóle w podbrzuszu -
      nie wiem czy to miało związek z moją cytologią III oraz CIN III (skutek
      usunięcie kawałka szyjki macicy) ale na pewno związek między stanami zapalnymi a
      takimi bólami istnieje. Poświadczam

Erka - a jak twoja cytologia i biocenoza pochwy (czystość?)
      • Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 21:43
        Cytologia III, jestem po wycinkach - dysplazja się nie potwierdziła, gin
        zaproponowała wymrażanie.
        • aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża 17.01.07, 18:20
          to super!!!!
          Chciałabym jeszcze tylko napisać iż na forum czytałam wypowiedź dziewczyny, u
          której zwana popularnie zmiana na szyjce - nadżerka okazała się wynikiem
          działania pewnych bakterii. Wykazało to dopiero pobranie materiału na posiew.
          Jeśli dokuczają takowe bakterie posiadasz - na powrót zmiany raczej długo nie
          poczekasz.

Czy badałaś się pod kątem wirusa DNA HPV?
          • Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:08
            Hpv pewnie mam bo w wycinkach wyszły mi koilocyty.
            Czyli co według Ciebie powinnam zrobić, nie wymrazać?
            • Gość: erka2 Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:54
              ja miałam cytologie 3 i miałam usuwaną chirurgicznie
              • Gość: aga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 20:09
                to miałaś już usuwany kawałek szyjki?
                • Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 20:31
                  Ja nie, ale erka2 chyba tak
                  • Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 20:33
                    Do erki2:
                    To znaczy miałaś usuwaną szyjke macicy??????Tylko na podstawie cytologii III, a
                    wycinki histopat?????
                    • Gość: aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 22:33
                      dopiero się wejrzałam - erki sa dwie aaaa
                    • Gość: erka2 Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:36
                      Mialam tylko częsć szyjki usuniętą {tzn.tam gdzie znajdowała się nadżerka} a
                      wcześniej miałam pobrany wycinek do badania histopatologicznego.Miałam 3 stopień
                      ale u mnie nie można było zrobić wypalanki bo był już ten ostatni krok do
                      wycięcia{komórek rakowych jeszcze nie było}całe szczęście.
                      pozdrawiam
            • Gość: aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 22:38
              ale nie wiesz czy masz na pewno.
              hm ja po usunięciu kawałka szyjki - nie mogę ryzykować Usuwałam nadżerkę, ale
              przed zabiegiem wykonałam cytologie oraz pobrany miałam wycinek na histopatologię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka