Dodaj do ulubionych

Odchudzanie - Meridia

24.04.07, 14:42
Chciałabym zrzucić ok. 10-12 kg. Zastanawiam się nad zażywaniem Meridii.
Jednyne co mnie hamuje to niepochlebne opinie o tym specyfiku. Czy ktoś brał?
Czy wystąpił efekt jo-jo??
Obserwuj wątek
    • a-ronka ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 15:21
      uwieliam słodycze i zawsze cięzko mi było rozstać się z czekoladą czy
      batonikiem.
      Wchodziłam w ciuchy coraz większe i większe aż miałam tego dość.Kupiłam
      (dostałam od koleżanki)meridie15 i poszło z górki.
      Zaczęłam stosować 15 czerwca a 30 czerwca miałam już 8 kg mniej.
      No i zero apetytu na słodycze,w sklepie je poprostu mijam bo nie lubię,nie
      chcę,nie kuszą mnie.
      Brałam ten lek 8 miesięcy i schudłam do listopada 28 kg.
      Obecnie nadrobiłam te 3-4 kg ale tylko z winy siedzącej pracy.No ale co to jest
      3-4 kilo wobec rozmiaru 46 a obecnie 38smile))))
      Jedyna wada przyjmowania tego leku to suchośc w ustach.Piłam mnóstwo wody
      mineralnej i ciągle chodziłam z butelką nałęczowiankismile

Plusy:
      zmiana nawyków żywieniowych bo nie najadasz się,odrzuca Cię od świństw w stylu
      chipsy,mcdonald,głebowki tłuszcz,kanapki w ilościach hurtowych.
      Plus to również picie wody a nie napoje gazowane czy kawa.
      Plus to również wspaniałe samopoczucie bo chudniesz,kupujesz mniejsze ubrania i
      w końcu wyglądasz jak kobita.

Minusy:
      suchośc w ustach,czasem szybsze bicie serca

Ja przyjmując meridię nie brałam tabletek antykoncepcyjnych,nie chorowałam i
      nie przyjowałam innych leków.Nie choruję od 15 lat więc grypa,katar czy gardło
      są mi obce.Nie mam problemów z tarczycą,wątrobą czy sercem.
      Znajoma lekarka również ten lek brała i wiem,że nie ma skutków ubocznych jakimi
      straszą nas niekórzy lekarze.Skoro sa to dlaczego oni również to łykają?
      Koleżanka,której poradziłam ten lek poszła do dietetyka ale jej dietetyk dąła
      tylko meridię10 a ona jest słabsza i dłużej czeka się na efekty.
      Aha wyprzedzając pytania-nie mam obwisłej skóry i nie mam celulitu.Czuję się
      dobrze i mam nową szafę ubrań,które kupuję w Reserved a nie w Puszystej panismile

Mój mąż schudł pijąc herbatę Herbapolu.Schudł 15 kg zaś koleżanka po tej
      herbatce przytyła.....10kgsmile
      Aniu,musisz prozmawiać z lekarzem albo farmaceutką na temat swojego stanu
      zdrowia.Ja wiem,że meridia jest lepsza niż adipex i jesli jesteś zdrowa to po
      rozmowie z doktorem spróbuj.Przecież po 15 czy 30 tabletkach możesz je odstawić.
      • ania.silenter Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 15:32
        a-ronka napisała:

> Aniu,musisz prozmawiać z lekarzem albo farmaceutką na temat swojego stanu
        > zdrowia.Ja wiem,że meridia jest lepsza niż adipex i jesli jesteś zdrowa to po
        > rozmowie z doktorem spróbuj.Przecież po 15 czy 30 tabletkach możesz je
        odstawić

Pewnie, że najpierw skonsultuję się z lekarzem lub farmaceutąwink. Z tego co
        piszesz - warto. Super. Spróbuję, przecież w każdej chwili mogę przestać
        zażywać.
        Dzięki za odpowiedźsmile)).
        • loganmylove Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 21:44
          Z rozmów ze znajomymi w tym również z lekarką wiem, że reakcje sa różne i
          trudne do przewidzenia. Owa koleżanka lekarka musiała odstawić bo czuła się na
          tyle źle, że nie mogła normalnie pracować.Miała zawroty głowy, zaburzenia rytmu
          serca i wrażenie "pływającej rzeczywistości" Inna znajoma brała i było ok. Sama
          się mocno zastanawiałam ale raczej muszę odpuścić bo miewam częstoskurcz i nie
          chciałabym sobie fundować częstszych napadówsad Suma nie jest mała i głupio
          wrzucić parę stów w błoto jak się okaże, że nie można brać.
          • sulamita Re: ja brałam i schudłam 28 kg 24.04.07, 22:56
            mnie pomogła ta mridia!Brałam miesiąc, potem już nie musiałam - nawyki
            zmieniłam.
            • shady27 ja schudlam 15 kilo dzieki meridii :) 24.04.07, 23:07

• kasiulka_9 Re: ja schudlam 15 kilo dzieki meridii :) 24.04.07, 23:10
                możecie mi dziewczyny powiedzieć ile te tabletki kosztują..???
                • shady27 od 95 zl do prawie 400 w zaleznosci od apteki 24.04.07, 23:11

• kasiulka_9 Re: od 95 zl do prawie 400 w zaleznosci od apteki 24.04.07, 23:14
                    no to dużo ale chyba się opłaca..smile tutaj dziewczyna mówi że brała meridę 15 to
                    są jakiejś rózne.. wogle czym sie róznią/??
                    • royalmail Re: od 95 zl do prawie 400 w zaleznosci od apteki 25.04.07, 03:35
                      kasiulka_9 napisała:

> no to dużo ale chyba się opłaca..smile tutaj dziewczyna mówi że brała meridę 15
                      to
                      >
                      > są jakiejś rózne.. wogle czym sie róznią/??

Meridia 10 jest słabsza o połowę, Meridia 15 mocniejsza smile).
                      Cena Meridia10 97 zł. Meridia 15 117 zł.

U mnie wystąpił skutek nie wymieniony na ulotce: Meridię brałam ok. 11-12 w
                      południe. Ok. 16-17 zaczynało mną "trząść" i było mi okropnie zimno (do
                      wieczora). I tak codziennie. Innych objawów ubocznych (suchość w ustach,
                      kołatanie serca)itp. nie miałam.
                      ps,do Meridii trzeba być zdrowym "jak koń".
      • jednorazowa Re:do a-ronki 25.04.07, 10:48
        A-ronko ile masz lat? sorry że tak obcesowo ale schudłaś doklładnie tyle ile ja
        chcę smile i pocieszyłaś mnie, że nie masz zadnej obwisłej skóry a tego się boję.
        Ja mam 34 lata i słyszę , że w tym wieku to już niestety nie da się wrócić do
        jędrności sad(((
    • niya Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:01
      skąd wy te ceny bierzecie? ja się spotkałam po 50 zł smile za 10 a na poważnie to
      uważam że dla 10 kilogramów szkoda się truć! to lek dla otyłych!!! a nie dla
      tych co mają nadwagę
      • palolinkaa Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:09
        taa moim zdaniem czy za 10 czy za 50 czy za 100 zl to to samo swinstwo i
        trucizna
    • burka11 Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:51
      Moja siostra chcaila odchudzac sie merida, ale pani doktor polecila jej
      BADIAGĘ, tabletki homeopatyczne, schudła dzięki nim 28kg - cena ok 18 zł. teraz
      ja szykuje sie do odchudzania badiagą.
      • palolinkaa pytanie do BURKI 25.04.07, 10:08
        a czy ta badiage mozna zarzywac karmiac piersia??
      • nusia_135 pytanie do Burki - nr 2 :) 25.04.07, 10:53
        a w jakim czasie siostra schudła aż tyle? I czy oprócz brania tabletek i
        oczywiście zmniejszenia spożywanych porcji wink coś jeszcze robiła?
    • karambol45 Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 07:56
      mój znajomy brał meridię i nabawił się nadcisnienia
      jest to lek faktycznie dla zdrowych osób
      ja stosuję dietę " połowa mniej" czyli jem połowę tego co zwykle, więcej ruchu
      a że teraz jest cieplej i z ruchem lepiej i nie powiem są wyniki
    • palolinkaa Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:07
      mmmm zaciewakil mnie ten temat.tylko za bardzo nie wiem o czym mowicie-meridia??
      co takiego??tez marze o tym aby zrzucic pare kilogramow.prosze rozjasnijcie mi
      umysl na temat tego cuda-czytajac widze ze jest bardzo skuteczny.a ile to cos
      kosztuje??pewnie drogie jest co??a w czasie karmienia mozna stosowac??
      • hratli Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:24
        hmmm dziewczyny wyzej napisaly ile to kosztuje, nawet w temacie watkow. wrzuc w
        google haslo - bedzie mnostwo informacji na ten temat. sa tez ulotki do
        przeczytania. poza tym musisz zapytac sie lakarza - watpie, ze w czasie
        karmienia mozna to cos brac.
      • royalmail Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 10:28
        Meridia jest LEKIEM (działa na ośrodek łakienia w mózgu) na receptę dla osób
        OTYŁYCH , a nie dla takich mających nadwagę i pragnących zrzucić kilka czy
        kilkanaście kg. Takim osobom poleca się DIETĘ I RUCH, a nie Meridię., przy
        której też się stosuje taką samą dietę i ruch. I która to Meridia posiada
        ogromną ilość skutków ubocznych.
        A ceny wyżej podane są.

Nie rozumiem brania Meridii "bo mam 10 kg do zrzucenia". To do roboty(ruszać
        się) a nie tabletki łykać ;p
        • ania.silenter Royalmail 25.04.07, 11:17
          royalmail napisała:

>
          > Nie rozumiem brania Meridii "bo mam 10 kg do zrzucenia". To do roboty(ruszać
          > się) a nie tabletki łykać ;p

To co mnie? Mam 10-12 kg do zrzucenia po ciążach. Przez dwa lata nie udało się:
          ((( a ruszałam się dość dużo. Od dwóch tygodni mam złamaną nogę. Więc Twoje
          rady mogę sobie wsadzićsad((, przynajmniej przez 3 miesiące. Pytałam o Meridię a
          nie o głupie radysad.
          • mijas_costa Re: Royalmail 25.04.07, 12:05
            Nie oburzaj sie tak bo royalmail ma racje.Bynajmniej nie daje ci glupich rad.
          • duzozaduzo Re: Royalmail 25.04.07, 12:18
            skoro nie możesz się ruszać to co Ci da Meridia? nawet biorąc ten lek trzeba
            mieć dietę i dużo ruchu!!! Meridia gasi łaknienie i łatwiej utrzymać dietę, ale
            jest przy niej także więcej energii co można wykorzystać na ćwiczenia, i nie
            dajemy Ci głupich rad, na opakowaniu wyraźnie pisze że to lek dla otyłych!
            wątpię aby jakiś lekarz ( bez znajomości) przepisał Ci ten lek wiedząc ile
            chcesz zrzucić uncertain, w internecie nie kupuj bo to kupa syfu jest, Meridia w aptece
            tak spadła na cenie ponieważ w necie pod nazwą meridia, adipex itd...zwykłe
            prochy sprzedają.... a ludzie to kupują. Jak Ci się wygoi noga to przejdź na
            diete i porządne ćwiczenia a nie wierz w cuda, że Meridia pozwoli Ci schudnąć
            gdy będziesz sobie leżeć
            • ania.silenter Duzozaduzo 25.04.07, 12:43
              Dietę trzymać mogę nawet ze złamaną nogą. A później do tego dojdzie ruch. Czy
              to tak trudno pojąć?
              • to_jaaa Re: Duzozaduzo 25.04.07, 12:47
                no, jak się chcesz przejechac na amfie, to prosze bardzo
                • ania.silenter w aptece sprzedają amfę??? 25.04.07, 12:51
                  mam zaufanego lekarza - jeśli to prawda z tą amfą w składzie Mieridii to mogę
                  się pożegnać z receptąsad((.
                  • to_jaaa Re: w aptece sprzedają amfę??? 25.04.07, 13:15
                    www.wiadomosci24.pl/artykul/w_internecie_wciaz_kwitnie_handel_zabojczymi_lekami_19306.html

www.google.pl/search?hl=pl&q=meridia%2C+amfetamina&btnG=Szukaj&lr=
                    gratuluje lekarza!
                    • coosiko co z tego wynika...? 25.04.07, 14:07
                      że, Meridia jest dostępna w polskich aptekach?... Że konieczna jest recepta?
                      Pytam tak dla upewnienia... bo tak czytam, czytam i już mam małego kołomyja...
                      • ania.silenter Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:14
                        coosiko napisała:

> że, Meridia jest dostępna w polskich aptekach?...

jest dostępna na 100%. wiem, bo się dowiadywałam

Że konieczna jest recepta?

tak, bez recepty w aptece Ci nie sprzedadzą

Z tego co rozumiem posiada ona w składzie nie amfetaminę ale substancję, która
                        działa jak amfasad((. Nie powiem, żebym była tym zachwyconasad((.
                        Jeśli w ogóle się zdecyduję na Maeridię to z opcją natychmiastowego przerwania
                        kuracji jak coś będzie nie taksad((.
                        • to_jaaa Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:34
                          to dość niezwykłe, że w ogóle chcesz wziąc do usta takie świństwo i czekac na
                          ewentualne skutki
                        • coosiko Re: co z tego wynika...? 25.04.07, 14:37
                          Hm... To widzę Aniu, że na ten temat zapatrujemy się podobnie smile
                          Ale chyba spróbowac warto.
                          Ja jestem już troszkę zdesperowana w tym temacie. Męczy mnie rozmiar jaki
                          osiągnęłam i mimo, iż byłam pewna, że nie będę musiała się do niego
                          "przywiązywac", nie mogę drgnąc z miejsca... Dotychczasowe moje "metody" nie
                          odnoszą rezultatu sad
                          No cóż w takim razie życzę satysfakcjonujących efektów kuracji i ZDROWIA!!!
                          Pozdrawiam
                          Coosiko
          • royalmail Re: Royalmail 25.04.07, 17:21
            Wybacz, ale w takim tonie nie dyskutuję. Niegrzecznym.
            Rada, że aby schudnąć trzeba być na diecie i się ruszać, jest GŁUPIA ? Hmmmmm smile
            Napisałam Ci o Meridii FAKTY. A brałam już w życiu i Meridię, i bywało tak, że
            schudłam 20 kilka kg dzięki wyłącznie ruchowi i diecie.
            I mając złamaną nogę, chyba bym odłożyła dietę (nawet z Meridią) na później
            łącząc ją z ruchem - tym bardziej, że pewnie czeka Cię też rehabilitacja -
            organizm i bez tego jest obciążony. Ale to tylko moje zdanie.
            Pozdrawiam. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
            • ania.silenter Re: Royalmail 25.04.07, 17:45
              royalmail napisała:

> Wybacz, ale w takim tonie nie dyskutuję. Niegrzecznym.

No, tu masz absolutną rację. Przepraszam.
              • ania.silenter I jeszcze... 25.04.07, 17:46
                Myśl o tym ,że leżę i tyję (przez tą złamaną nogę) doprowadza mnie do szału:
                ((((. Zamiast ćwiczyć albo choć ruszać się normalnie....Buuuuuuuuuuuusad((((.
                • royalmail ania 26.04.07, 00:10
                  ania.silenter napisała:

> Myśl o tym ,że leżę i tyję (przez tą złamaną nogę) doprowadza mnie do szału:
                  > ((((. Zamiast ćwiczyć albo choć ruszać się normalnie....Buuuuuuuuuuuusad((((.

Świetnie to rozumiem, aniu sad Też tak miałam (leżałam prawie całą ciążę) i
                  myślałam .... i wydawało mi się, że jestem każdego dnia grubsza i grubsza... sad
                  Kurcze, no i byłam coraz grubsza smile).
                  Trzymaj się wink ...będzie dobrze wink. To nie koniec swiata, zrzucisz to z
                  łatwością, zobaczysz <pocieszam].

• ania.silenter Royalmail, dzięki za pocieszenie:))) 26.04.07, 08:55
                    Muszę wziąć się w garść i nie marudzićwink.
                    Mam nadzieję, że będzie tak jak piszeszsmile.
        • Gość: ja Re: Odchudzanie - Meridia IP: 212.160.111.* 30.07.07, 17:34
          Nie wypowiadaj się w taki sposób na takim forum! poczytaj dokłądnie co ludzie pisza! Nie kazdy jest leniwy.
          Nie ma mowy w moim przypadku o siłowni, aerobiku, basenie (nie mam go w mojej miejscowosci) - bo nie mam na to czasu wychowując sama 2 małych dzieci i pracując zawodowo.
          Latam jak durna, ciągle w biegu, w stresie....nie chudnę - przeciwnie - tyję! w kółko jem, w kólko niby jestem głodna!! badania mam ok - morfologia, tarczyca i inne pierdoły - wiec nie pisz mi tu że mam sie ruszac GBURASIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • smolkowicz_a Re: Odchudzanie - Meridia 25.04.07, 16:11
      Macie tu forum o Meridii
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46219
      • Gość: ola Re: Odchudzanie - Meridia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:27
        proponuję zamiast polecania tamtego forum przeczytać najpierw to
        miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4253590.html
        • smolkowicz_a Re: Odchudzanie - Meridia 31.07.07, 14:20
          Ola to nie na temat. Meridia to nie Adipex.
          • anka.z.kontem Re: Odchudzanie - Meridia 31.07.07, 15:30
            smolkowicz_a napisała:

> Ola to nie na temat. Meridia to nie Adipex.

owszem, jak najbardziej NA TEMAT
            Meridia to czysta sibutramina, który działa podobnie jak amfetamina
            Adipex przecież także nie ma w swoim składzie czystej amfetaminy, tylko jej pochodne
            i jakimi nazwami handlowymi ich nie ochrzcić, i jakiej ideologii nie stosować to
            i tak okazuje się, że to jednakie świństwa

w wolnej chwili - ku uwadze
            gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/705990.html
            www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=19504&strona=5
            a gdyby artykułu wyżej nie chciało ci się czytać całego, to jako ciekawostkę
            podaję główny powód zatrzymania chińskiego świństwa:
            " Powodem zatrzymania preparatu było to, że zawiera SIBUTRAMINę"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka