ania.silenter 24.04.07, 14:42 Chciałabym zrzucić ok. 10-12 kg. Zastanawiam się nad zażywaniem Meridii. Jednyne co mnie hamuje to niepochlebne opinie o tym specyfiku. Czy ktoś brał? Czy wystąpił efekt jo-jo?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-ronka ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 15:21 uwieliam słodycze i zawsze cięzko mi było rozstać się z czekoladą czy batonikiem. Wchodziłam w ciuchy coraz większe i większe aż miałam tego dość.Kupiłam (dostałam od koleżanki)meridie15 i poszło z górki. Zaczęłam stosować 15 czerwca a 30 czerwca miałam już 8 kg mniej. No i zero apetytu na słodycze,w sklepie je poprostu mijam bo nie lubię,nie chcę,nie kuszą mnie. Brałam ten lek 8 miesięcy i schudłam do listopada 28 kg. Obecnie nadrobiłam te 3-4 kg ale tylko z winy siedzącej pracy.No ale co to jest 3-4 kilo wobec rozmiaru 46 a obecnie 38)))) Jedyna wada przyjmowania tego leku to suchośc w ustach.Piłam mnóstwo wody mineralnej i ciągle chodziłam z butelką nałęczowianki Plusy: zmiana nawyków żywieniowych bo nie najadasz się,odrzuca Cię od świństw w stylu chipsy,mcdonald,głebowki tłuszcz,kanapki w ilościach hurtowych. Plus to również picie wody a nie napoje gazowane czy kawa. Plus to również wspaniałe samopoczucie bo chudniesz,kupujesz mniejsze ubrania i w końcu wyglądasz jak kobita. Minusy: suchośc w ustach,czasem szybsze bicie serca Ja przyjmując meridię nie brałam tabletek antykoncepcyjnych,nie chorowałam i nie przyjowałam innych leków.Nie choruję od 15 lat więc grypa,katar czy gardło są mi obce.Nie mam problemów z tarczycą,wątrobą czy sercem. Znajoma lekarka również ten lek brała i wiem,że nie ma skutków ubocznych jakimi straszą nas niekórzy lekarze.Skoro sa to dlaczego oni również to łykają? Koleżanka,której poradziłam ten lek poszła do dietetyka ale jej dietetyk dąła tylko meridię10 a ona jest słabsza i dłużej czeka się na efekty. Aha wyprzedzając pytania-nie mam obwisłej skóry i nie mam celulitu.Czuję się dobrze i mam nową szafę ubrań,które kupuję w Reserved a nie w Puszystej pani Mój mąż schudł pijąc herbatę Herbapolu.Schudł 15 kg zaś koleżanka po tej herbatce przytyła.....10kg Aniu,musisz prozmawiać z lekarzem albo farmaceutką na temat swojego stanu zdrowia.Ja wiem,że meridia jest lepsza niż adipex i jesli jesteś zdrowa to po rozmowie z doktorem spróbuj.Przecież po 15 czy 30 tabletkach możesz je odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 15:32 a-ronka napisała: > Aniu,musisz prozmawiać z lekarzem albo farmaceutką na temat swojego stanu > zdrowia.Ja wiem,że meridia jest lepsza niż adipex i jesli jesteś zdrowa to po > rozmowie z doktorem spróbuj.Przecież po 15 czy 30 tabletkach możesz je odstawić Pewnie, że najpierw skonsultuję się z lekarzem lub farmaceutą. Z tego co piszesz - warto. Super. Spróbuję, przecież w każdej chwili mogę przestać zażywać. Dzięki za odpowiedź)). Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 21:44 Z rozmów ze znajomymi w tym również z lekarką wiem, że reakcje sa różne i trudne do przewidzenia. Owa koleżanka lekarka musiała odstawić bo czuła się na tyle źle, że nie mogła normalnie pracować.Miała zawroty głowy, zaburzenia rytmu serca i wrażenie "pływającej rzeczywistości" Inna znajoma brała i było ok. Sama się mocno zastanawiałam ale raczej muszę odpuścić bo miewam częstoskurcz i nie chciałabym sobie fundować częstszych napadów Suma nie jest mała i głupio wrzucić parę stów w błoto jak się okaże, że nie można brać. Odpowiedz Link Zgłoś
sulamita Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 22:56 mnie pomogła ta mridia!Brałam miesiąc, potem już nie musiałam - nawyki zmieniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_9 Re: ja schudlam 15 kilo dzieki meridii :) 24.04.07, 23:10 możecie mi dziewczyny powiedzieć ile te tabletki kosztują..??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_9 Re: od 95 zl do prawie 400 w zaleznosci od apteki 24.04.07, 23:14 no to dużo ale chyba się opłaca.. tutaj dziewczyna mówi że brała meridę 15 to są jakiejś rózne.. wogle czym sie róznią/?? Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: od 95 zl do prawie 400 w zaleznosci od apteki 25.04.07, 03:35 kasiulka_9 napisała: > no to dużo ale chyba się opłaca.. tutaj dziewczyna mówi że brała meridę 15 to > > są jakiejś rózne.. wogle czym sie róznią/?? Meridia 10 jest słabsza o połowę, Meridia 15 mocniejsza ). Cena Meridia10 97 zł. Meridia 15 117 zł. U mnie wystąpił skutek nie wymieniony na ulotce: Meridię brałam ok. 11-12 w południe. Ok. 16-17 zaczynało mną "trząść" i było mi okropnie zimno (do wieczora). I tak codziennie. Innych objawów ubocznych (suchość w ustach, kołatanie serca)itp. nie miałam. ps,do Meridii trzeba być zdrowym "jak koń". Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowa Re:do a-ronki 25.04.07, 10:48 A-ronko ile masz lat? sorry że tak obcesowo ale schudłaś doklładnie tyle ile ja chcę i pocieszyłaś mnie, że nie masz zadnej obwisłej skóry a tego się boję. Ja mam 34 lata i słyszę , że w tym wieku to już niestety nie da się wrócić do jędrności ((( Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:01 skąd wy te ceny bierzecie? ja się spotkałam po 50 zł za 10 a na poważnie to uważam że dla 10 kilogramów szkoda się truć! to lek dla otyłych!!! a nie dla tych co mają nadwagę Odpowiedz Link Zgłoś
palolinkaa Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:09 taa moim zdaniem czy za 10 czy za 50 czy za 100 zl to to samo swinstwo i trucizna Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:51 Moja siostra chcaila odchudzac sie merida, ale pani doktor polecila jej BADIAGĘ, tabletki homeopatyczne, schudła dzięki nim 28kg - cena ok 18 zł. teraz ja szykuje sie do odchudzania badiagą. Odpowiedz Link Zgłoś
palolinkaa pytanie do BURKI 25.04.07, 10:08 a czy ta badiage mozna zarzywac karmiac piersia?? Odpowiedz Link Zgłoś
nusia_135 pytanie do Burki - nr 2 :) 25.04.07, 10:53 a w jakim czasie siostra schudła aż tyle? I czy oprócz brania tabletek i oczywiście zmniejszenia spożywanych porcji coś jeszcze robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:56 mój znajomy brał meridię i nabawił się nadcisnienia jest to lek faktycznie dla zdrowych osób ja stosuję dietę " połowa mniej" czyli jem połowę tego co zwykle, więcej ruchu a że teraz jest cieplej i z ruchem lepiej i nie powiem są wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
palolinkaa Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:07 mmmm zaciewakil mnie ten temat.tylko za bardzo nie wiem o czym mowicie-meridia?? co takiego??tez marze o tym aby zrzucic pare kilogramow.prosze rozjasnijcie mi umysl na temat tego cuda-czytajac widze ze jest bardzo skuteczny.a ile to cos kosztuje??pewnie drogie jest co??a w czasie karmienia mozna stosowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:24 hmmm dziewczyny wyzej napisaly ile to kosztuje, nawet w temacie watkow. wrzuc w google haslo - bedzie mnostwo informacji na ten temat. sa tez ulotki do przeczytania. poza tym musisz zapytac sie lakarza - watpie, ze w czasie karmienia mozna to cos brac. Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:28 Meridia jest LEKIEM (działa na ośrodek łakienia w mózgu) na receptę dla osób OTYŁYCH , a nie dla takich mających nadwagę i pragnących zrzucić kilka czy kilkanaście kg. Takim osobom poleca się DIETĘ I RUCH, a nie Meridię., przy której też się stosuje taką samą dietę i ruch. I która to Meridia posiada ogromną ilość skutków ubocznych. A ceny wyżej podane są. Nie rozumiem brania Meridii "bo mam 10 kg do zrzucenia". To do roboty(ruszać się) a nie tabletki łykać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Royalmail 25.04.07, 11:17 royalmail napisała: > > Nie rozumiem brania Meridii "bo mam 10 kg do zrzucenia". To do roboty(ruszać > się) a nie tabletki łykać ;p To co mnie? Mam 10-12 kg do zrzucenia po ciążach. Przez dwa lata nie udało się: ((( a ruszałam się dość dużo. Od dwóch tygodni mam złamaną nogę. Więc Twoje rady mogę sobie wsadzić((, przynajmniej przez 3 miesiące. Pytałam o Meridię a nie o głupie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
mijas_costa Re: Royalmail 25.04.07, 12:05 Nie oburzaj sie tak bo royalmail ma racje.Bynajmniej nie daje ci glupich rad. Odpowiedz Link Zgłoś
duzozaduzo Re: Royalmail 25.04.07, 12:18 skoro nie możesz się ruszać to co Ci da Meridia? nawet biorąc ten lek trzeba mieć dietę i dużo ruchu!!! Meridia gasi łaknienie i łatwiej utrzymać dietę, ale jest przy niej także więcej energii co można wykorzystać na ćwiczenia, i nie dajemy Ci głupich rad, na opakowaniu wyraźnie pisze że to lek dla otyłych! wątpię aby jakiś lekarz ( bez znajomości) przepisał Ci ten lek wiedząc ile chcesz zrzucić , w internecie nie kupuj bo to kupa syfu jest, Meridia w aptece tak spadła na cenie ponieważ w necie pod nazwą meridia, adipex itd...zwykłe prochy sprzedają.... a ludzie to kupują. Jak Ci się wygoi noga to przejdź na diete i porządne ćwiczenia a nie wierz w cuda, że Meridia pozwoli Ci schudnąć gdy będziesz sobie leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Duzozaduzo 25.04.07, 12:43 Dietę trzymać mogę nawet ze złamaną nogą. A później do tego dojdzie ruch. Czy to tak trudno pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: Duzozaduzo 25.04.07, 12:47 no, jak się chcesz przejechac na amfie, to prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter w aptece sprzedają amfę??? 25.04.07, 12:51 mam zaufanego lekarza - jeśli to prawda z tą amfą w składzie Mieridii to mogę się pożegnać z receptą((. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: w aptece sprzedają amfę??? 25.04.07, 13:15 www.wiadomosci24.pl/artykul/w_internecie_wciaz_kwitnie_handel_zabojczymi_lekami_19306.html www.google.pl/search?hl=pl&q=meridia%2C+amfetamina&btnG=Szukaj&lr= gratuluje lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
coosiko co z tego wynika...? 25.04.07, 14:07 że, Meridia jest dostępna w polskich aptekach?... Że konieczna jest recepta? Pytam tak dla upewnienia... bo tak czytam, czytam i już mam małego kołomyja... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:14 coosiko napisała: > że, Meridia jest dostępna w polskich aptekach?... jest dostępna na 100%. wiem, bo się dowiadywałam Że konieczna jest recepta? tak, bez recepty w aptece Ci nie sprzedadzą Z tego co rozumiem posiada ona w składzie nie amfetaminę ale substancję, która działa jak amfa((. Nie powiem, żebym była tym zachwycona((. Jeśli w ogóle się zdecyduję na Maeridię to z opcją natychmiastowego przerwania kuracji jak coś będzie nie tak((. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:34 to dość niezwykłe, że w ogóle chcesz wziąc do usta takie świństwo i czekac na ewentualne skutki Odpowiedz Link Zgłoś
coosiko Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:37 Hm... To widzę Aniu, że na ten temat zapatrujemy się podobnie Ale chyba spróbowac warto. Ja jestem już troszkę zdesperowana w tym temacie. Męczy mnie rozmiar jaki osiągnęłam i mimo, iż byłam pewna, że nie będę musiała się do niego "przywiązywac", nie mogę drgnąc z miejsca... Dotychczasowe moje "metody" nie odnoszą rezultatu No cóż w takim razie życzę satysfakcjonujących efektów kuracji i ZDROWIA!!! Pozdrawiam Coosiko Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: Royalmail 25.04.07, 17:21 Wybacz, ale w takim tonie nie dyskutuję. Niegrzecznym. Rada, że aby schudnąć trzeba być na diecie i się ruszać, jest GŁUPIA ? Hmmmmm Napisałam Ci o Meridii FAKTY. A brałam już w życiu i Meridię, i bywało tak, że schudłam 20 kilka kg dzięki wyłącznie ruchowi i diecie. I mając złamaną nogę, chyba bym odłożyła dietę (nawet z Meridią) na później łącząc ją z ruchem - tym bardziej, że pewnie czeka Cię też rehabilitacja - organizm i bez tego jest obciążony. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Royalmail 25.04.07, 17:45 royalmail napisała: > Wybacz, ale w takim tonie nie dyskutuję. Niegrzecznym. No, tu masz absolutną rację. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter I jeszcze... 25.04.07, 17:46 Myśl o tym ,że leżę i tyję (przez tą złamaną nogę) doprowadza mnie do szału: ((((. Zamiast ćwiczyć albo choć ruszać się normalnie....Buuuuuuuuuuuu((((. Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail ania 26.04.07, 00:10 ania.silenter napisała: > Myśl o tym ,że leżę i tyję (przez tą złamaną nogę) doprowadza mnie do szału: > ((((. Zamiast ćwiczyć albo choć ruszać się normalnie....Buuuuuuuuuuuu((((. Świetnie to rozumiem, aniu Też tak miałam (leżałam prawie całą ciążę) i myślałam .... i wydawało mi się, że jestem każdego dnia grubsza i grubsza... Kurcze, no i byłam coraz grubsza ). Trzymaj się ...będzie dobrze . To nie koniec swiata, zrzucisz to z łatwością, zobaczysz <pocieszam]. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Royalmail, dzięki za pocieszenie:))) 26.04.07, 08:55 Muszę wziąć się w garść i nie marudzić. Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Odchudzanie - Meridia IP: 212.160.111.* 30.07.07, 17:34 Nie wypowiadaj się w taki sposób na takim forum! poczytaj dokłądnie co ludzie pisza! Nie kazdy jest leniwy. Nie ma mowy w moim przypadku o siłowni, aerobiku, basenie (nie mam go w mojej miejscowosci) - bo nie mam na to czasu wychowując sama 2 małych dzieci i pracując zawodowo. Latam jak durna, ciągle w biegu, w stresie....nie chudnę - przeciwnie - tyję! w kółko jem, w kólko niby jestem głodna!! badania mam ok - morfologia, tarczyca i inne pierdoły - wiec nie pisz mi tu że mam sie ruszac GBURASIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 16:11 Macie tu forum o Meridii forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46219 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Odchudzanie - Meridia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:27 proponuję zamiast polecania tamtego forum przeczytać najpierw to miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4253590.html Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Odchudzanie - Meridia 31.07.07, 14:20 Ola to nie na temat. Meridia to nie Adipex. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.z.kontem Re: Odchudzanie - Meridia 31.07.07, 15:30 smolkowicz_a napisała: > Ola to nie na temat. Meridia to nie Adipex. owszem, jak najbardziej NA TEMAT Meridia to czysta sibutramina, który działa podobnie jak amfetamina Adipex przecież także nie ma w swoim składzie czystej amfetaminy, tylko jej pochodne i jakimi nazwami handlowymi ich nie ochrzcić, i jakiej ideologii nie stosować to i tak okazuje się, że to jednakie świństwa w wolnej chwili - ku uwadze gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/705990.html www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=19504&strona=5 a gdyby artykułu wyżej nie chciało ci się czytać całego, to jako ciekawostkę podaję główny powód zatrzymania chińskiego świństwa: " Powodem zatrzymania preparatu było to, że zawiera SIBUTRAMINę" Odpowiedz Link Zgłoś