Gość: erka IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:15 Czy możliwy jest związek między nadżerką szyjki macicy a bólami w krzyżu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:25 nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:33 a co to za pytanie?? Od 3 miesięcy boli mnie kręgosłup, prześwietlenie nic nie wykazało, a mam nadzerkę.Przeczytałam na stronie www.resmedica.pl o nadżerkach cyt."Mogą wystąpić również bóle brzucha i okolicy krzyżowej o niewielkim nasileniu, będące wynikiem procesu zapalnego, jak również krwawienia lub plamienia, które pojawiają się po badaniu ginekologicznym lub stosunku płciowym i współistnieją z rozległymi zmianami." I pytam jak to jest w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: nadżerka a bóle krzyża 16.01.07, 20:55 > Od 3 miesięcy boli mnie kręgosłup, prześwietlenie nic nie wykazało Prześwietlenie nie wykaże wszystkich przyczyn bólu kręgosłupa. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sundry Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:05 Jest to możliwe.Ja przy nadżerce miałam bóle w krzyżu po stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 16.01.07, 21:06 a ja nie dziwię się pytaniu. W moim przypadku - bardzo bolał mnie krzyż a także czułam bóle w podbrzuszu - nie wiem czy to miało związek z moją cytologią III oraz CIN III (skutek usunięcie kawałka szyjki macicy) ale na pewno związek między stanami zapalnymi a takimi bólami istnieje. Poświadczam Erka - a jak twoja cytologia i biocenoza pochwy (czystość?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 21:43 Cytologia III, jestem po wycinkach - dysplazja się nie potwierdziła, gin zaproponowała wymrażanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża 17.01.07, 18:20 to super!!!! Chciałabym jeszcze tylko napisać iż na forum czytałam wypowiedź dziewczyny, u której zwana popularnie zmiana na szyjce - nadżerka okazała się wynikiem działania pewnych bakterii. Wykazało to dopiero pobranie materiału na posiew. Jeśli dokuczają takowe bakterie posiadasz - na powrót zmiany raczej długo nie poczekasz. Czy badałaś się pod kątem wirusa DNA HPV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:08 Hpv pewnie mam bo w wycinkach wyszły mi koilocyty. Czyli co według Ciebie powinnam zrobić, nie wymrazać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka2 Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:54 ja miałam cytologie 3 i miałam usuwaną chirurgicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 20:09 to miałaś już usuwany kawałek szyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 20:31 Ja nie, ale erka2 chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 20:33 Do erki2: To znaczy miałaś usuwaną szyjke macicy??????Tylko na podstawie cytologii III, a wycinki histopat????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 22:33 dopiero się wejrzałam - erki sa dwie aaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka2 Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:36 Mialam tylko częsć szyjki usuniętą {tzn.tam gdzie znajdowała się nadżerka} a wcześniej miałam pobrany wycinek do badania histopatologicznego.Miałam 3 stopień ale u mnie nie można było zrobić wypalanki bo był już ten ostatni krok do wycięcia{komórek rakowych jeszcze nie było}całe szczęście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga55jaga Re: nadżerka a bóle krzyża IP: *.sieci.fonet.pl 17.01.07, 22:38 ale nie wiesz czy masz na pewno. hm ja po usunięciu kawałka szyjki - nie mogę ryzykować Usuwałam nadżerkę, ale przed zabiegiem wykonałam cytologie oraz pobrany miałam wycinek na histopatologię Odpowiedz Link Zgłoś