Dodaj do ulubionych

Przerost błony śluzowej

IP: *.citysat.com.pl 23.02.07, 14:59
Witam! Byłam na wizycie u ginekologa i stwierdził u mnie własnie przerost
błony sluzowej- i chce skierować mnie na operacje - miała któraś z Was coś
takiego- strasznie sie boje - mozecie mi napisac czy to skomplikowana sprawa a
moze mozna to jakos inaczej wyleczyc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Przerost błony śluzowej IP: *.chello.pl 23.02.07, 16:11
      do Iwony.Nigdy nie słyszałam żeby przerost błony śluzowej macicy musiał być
      operowany. Owszem jest to niebezpieczne bo może prowadzić do powstania
      mięśniaków. Miałam coś takiego w wieku 27 lat, teraz mam 45. Przedłużały mi się
      miesiączki nawet do 12 dni. W moim przypadku skończyło się oczyszczeniem jamy
      macicy. Jednak kilka lat później stwierdzono u mnie mięśniaka, którego mam do
      dzisiaj ale jast mały i nie rośnie. Niewątpliwie od tamtego czasu wprowadzono
      inne metody leczenia, niekoniecznie operacyjne.Proponuję odwiedzić innego
      lekarza i zrobić dokładne badania. Na razie nie masz się co zamartwiać na zapas.
      • Gość: zaraz_zaraz Re: Przerost błony śluzowej IP: 62.121.129.* 23.02.07, 16:19
        Przerost błony śluzowej macicy nie ma nic wspólnego z mięśniakami. I czasem może
        być leczony operacyjnie, ale to zależy od przyczyny tego przerostu.
        • marzpol1 Re: Przerost błony śluzowej 23.02.07, 18:06
          Kochana chodzi o to,ze zrobią Ci prawdopodobnie łyzeczkowanie macicy -a robi
          sie to pod narkozą ,więc nic nie bedzie bolało.nie martw sie na zapas. Jezeli
          masz przerost ,to pewnie masz bardzo obfite miesiączki i to jest b.
          niebezpieczne dla zdrowia.pozdrawiam. M.
    • Gość: Inna Re: Przerost błony śluzowej IP: *.siec.idealan.pl 16.05.18, 11:34
      Ja miałam taki zabieg w znieczuleniu ogólnym które trwalo 30min.Jest to histeroskopia .I miałam.ablacje endometrium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka