Dodaj do ulubionych

Yasminella-antykoncepcja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:15
cz ktos ja zazywa ? jakie sa skutki uboczne ? slyszalam,ze nie zatrzymuje
wody w organizmnie i ze sie nie tyje ale puchna piersi ! dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Yasminella-antykoncepcja IP: 81.15.223.* 17.05.07, 13:20
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=yasminelle
    • Gość: Aga Re: Yasminella-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:59
      uwielbiam ten odsylacz do wyszukiwarkitongue_out
      ja zaczelam stosowac ale dopiero od wtorku,wiec niestety nie moge nic
      powiedziec,bo sa to moje pierwsze tabletki... ale jak na razie nic nie
      zauwazylam,chociaz nie wiem po jakim czasie idzie cos zauwazyc,mialam obawy jak
      zareaguja soczewki,ktore nosze,bo na jakims forum przeczytalam ze kobieta
      musiala wrocic do okularow,ale jak na razie wszystko jest okismile
      • zozolica Re: Yasminelle-antykoncepcja 18.05.07, 11:47
        ja zażywam 3 opakowani i jak na razie żadnych skutków ubocznych. Piersi też
        mnie nie bolą i nie puchną. Mam nadzieję, że tak pozostanie. Ogromnym plusem
        jest radość z sexu... pełnego...
        • Gość: jagodamela Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.chello.pl 18.05.07, 20:51
          Nie mam jakichs powaznych skutków ubocznych, jedynie piersi nabrzmiale (przez
          co wieksze ale troche bola)po innych tabletkach tez tak bylo... Pozatym na
          poczatku mnie czesto glowa bolala ale juz teraz nie i mysle ze to raczej mialo
          zwiazek z rozpoczeciem nowej pracy i nadmiaru obowiazków niz z tabletkami.
          • Gość: Aga Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 14:09
            przez to ze maja mniej hormonow maja miec mniej skutkow ubocznych... jestem
            ciekawasmile za mna kolejne dni i nadal brak jakis uwagsmile
            • Gość: megan Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 16:03
              Nie wiem jak z yasminelle, ale yasmin, niby taka nowość, a wcale nie nowość.
              Tzn nowość w Polsce, a na zachodzie wycofywana ze względu na wieksze ryzyko
              zakrzepicy krwi niz w tabletkach II generacji. Lekarze przepisuja dane
              tabletki, bo mają z tego korzysci od przedstawicieli handlowych(mam na koncie
              11 lekarzy ginekologów i jeszcze zaden sie nie pofatygował, żeby zrobić badania
              hormonalne, tylko przepisują tabletki metodą prób i błędów)Odeszłam troche od
              tematu- poczytajcie o generacjach tabletek-okazuje sie, że te najnowsze
              tabletki maja o wiele gorszy wpływ na organizm niz tabletk starszej generacji.
              www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=168
              f.kafeteria.pl/temat_s.php?id_p=3090339
              Tylko nie naskakujcie na mnie, ze sieję jakąś antyreklamę, bo sama biore
              tabletki(novynette, diane 35,yasmin,a teraz mercilon).Chodzi generalnie o to,m
              żeby kontrolowac swój organizm i obserwować czy dane tabletki mają na nas zły
              wpyw.
              • Gość: Aga Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:48
                mam pytanie. Moj okres jako tako sie skonczyl,trwal 6 dni,ale zauwazylam ze mam
                slabe bo slabe plamienie... przeczytalam w ulotce yasminelle ze moze trafic sie
                plamienie pomiedzy krwawieniami... mial ktos tak moze?
                • zozolica Re: Yasminelle-antykoncepcja 22.05.07, 14:07
                  Ja miałam dość długo plamienia podczas brania drugiego opakowania, ale z tego
                  co wiem mają one prawo występowac do wzięcia 3 opakowania - ponoć organizm
                  przyzyczaja się do hormonów. Więc nie jest to objaw niepokojący (ale do 3
                  opakowania) później należy skontaktowac sie z lekarzem
                  • Gość: Aga Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:59
                    Ale mialas ze tak dlugo trwal Ci okres??? bo mi okres sie nie skoczyl i ciagnie
                    sie juz 8 dzien...
                    • zozolica Re: Yasminelle-antykoncepcja 23.05.07, 09:07
                      Tak, tez miałam okres jakieś 9-10 dni, ale pomimo to w 8 dniu należy wziąć już
                      tabletkę z drugiego opakowania - ale o tym chyba wiesz. Tak bywa na początku
                      brania tabletek anty. później wszystko sie unormuje i okres bedzie trwał jakieś
                      3-4 dni.
                      • Gość: Aga Re: Yasminelle-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:32
                        oki dziekuje za pocieszeniesmile bo powoli zaczynalam miec obawy czy wszystko
                        oki... To moje pierwsze anty wiec dopiero zaczynam z nimi obcowac i mam rozne
                        mysli na ten temat
    • Gość: madzik Re: Yasminella-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:26
      Hej- podbije temat, bo jestem konsumentka tych tabletek. I niestety ale mam maly
      problem z nogami - otoz puchna mi- rozumiem- lato, siedzacy tryb zycia, ale mimo
      wszystko, troszke za szybko czuje ich ociezaloscsad i wydaje mi sie ze tak sie
      zaczelo odkad zaczelam brac Yasminelle (wczesniej bralam Mercilon)

Jestem tez przy trzecim opakowaniu, i tez mialam plamienia miedzy okresem..ale
      widze ze to w miare normalne wiec jestem spokojniejsza. Jak myslicie czy z tymi
      nozkami to od tych tabletek, czy moze poszukac przyczyn gdzieindziej?

poza tym rzeczywiscie sie nie tyje od nich- no chyba ze ktos na wlasne zyczenie
      zacznie jesc bardzo duzo, to nei ma radysmile
      Pzdr.
      • Gość: Aga Re: Yasminella-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:36
        ja dopiero koncze pierwsze opakowanie,ale mysle ze juz bym cos zauwazyla... moje
        nozki sa oki,tez czytalam ze moga puchnac wiec obserwuje je w miare regularie i
        nie zauwazam zeby robily sie wiekszewink mam tylko nadzieje ze przejdzie mi to
        plamienie po okresie...
        • Gość: Aga Re: Yasminella-antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:10
          mam pytanie smile wiem ze kazdy organizm reaguje inaczej,ale ktorego dnia tak mniej
          wiecej dostajecie krwawienie po wzieciu ostatniej tabletki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka