atina11 17.02.07, 09:39 Mam takie pytanie , czy trzeba odczekac jakiś okres między odstawieniem tabletk a ewentualną ciążą? Czy staranie się w pierwszym cyklu PO nie przyniesie szkody dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: tabl. anty. a ciąża 17.02.07, 09:50 Nie jestem lekarzem wiec nie znam "za i przeciw", napisze ci za to tylko jedno, juz to zreszta pisalam w innych watkach takich jak twoj: w mojej rodzinie sa dwa przypadki zajscia w ciaze po tabletkach: jedna w iesiac po odstawieniu, drga w 3 mies. po odstawieniu. Dzieciaki sa 100% zdrowe. Natomiast to nie musi byc zadna regula. Odpowiedz Link Zgłoś
lemiwawa 3 m-ce 17.02.07, 11:52 ginekolodzy zalecają trzy miesiące po odstawieniu Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia_do_kwadratu Re: tabl. anty. a ciąża 17.02.07, 18:04 Ja zaszłam w ciąże kilka dni po odstawieniu tabletek. Mój synek ma teraz 7 lat i jest zdrowym i wesołym chłopcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: tabl. anty. a ciąża IP: *.184.broadband6.iol.cz 17.02.07, 18:08 Ja tez zaszlam w ciaze zaraz po odstawieniu i dziecko urodzilo sie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: tabl. anty. a ciąża IP: *.tpnet.pl 17.02.07, 18:17 Z ciaza po tabletkach nie nalezy sie spieszyc nie dlatego, zeby dziecku nic nie bylo tylko dlatego, zeby zmniejszyc ryzyko ciazy mnogiej. Po odstawieniu tabletek jest wiesze ryzyko nadmiernej produkcji w jajnikach i stad moze byc wieksze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej. Wiec jesli nie wyobrazasz sobie miec blizniaki - lepiej poczekac kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tabl. anty. a ciąża IP: 161.85.127.* 20.02.07, 15:22 powiem ci tak. bylam u kilku gin jak chcialam zaczac sie starac o dziecko a bralam tabletki. kazdy z nich powiedzial i co innego. jeden, ze mozna od razu sie starac, drugi orzekl, ze trzeba odczekac 3 miesiace, a trzeci pol roku. ja wyciagnelam wiec srednia wychodzi wiec 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś