Gość: gosc IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 09:42 witam czy ktos miał z was moze takie objawy jak wylewanie zółci do zoładka i jelit.Jestem po gastroskopi i lekarz u mnie to stwierdził.Czy da sie to całkowicie wyleczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alika Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:28 Ja miałam niedawno robioną gastroskopię i mam ten sam problem. Podobno można to wyleczyć, ale leczenie jest długotrwałe. Na razie mam przepisane leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:59 Witaj, nie wiem czy masz jakies dodatkowe objawy, bo u mnie najgorszy byl kwas w buzi, nie rozroznialam smaku zadnych potraw, wszystko bylo albo za kwasne albo za slone. Skora ja jezyku wygladala okropnie, częste bóle brzucha. Najpierw leczylam sie lekiem Controloc,przez 2 miesiace mialam spokoj, pozniej wszystko wrocilo. Rozpoczelam terapię Helicidem 20. Od kilku miesięcy mam spokoj. Po kuracji pilam specjalną mieszankę ziół. W tej chwili jem wszystko , łącznie z czipsami, pizzą (oczywiście z umiarem). Odstawiłam tylko kwaszoną kapustę i pepsi.Pamiętaj, że za reflux w dużej mierze odpowiedziany jest stres! Pozdrawiam, życząc zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.07, 13:33 do Iwony a czy miałas bóle po prawej stronie brzucha mniej wiecej tam gdzie sa żebra i pod nimi.Bo mam taki bol od 4 miiesiecy i nie wiem czy to moze byc od tego biore controloc i na ten bol mi nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:56 Niestety mnie również bolał brzuch, dlatego przed gastroskopią miałam wykonywane próby wątrobowe oraz usg jamy brzusznej. Obydwa badania nie wykazały zmian chorobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: refluks-wylewanioe żółci 08.08.07, 08:44 Też choruję na refluks. Leczę się od marca. Brałam gasprid i polprazol (na zmniejszenie wydzielania kwasu). Obecnie zostałam przy samym polprazolu. Jest dużo lepiej. staram się trzymać dietę, ale czasami też pozwalam sobie na pizzę itp. Ogólnie unikam tego, po czym mam dolegliwości. Czy może sz powiedzieć jaką mieszankę ziół piłaś? Byłabym wdzięczna za przepis. Dużo zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:55 Mieszankę zakupiłam gotową w zielarni. Niestety nie pamiętam już, jakie zioła wchodziły w jej skład. Na pewno nie był to smaczny wywar. Wcześniej na okrągło piłam mięte, na zmianę z rumiankiem, przez co też rozwaliłam żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.07, 14:04 gastrosan pewnie o taka mieszanke chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 15:06 jak zaczęłam chorować na refluks zrobiłam ten sam błąd pijąc mięte Jesli mogę Ci coś powiedzieć z mojego doświadczenia to więcej pomaga dieta niż tabletki,ale weż człowieku trzymaj reżim w jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a^ Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.chello.pl 11.08.07, 19:36 "Wyciąg z mięty pieprzowej wzmaga czynność wydzielniczą żołądka oraz wątroby, zwiększa ilość soku żołądkowego, ułatwia trawienie, pobudza wytwarzanie żółci. Zastosowanie: bóle brzucha, wzdęcia, utrata łaknienia, trudności w trawieniu tłuszczów, nieprawidłowa fermentacja, a nawet w kolce jelitowej. W schorzeniach wątroby i dróg żółciowych m.in. w zapaleniu pęcherzyka żółciowego i przewodów żółciowych, lekkiej niewydolności wątroby i zbyt małym wytwarzaniu żółci. Zaleca się zwłaszcza dla dzieci, młodzieży i osób starszych. Liście mięty pieprzowej są składnikiem mieszanek ziołowych." Odpowiedz Link Zgłoś
meggii791 Re: refluks-wylewanioe żółci 13.08.07, 11:16 witam was mam ten sam problem-refluks zoladkowy u mnie duzo pomogla dieta-malo slodyczy,malo ale czesto jesc,pieczywo raczej biale itd. na to pierunstwo nie ma dobrego leku ranigast tak mi zjechal zoladek+ek ze na 6 dni wyladowalam w szpitalu a poza tym potrafi wspaniale uzalezniac-zoladek sie przyzwyczaja do tego leku b.szybko ale idzie z tym zyc dieta dieta dieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refluks-wylewanioe żółci IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.07, 15:56 hej, a wiecie ze biorac przez 3 miesiace leki na refluks dochodzi do powstania grzybicy i wrzodów grzybicznych mojej kolezance wyszło to podczas gastroskopii. Odpowiedz Link Zgłoś