Dodaj do ulubionych

Tolargin - do pani doktor

01.07.03, 20:27
Chcialabym sie dowiedziec, czy istnieje nastepca [ o takim samym skladzie ]
nieprodukowanego juz Tolarginu? Z gory dziekuje za odpowiedz,

ola s.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 01.07.03, 20:34
      obawiam sie, że nie ma dokładnego odpowiednika. a szkoda- to był świetny
      preparat.
      • oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 01.07.03, 21:02
        justy1 napisała:

> obawiam sie, że nie ma dokładnego odpowiednika. a szkoda- to był świetny
        > preparat.

Pani w aptece polecila w zamian Wegantalgin /jakos tak/, ale on nie dziala i ma
        zupelnie inny sklad. Co jest najbardziej podobne? pozdrawiam raz jeszcze,

ola s.
        • justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:18
          Vegantalgin H jest najbardziej podobny z leków bez recepty.
          Tolargin zawierał metamizol (pyralgina), papaewrynę i atropinę. Substancje te
          są w lekach stosowane osobno. Nie ma leku o takim samym składzie jak tolargin,
          można pokombinować z innymi lekami. Możnaby spróbować połączyć Pyralginę z
          Buscopanem, lub zastosować Scopolan compositum- leki te łączą działanir
          przeciwbólowe z rozkurczowym.
          Ale to juz są bardzo silne leki na receptę- porozmawiaj z lekarzem.
        • justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:24
          i jeszcze jedna, chyba najlepsza, kombinacja (na recepte): czopki Spasticol
          (papaweryna+atropina) + pyralgina- tez zestaw zawiera substance identyczne jak
          w tolarginie. Zestaw zawiera tyle samo papaweryny oraz o 200mg więcej pyralginy.
          • oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:56
            Serdecznie dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz. Tak na marginesie, to zawsze
            sie zastanawiam, czym sie zajmujesz, bo jestes widoczna na tylu forach smile.
            Pozdrawiam serdecznie,

ola s.
            • justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 10:10
              jestem farmaceutką z modemem wink
              • oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 11:09
                justy1 napisała:

> jestem farmaceutką z modemem wink

to by wiele wyjasnialo smile, raz jeszcze dzieqje.
          • oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 22:30
            justy1 napisała:

> i jeszcze jedna, chyba najlepsza, kombinacja (na recepte): czopki Spasticol
            > (papaweryna+atropina) + pyralgina

Mam jeszcze jedno pytanie - a ty pyralgina, o ktorej tu piszesz, to jest tez
            czopek czy do lykania, bo taka do lykania niestety nie moze byc sad.

ola s.
            • justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 22:35
              Pisałam o takiej do łykania (trudno sobie zaaplikować 2 czopki na raz...); poza
              tym pyralgina w czopkach jest silniejsza od tej w tabletkach ( ma też większą
              dawkę niż tolargin)
              Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rowiązanie- niech lekarz przepisze Ci lek
              robiony- czopki o identycznym składzie, jak tolargin, w dodatku taniej Ci to
              wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka