dobi8 07.05.03, 16:27 podczas badania ginekologicznego lekarz jest w stanie reka sprawdzic czy jest sie w ciazy.co on bada zeby wyczuc objawy?jak to sie nazywa z anatomicznego punktu widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonka50 Re: Badanie ginekologiczne!!!!-pomocy 07.05.03, 18:23 Bada macicę-czy jest powiększona i rozpulchniona-jeżeli tak stwierdza ciążę-ok. 2 tyg. po braku miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Badanie ginekologiczne!!!!-pomocy 07.05.03, 19:22 iwonka50 napisała: > Bada macicę-czy jest powiększona i rozpulchniona-jeżeli tak stwierdza ciążę- ok. > > 2 tyg. po braku miesiączki. hmmm, mam wrażenie, że się mylisz. 2 tyg. po braku miesiączki można stwierdzić ciążę przy pomocy testu z moczu, badanie beta HCG z krwi, lub usg przezpochwowe, raczej nie ma szans na stwierdzenie ciąży podczas zwykłego badania ginekologicznego w tym terminie. Powód: macica może nie być powiększona nawet do 6-7 tyg. po zapłodnieniu. Szyjka macicy, owszem, może być rozpulchniona, ale to niekoniecznie musi być objawem ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Badanie ginekologiczne!!!!-pomocy 08.05.03, 10:21 Dokładnie. Mój lekarz twierdzi, że "wybadanie" ciąży w 6-7 tygodniu to kwestia przypadku i tak naprawdę zaczyna być to możliwe w tydzień, dwa później. pozdrawiam Dorota i dwa able (28/09) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: Badanie ginekologiczne!!!!-pomocy 08.05.03, 13:20 Ja miałam termin miesiączki 1 września a 17 września doktor stwierdziła ciążę bez żadnych wątpliwości, także 2 tyg. i 3 dni po braku miesięczki-nie bądżmy takimi formalistami. Odpowiedz Link Zgłoś