IP: *.chello.pl 29.07.07, 14:55
Witam.Mam taki problem od dłuższego czasu mam uplawy nic mnie nie swędzi nie
szczypie raz są żadkie raz jagby gęsciejsze czy może ktoś zna jakiś domowy
sposób na pozbycie się ich domowymi sposobami.Z gory dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:00
      upławy czy zwykły śluz płodny i nieplodny?
    • Gość: wiola Re: upławy IP: *.chello.pl 29.07.07, 15:05
      to są uplawy tak mi się wydaje są biale i nie ma dnia żebym nie ubrudziła
      majtek
      • Gość: ??? Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:14
        twoim zdaniem naturalna wydzielina jest fioletowa i nie brudzi majtek? tak przy
        okazji - zacznij nosić wkłaski
        • Gość: Monia Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 18:59
          ja tez mam upławy, jedna wkładka dziennie mi nie wystarcza,przesiąka,
          potrzebuje minimum 2!!!dlatego jak chodzę na uczelnię to noszę podpaski na
          codzień!!!matka drze się,że tyle podpasek zużywam, jak brałam antybiotyk jakiś
          to pomogło,ale jka przestałam to powróciło, ile masz lat Wiola? ja 21,
          słyszałam ,że nieleczone upławy moga przekształcić się w raka!!!
          • Gość: ;-)))))) Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 19:25
            jezu, jak masz upławy to je wylecz; studentka, niby dorosła, a inteligencja
            zdrowotna chyba w zaniku

matka drze się,że tyle podpasek zużywam

żenua............

słyszałam ,że nieleczone upławy moga przekształcić się w raka!!!

jasne, stawiaj jeszcze więcej wykrzykników!!! a do ginekologa nie łaska?
            • Gość: :>;> Re: upławy IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 19:37
              wiesz nie badź taka do przodu! Bo ja mam ten sam problem co Monia, a niestety bylam juz u wielu ginekologow, każdy tylko szprycował tabletkami czy globulkami, pomoglo na jakis czas, a potem znow wrocilo! Ja sama probowalam wielu sposobow, śleczałam godzinami w internecie szukajac jakiegos sposobu i nic sie nie zmienilo! Wiec to raczej jest powazny problem! p.s. Monia moze nie same upławy powodują raka, ale stan który je wywołuje..
              • Gość: ;-)))) Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:15
                a posiew zrobiłaś?
                • Gość: ;>;> Re: upławy IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 10:09
                  Ginka zaleca tylko w kołko cytologie i cytologie. Ile razy badania zlecala zaraz po globulkach to mialam I stopien, a tak normalnie II stopien, po jakims czasie od leczenia. No i wtedy byla mowa: "no ma pani zapalenie", tylko dziwne ze ja nic nie odczuwam tzn swedzen czy pieczenia;/ I tak caly czas od kilka latek mam niestety, a jak pytam co mam robic bo wedlug mnie to nie jest normalne, zeby kilka razy w roku przychodzic z upławami (kilka razy bo tak to musialabym u niej chyba codziennie siedziec),to tylko slysze: "ojj niektore panie maja znacznie czesciej...". Sama juz nie wiem co robic, myje sie normalnie, dbam, zmieniam czesto wkladki,nawet czytalam juz ze dieta moze na to wplywac. Boję się troche bo czytalam tez, że to moze prowadzic do zrostów w macicy, przez co potem trudniej zajsc w ciaze. Pozostalo mi szukac dobrego ginekologa po prostu, tylko takowego nie ma niestety w okolicy, a boje sie ze znow przyjde z tymi problemami (wlasciwie caly czas je mam) i znow sie zawiode bo nie uzyskam pomocy
    • Gość: wiola Re: upławy IP: *.chello.pl 29.07.07, 21:24
      mam 19 lat do gina wybieram sie za jakieś 2-3 tygodnie to napisze co mi zalecił
      mam nadzieje że to nie żaden grzyb bo przy grzybicy podobno swedzi a ja nic
      takiego niemam
      • Gość: ;>;> Re: upławy IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.07, 10:12
        wiola bo tu tez chodzi o kolor upławów. bo czytalam ze jesli są zielonkawe i śmierdza serwatką to jest to grzybek...a jesli koloru żóltego z nieprzyjemnym zapachem to infekcja bakteryjna
        • Gość: Kati Re: upławy IP: 62.215.3.* 30.07.07, 13:34
          Wiecie co, to czasami jest taka natura.. Ja tak mam, mam sporo wydzieliny ale
          jest ona naturalna, musze po prostu nosic wkladki. A robilam i posiew i
          wszystkie badania, nie swedzialo, nie mialo grudek i dziwnego koloru. Po prostu
          duzo takiego bialawego lub przezroczystego sluzu, ktory po zaschnieciu na
          majtkach troche byl zoltawy. A to latwo odroznic od infekcji, bo zdarzylo mi sie
          po basennie miec grzyba i wtedy to wydzielina jest taka twarozkowata, sa grudki
          biale przypomianjace serek. I swedzi! Przy bakteriach wydzielina jest szarawa i
          moze nawet nie swedziec, ale nie ma tego charakterystycznego serka... a, no i
          swmierdzi ryba ;| Podnosi sie pH. A zielonkawa wydzielina to to moze byc
          rzesistek! Najlepeij pojsc do gina. Ja na swojego grzybolka dostalam globulki
          chyba clotrimazolum i masc i jeszcze tylko musialam po leczeniu dosc dlugo lykac
          lacibios femina (nie pamietam, jak dlugo, chyba ok miesiaca), ale od tamtego
          czasu jest ok. Ale jak jest infekcja, to zwykle widac zmiane w tych
          uplawach/sluzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka