Dodaj do ulubionych

43 dzien cyklu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:24
odstawilam pigulki. pierwszy okres dostalam po 41 dniach, byl bardzo obfity i
dlugi, teraz juz mija 43 dc i nadal nic. 12 dni temu bardzo bolaly mnie
ledzwie, bylam w fatalnym humorze. czy to mogla byc owulacja- i w zwiazku z
nia za kika dni dostane okres? sama juz nie wiem, co robic, ciaza to raczej
nie jest, bo nic nam nie peklo, ani sie nie zsunelo. mam problemy hormonalne,
okres mialam zawsze nieregularny, ale tak dlugich cykli to chyba nigdy nie
przezylam. co zrobic? do ginekologa moge isc dopiero w piatek sad
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: 43 dzien cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:34
      Spokojnie, po pigułkach masz zupełnie rozwalony cykl hormonalny i organizm musi
      dojść do normy. Owulacja to jest w poóowie cyklu mniej więcej a nie na kilka dni
      przed okresem, jak masz takie objawy to raczej wlasnie okres zaraz nadejdzie.
      Możliwe że na razie w ogóle nie masz owulacji. Do lekarza możesz iść kontrolnie
      ale nic złego się raczej nie dzieje. Musisz odczekac kilka miesięcy aż się
      unormuje.
      • Gość: halo? Re: 43 dzien cyklu IP: *.ub.uni-heidelberg.de 04.05.07, 14:41
        owulacja jest 10-16 dni PRZED okresem a nie w polowie mniej wiecej. W polowie to
        wypada jak masz cykle 30-sto dniowe, mniej wiecej....
        • Gość: Majka Re: 43 dzien cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:04
          Wiem doskonale jaka jest faza lutealna u kobiety smile) Więcej, wiem jaką ja sama
          mam. Użyłam skrótu myślowego żeby jej nie mącić, zwykle kobiety mają cykle około
          30 dniowe i wtedy wypada w połowie. Teraz jasne? Prawidłowy cykl wynosi 21 - 30
          dni, 35 jest długi a 40 za długi.
          • Gość: halo? Re: 43 dzien cyklu IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.07, 22:17
            no popatrz, skrotu nie zalapalam... cho..rasmile to dla inteligentnych bylo chyba.
            No ale do rzeczy: a ja mam cykle 42 dniowe i ginekolog mowi, ze taka moja
            uroda. Pozwolisz, ze skonfrontuje Twoja wiedze z jego. Wedlug Ciebie to za
            dlugi. Mam sie leczyc na sile ( tzn. skrocic do przecietnego), co myslisz Majka?
            • Gość: Maja Re: 43 dzien cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:50
              Dlaczego? Taki masz to masz ale jest on za długi. Takie cykle często bywają
              bezowulacyjne. A ja mam cykle 27 dniowe i od roku (jak sprawdzam) każdy jest
              owulacyjny. A faze lutealną 14 dniową. I owulację mam mniej więcej w połowie smile
              (podkreślam mniej więcej). Czyli jestem przypadek ksiązkowy wink
              A na przyszłość nie czepiaj się słówek bo podejrzewam że wiedzę na temat cyklu
              kobiety mam większą niż ty.
              • Gość: helo? Re: 43 dzien cyklu IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 22:15
                sie niczego nie czepiam 'przypadku kiazkowy'. Jesli tak to odebralas to mi
                przykro. A skoro masz tak duza wiedze to nieczestuj ludzi tym 'mniej wiecej'.
                Zreszta nie ma o czym gadac. Ja wiedze mam taka jaka mam i to sie sprawdza w
                moim przypadku. I wyobraz sobie, ze moje cykle sa owulacyjne!! (sic! takie to
                nieksiazkowe). No to milego wieczoru i do nie uslyszenia.
        • Gość: fafik Re: 43 dzien cyklu IP: *.promax.media.pl 04.05.07, 20:24
          po odstawieniu pigułek organizm wraca do noramy od 3 m-cy do 6ciu i dłużej.
    • zocha1962 Re: 43 dzien cyklu 04.05.07, 15:05
      Mam 45 lat.Do tej pory miałam cykle co 23 dni,a teraz z tym różnie
      bywa.Przypuszczam,że to menopauza.
      • Gość: Majka Re: 43 dzien cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:06
        Możliwe, ale z tym się idzie do lekarza a nie na forum.
    • arusik11 Re: 43 dzien cyklu 05.05.07, 17:54
      Po to jest forum ,żeby sobie pisać o wszystkich problemach.
    • Gość: ela Re: 43 dzien cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:26
      przy nieregularnych miesiaczka lekarz endokryn-ginek zlecilby zbadanie poziomu
      prolaktyny,ktory jest odpowiedzialny za takie problemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka