vin 28.11.01, 10:00 Czy HSG jest bolesnym badaniem i czy po jego wykonaniu mozna od razu udac sie do domu ? Z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: HSG IP: *.man.poznan.pl 28.11.01, 10:05 Ze znieczuleniem spokojnie da się przeżyć. Myślę, że nie ma się czego bać. Ja miałam robione HSG w Poznaniu na Polnej i tam mają zwyczaj nie wypuszczać do domu od razu po badaniu. Dopiero na drugi dzień. Jak jest gdzie indziej to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: HSG do Gosi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 21:53 Gosiu, czy mogłabyś mi dokładnie opisać, jak przebiegało badanie? Jest to dla mnie bardzo istotne, ponieważ wybieram się właśnie na Polną i mam dużego stracha. Na jakim oddziale robiono Ci HSG? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta Re: HSG 28.11.01, 10:23 Ja miałam HSG przy znieczuleniu ogólnym, to trwa chyba parę - parenascie minutek. Oczywiscie nic boleć nie może, potem mozna mieć jedynie sensacje z mdłościami, jak to bywa po znieczuleniu, ale też niekoniecznie. Do domu wypisuja na drugi dzień, bo konieczna jest obserwacja po podaniu kontrastu - to asekuracja, na wypadek, gdyby reakcja była nie taka, ale chyba to się zdarza szalenie rzadko.generalnie - spoko, więc powodzenia, pozdro, Ed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: HSG IP: 195.82.160.* 28.11.01, 16:27 Ja miałam wczoraj robione HSG w Bytomiu. Dostałam jedynie "głupiego Jasia" i w ogóle mnie nie bolało, gorzej było z wbijaniem igły...Trwało faktycznie 10 mninut, potem poleżałam może godzinkę i mąż zabrał mnie do domu. Poza tym, że byłam strasznie śpiąca po "Jasiu", czułam się bardzo dobrze. Dzisiaj mam lekkie plamienie. Pani, która miała przede mną robiony zabieg, mówiła, że boli wtedy, gdy coś jest nie tak, a jak wszystko jest w porządku, tzn. nie ma zrostów itp. to nie boli. U mnie się to potwierdziło. Powodzenia, Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: HSG 29.11.01, 17:08 zazwyczaj po hsg przynajmniej kilka godzin obserwujwe sie pacjentke, czy nie doszło do podraznienia otrzewnej i przydatków.MA Odpowiedz Link Zgłoś