oliwek2 01.07.03, 20:27 Chcialabym sie dowiedziec, czy istnieje nastepca [ o takim samym skladzie ] nieprodukowanego juz Tolarginu? Z gory dziekuje za odpowiedz, ola s. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 01.07.03, 20:34 obawiam sie, że nie ma dokładnego odpowiednika. a szkoda- to był świetny preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 01.07.03, 21:02 justy1 napisała: > obawiam sie, że nie ma dokładnego odpowiednika. a szkoda- to był świetny > preparat. Pani w aptece polecila w zamian Wegantalgin /jakos tak/, ale on nie dziala i ma zupelnie inny sklad. Co jest najbardziej podobne? pozdrawiam raz jeszcze, ola s. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:18 Vegantalgin H jest najbardziej podobny z leków bez recepty. Tolargin zawierał metamizol (pyralgina), papaewrynę i atropinę. Substancje te są w lekach stosowane osobno. Nie ma leku o takim samym składzie jak tolargin, można pokombinować z innymi lekami. Możnaby spróbować połączyć Pyralginę z Buscopanem, lub zastosować Scopolan compositum- leki te łączą działanir przeciwbólowe z rozkurczowym. Ale to juz są bardzo silne leki na receptę- porozmawiaj z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:24 i jeszcze jedna, chyba najlepsza, kombinacja (na recepte): czopki Spasticol (papaweryna+atropina) + pyralgina- tez zestaw zawiera substance identyczne jak w tolarginie. Zestaw zawiera tyle samo papaweryny oraz o 200mg więcej pyralginy. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 09:56 Serdecznie dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz. Tak na marginesie, to zawsze sie zastanawiam, czym sie zajmujesz, bo jestes widoczna na tylu forach . Pozdrawiam serdecznie, ola s. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 10:10 jestem farmaceutką z modemem Odpowiedz Link Zgłoś
oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 11:09 justy1 napisała: > jestem farmaceutką z modemem to by wiele wyjasnialo , raz jeszcze dzieqje. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwek2 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 22:30 justy1 napisała: > i jeszcze jedna, chyba najlepsza, kombinacja (na recepte): czopki Spasticol > (papaweryna+atropina) + pyralgina Mam jeszcze jedno pytanie - a ty pyralgina, o ktorej tu piszesz, to jest tez czopek czy do lykania, bo taka do lykania niestety nie moze byc . ola s. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Tolargin - do pani doktor 02.07.03, 22:35 Pisałam o takiej do łykania (trudno sobie zaaplikować 2 czopki na raz...); poza tym pyralgina w czopkach jest silniejsza od tej w tabletkach ( ma też większą dawkę niż tolargin) Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rowiązanie- niech lekarz przepisze Ci lek robiony- czopki o identycznym składzie, jak tolargin, w dodatku taniej Ci to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś